2011-12 : 10η : ΑΕΛ - Διαγόρας Ρόδου 1-0

10η αγωνιστική : ΑΕΛ - Διαγόρας Ρόδου 1-0

Ιανουαρίου 2012

Σκόρερ: 23' Χασομέρης

ΑΕΛ (Κρις Κόουλμαν): Σωτηρίου, Αραμπατζής, Κολοβέτσιος, Καλί, Κατσιαρός, Ααράμπ, Νεμπεγλέρας, Πλιάγκας (76' Βενετίδης), Σαϊτιώτης (71' Βούζας), Τσιμπάμπα, Χασομέρης (90' Καρανίκας).

Διαγόρας (Μιχάλης Τσιβρινής): Πονηρός, Μπακάλης, Λερογιάννης (80' Χατζηπέτρου), Χατζηκοσμάς, Αυγενίκου, Ματεντζίδης, Επιφανής (75' Ρούσσος), Τσίτσι, Καρπαθάκης, Πουλόπουλος, Μπαούρης.

Διαιτητής: Χρυσοβαλάντης Βράκας (Ευβοίας)
Επόπτες: Ανέστης Δουδούμης (Φθιώτιδας), Ανδρονίκη Νιώτη (Τρικάλων)
4ος: Τριαντάφυλλος Τίκας (Καρδίτσας)
Παρατηρητής: Αλεξανδρος Τικοζογλου (Μακεδονίας)

Γήπεδο: AEL FC Arena
Εισιτήρια: 3.634

Παίζοντας πολύ καλό κατά διαστήματα ποδόσφαιρο η ΑΕΛ επικράτησε με 1-0 του Διαγόρα σε αναμέτρηση, στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Football League στο τελευταίο ματς του Κρις Κόουλμαν στον πάγκο της ΑΕΛ. Οι βυσσινί δημιούργησαν και πάλι αρκετές φάσεις για γκολ, σκοράροντας όμως μόνο μία φορά. Χρυσός σκόρερ ο Δημήτρης Χασομέρης με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα μετά από σέντρα του Αραμπατζή στο 23 λεπτό.
Η οικονομική κατάσταση του Διαγόρα ήταν τέτοια που ήρθε στη Λάρισα δίχως γιατρό! Παρόλα αυτά η λύση βρέθηκε, καθώς σε συνεννόηση με τη ΠΑΕ ΑΕΛ τις πρώτες βοήθειες έδινε το ιατρικό επιτελείο των βυσσινί.
O Κρις Κόουλμαν αποθεώθηκε από τους φιλάθλους της ομάδας μας μετά το τέλος του αγώνα.



Δηλώσεις

Κρις Κόουλμαν:
«Κάναμε τα πράγματα δύσκολα για εμάς σήμερα, αφού είχαμε πολλές ευκαιρίες να
πετύχουμε πολλά γκολ ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Η σημερινή εμφάνιση ήταν εντελώς διαφορετική σε σχέση με την εμφάνιση της περασμένης Τετάρτης. Καταλαβαίνω το γιατί, καταλαβαίνω ότι επηρέασε όλη η κατάσταση που έχει να κάνει με εμένα και υπό αυτές τις εξελίξεις είναι φυσιολογικό οι ποδοσφαιριστές να μην μπορούν να είναι όσο συγκεντρωμένοι χρειάζεται σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Το πιο σημαντικό, ωστόσο, είναι οι 3 βαθμοί. Η ομάδα έχει κάνει το 3 στα 3 στους τελευταίους αγώνες και αυτό είναι κάτι που μπορεί να της δώσει μεγάλη αυτοπεποίθηση. Ήμασταν καλύτεροι από τον αντίπαλο σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού και δικαιούμασταν να πετύχουμε περισσότερα γκολ».

-Ποιοι ήταν τελικά οι λόγοι της αποχώρησης σας από την ομάδα; Το οικονομικό, η μείωση του μπάτζετ;
«Το είπα και θα το ξαναπώ. Δεν έχει να κάνει με το οικονομικό και με τις δικές μου προσωπικές απολαβές. Δεν ήρθα στην ΑΕΛ γι’ αυτό. Ήρθα για να ζήσω μια νέα εμπειρία. Όπως γνωρίζετε, πριν αναλάβω την ομάδα είχα παραμείνει ένα χρόνο εκτός προπονητικής δράσης και σε αυτό το διάστημα είχα την ευκαιρία να αναζητήσω κάποια νέα πράγματα γύρω από την προπονητική μου φιλοσοφία και να αναθεωρήσω κάποιες από τις αρχές μου. Θεωρώ ότι κάθε προπονητής θα πρέπει να παραμένει πιστός στις αρχές του και τα πιστεύω του. Και εγώ από τη στιγμή που δεν μπορώ να το κάνω, παίρνω τη συγκεκριμένη απόφαση. Το μπάτζετ της ομάδας διαφοροποιήθηκε στη διάρκεια της σεζόν. Το καλοκαίρι ξεκινήσαμε να χτίζουμε την ομάδα χωρίς να γνωρίζουμε την κατηγορία στην οποία θα αγωνιστούμε. Έπρεπε να κινηθούμε σε τέτοια πλαίσια ώστε να βρισκόμαστε κάπου στο μέσο. Το αποτέλεσμα ήταν να έχουμε ένα μπάτζετ πολύ μεγάλο για τα δεδομένα της Football League και μικρό για τα δεδομένα της Super League. Έφυγαν κάποιοι ποδοσφαιριστές, όπως ο Ταλ, ο Μπόα Μόρτε, ο Σεσίνια και ο Μιχαηλίδης, σημαντικοί και είναι πάντα δύσκολο όταν χάνεις τέτοιους παίκτες. Πριν φύγουμε για τις γιορτές των Χριστουγέννων είχα πει στον πρόεδρο ότι ο καλύτερος δρόμος για εκείνον και την ομάδα ήταν οι ποδοσφαιριστές που δεν είναι χαρούμενοι με την παραμονή τους στην ομάδα, να φύγουν. Αυτό θα έδινε τη δυνατότητα στην ΑΕΛ να εξοικονομήσει αρκετά χρήματα και να συμπληρώσει το ρόστερ με Έλληνες ποδοσφαιριστές που γνωρίζουν την πραγματικότητα και που θα είναι αρκετά καλοί για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της κατηγορίας».

-Μιλήσατε για Έλληνες παίκτες, όμως εμείς είδαμε μέχρι στιγμής την άφιξη δύο ξένων όπως ο Πότσι και ο Πίνα…
«Τους καινούριους ποδοσφαιριστές δεν τους επέλεξα εγώ. Δεν μπήκα, δηλαδή, σε διαδικασία αξιολόγησης όπως έκανα το καλοκαίρι. Κάποιους από αυτούς, βέβαια, τους γνωρίζω. Αλλά είναι αλήθεια ότι στον πρόεδρο είπα πως ο δρόμος που εξήγησα λίγο νωρίτερα είναι ο πιο ασφαλής για την ομάδα».

-Είπατε νωρίτερα ότι δεν μπορούσατε να μείνετε πιστός στις αρχές σας γι’ αυτό και αποφασίσατε να αποχωρήσετε. Μπορείτε να μας εξηγήσετε αναλυτικότερα;
«Όταν ανέλαβα την ομάδα το περασμένο καλοκαίρι δεν γνώριζα ότι η κατάσταση είναι τόσο δύσκολη. Πρέπει να αλλάξουν πολλά. Δεν μπορείς να γίνεις μια καλή ομάδα αν σε κάθε μεταγραφική περίοδο έχεις 5-6 προσθαφαιρέσεις. Δεν είναι μακροπρόθεσμο πλάνο αυτό. Είναι μια βραχυπρόθεσμη λύση. Στην πρώτη μου συνέντευξη τύπου είχα πει ότι στόχος είναι να βοηθήσουμε την ομάδα να ανακτήσει την ταυτότητά της. Κι αυτό γίνεται μόνο αν επενδύσεις ξεκινώντας από χαμηλά, από τα τμήματα των ακαδημιών και φτάνοντας στην πρώτη ομάδα. Είναι ο μόνος τρόπος και είναι κάτι που θα ήθελα να κάνω. Όμως, γνωρίζω ότι οικονομικά αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να γίνει. Επιπλέον, χρειάζονται 4,5 ή 6 χρόνια για να φανούν αποτελέσματα, για να μπορέσουν κάποιοι ποδοσφαιριστές από τις ακαδημίες να στελεχώσουν την επαγγελματική ομάδα. Αυτή όμως είναι η καλύτερη λύση. Από όσο γνωρίζω στα τμήματα υποδομής της ΑΕΛ υπάρχουν περίπου 250 παιδιά. Για μένα αυτός ο αριθμός είναι τίποτα. Αν τα πράγματα λειτουργούσαν όπως θα έπρεπε η ομάδα θα έπρεπε να έχει τουλάχιστον 1000 παιδιά. Είναι κάτι που χρειάζεται χρήματα και σκληρή δουλειά. Όμως αυτή τη στιγμή δεν ήταν δυνατό να γίνει. Βασικός στόχος είναι η επιστροφή της ομάδας στην Super League. Παράλληλα ωστόσο θα ήθελα να ξεκινήσω το χτίσιμο της ομάδας από χαμηλά. Χρειάζεται να γίνουν πολλά. Το πιο σημαντικό είναι η ομάδα να ανεβεί στη μεγάλη κατηγορία».

-Για τις μέχρι στιγμής αποχωρήσεις…
«Είναι ποδοσφαιριστές που ήθελαν να φύγουν γιατί δεν ήταν ευχαριστημένοι με αυτό που ζούσαν εδώ. Από τη στιγμή που δεν ήταν ευχαριστημένοι δεν θα απέδιδαν αυτό που μπορούν και αυτό που χρειάζεται η ομάδα από εκείνους, πόσο μάλλον από τη στιγμή που η ομάδα ξόδεψε αρκετά για να τους φέρει εδώ. Γι’ αυτό και θεωρώ ότι ήταν η καλύτερη λύση. Δεν είμαι υπέρ της λογικής να υπάρχουν στην ομάδα παίκτες που δεν είναι ευχαριστημένοι. Η ομάδα πρέπει πρώτον, να ανέβει στην Super League και δεύτερον, να παραμείνει. Η επένδυση στις ακαδημίες είναι μια μακροχρόνια διαδικασία. Η ομάδα αυτή τη στιγμή πρέπει να έχει στο ρόστερ της παίκτες τα συμβόλαια των οποίων να μπορεί να αντέξει».

-Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο πρόεδρος είπε ότι κατέβαλλε μεγάλες προσπάθειες για να σας μεταπείσει. Εσείς γιατί παραμείνατε τόσο αμετακίνητος;
«Τους πρώτους τρεις μήνες μαζί με τους συνεργάτες μου, τον Γιώργο Πήδουλα και τον Τίμο Καβακά, δημιουργήσαμε την δομή της ομάδας και λειτουργούσαμε με τον τρόπο που ήθελα. Δηλαδή με πειθαρχία, με διπλές προπονήσεις και με βαρύτητα στη διατροφή. Μετά το πρώτο τρίμηνο ήταν φανερό ότι υπήρχε ένα οικονομικό πρόβλημα, το οποίο με έκανε να νιώθω άβολα, γιατί δεν μπορούσα να δουλέψω με τον τρόπο που θέλω. Είναι δύσκολο να κρατήσεις ποδοσφαιριστές και να τους επιβάλλεις πράγματα όταν γνωρίζεις ότι σε κάποιους οφείλονται χρήματα. Γνωρίζω ότι ο ΠΑΟΚ και ο Άρης, όπως επίσης και άλλες ομάδες έχουν οικονομικά προβλήματα και είναι δικό τους θέμα. Εγώ κοιτάω τα δικά μας. Για τρεις μήνες τα πράγματα λειτούργησαν πολύ καλά. Τους τελευταίους τρεις μήνες έγιναν δύσκολα. Μετά την φυγή του Καβακά, ανέλαβε ο Νίκος Κωτσοβός και προστέθηκε στο τιμ ο Νίκος Γκούλιος. Όλοι οι συνεργάτες μου προσπάθησαν να κάνουν τις συνθήκες όσο το δυνατόν καλύτερες για μένα. Πριν από 4-5 χρόνια ίσως πάνω στους τρεις μήνες να έλεγα ότι φεύγω και ότι δεν μπορώ να συνεχίσω άλλο. Επειδή όμως είμαι μεγαλύτερος και ωριμότερος, έκανα υπομονή και νομίζω ότι το είδατε όλοι. Καταλαβαίνω το πάθος του κόσμου για την ομάδα. Είναι απίστευτο. Καταλαβαίνω τη σύνδεση όλης της πόλης με την ομάδα. Ξέρω ότι κάθε φίλαθλος έχει την ομάδα στο αίμα του. Όμως είμαι επαγγελματίας και αποφάσισα να κάνω αυτό που θεωρώ ότι είναι σωστό, αυτό που μου λέει η καρδιά μου και αυτό που μου λέει το συναίσθημα που έχω μέσα μου. Και αυτό που έχω μέσα μου μου λέει ότι θα ήταν επικίνδυνο να μείνω γιατί θα ήταν επικίνδυνο για την ομάδα. Δεν θα ήθελα από εδώ και στο εξής να είμαι άλλος ένας προπονητής από αυτό που έχουν γνωρίσει οι παίκτες».

-Θεωρείτε ότι μετά την αποχώρησή σας η πλέον ενδεδειγμένη λύση είναι το έργο σας να το συνεχίσουν οι συνεργάτες σας;
«100%. Θα ήταν δύσκολο με άλλο προπονητή. Γνωρίζω πως είναι σε αυτές τις περιπτώσεις. Ο προπονητής που έρχεται στα μέσα μιας χρονιάς είναι συνήθως λιγάκι μόνος και απομονωμένος. Πιστεύω ότι ένας έξυπνος προπονητής δεν θα αλλάξει πολλά σε αυτή την ομάδα. Σε κάθε περίπτωση δεν χρειάζεται βιασύνη. Ο Νίκος έχει την εμπειρία, γνωρίζει την ομάδα γιατί ήταν εδώ και πριν από χρόνια, ξέρει την κατηγορία, ξέρει τους παίκτες και την δομή της ομάδας. Είναι πιο εύκολο. Θεωρώ για 2-3 εβδομάδες καλό είναι η ομάδα να προχωρήσει ως έχει και αν όλα κυλήσουν καλά δεν υπάρχει λόγος για αλλαγές».

-Αληθεύει ότι είχατε πρόταση από άλλη ομάδα της Super League;
«Δεν θα έλεγα πρόταση, αλλά απόπειρα για συζήτηση την οποία και απέρριψα».

-Δηλαδή δεν σκέφτεστε να εργαστείτε ξανά στην Ελλάδα;
«Ο λόγος που επέστρεψα μετά την διακοπή των Χριστουγέννων ήταν για να καθίσω στο ίδιο τραπέζι με τον πρόεδρο και να συζητήσουμε αναλυτικά. Θεωρώ ότι δεν θα ήταν καλό για μένα να συνεχίσω στην ομάδα. Μου ζήτησε να παραμείνω τουλάχιστον για τους δυο πρώτους αγώνες της χρονιάς και το δέχτηκα γιατί θεωρώ ότι ήταν και το πιο σωστό. Κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει σε 6, σε 12 ή σε 18 μήνες. Για μένα το ζήτημα δεν είναι αν κάποια στιγμή θα εργαστώ ξανά στην Ελλάδα, αλλά αν κάποια στιγμή επιστρέψω στην ΑΕΛ. Αν υπάρχουν οι συνθήκες για να γίνει η ΑΕΛ ξανά μεγάλο κλαμπ, τότε όλα μπορούν να γίνουν. Κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να σου φέρει το αύριο στο ποδόσφαιρο».

-Αληθεύει ότι χθες σας επισκέφθηκε αντιπροσωπεία ατόμων που φέρεται να εκπροσωπεί έναν υποψήφιο αγοραστή της ΠΑΕ και σας ζήτησε να παραμείνετε;
«Είναι αλήθεια. Είχα μια συνάντηση με τον πρόεδρο χθες στο ξενοδοχείο και κατόπιν είχα μια πρόσκληση από ένα τραπέζι για να καθίσω μαζί τους. Εκεί μου μετέφεραν τη σοβαρή σκέψη τους να αναλάβουν την ομάδα. Δεν είπα πολλά, όμως η εμπειρία μου στο χώρο του ποδοσφαίρου μου λέει το εξής. Όταν δεν υπάρχουν υπογραφές, επίσημα χαρτιά και οριστικές καταστάσεις, δεν μπορούμε να μιλάμε με τα εάν, τα εφόσον και τα ίσως. Αν γίνει κάτι στο μέλλον δεν μπορώ να το ξέρω».

-Μπορείτε να μας δώσετε την ακριβή εικόνα σε σχέση με τις οικονομικές οφειλές προς τους ποδοσφαιριστές;
«Είναι ερώτηση που μπορεί να απαντήσει ο πρόεδρος. Δεν είμαι υπεύθυνος για τα οικονομικά της ομάδας ούτε έχω απόλυτη γνώση. Θέλω να είμαι ειλικρινής και δεν θέλω να δημιουργήσω πρόβλημα σε κανέναν. Ο πρόεδρος προσπαθεί πολύ στο οικονομικό κομμάτι και προσπαθεί για το καλύτερο της ομάδας. Ξέρω, ωστόσο, ότι όταν δεν έχεις δεν μπορείς να δώσεις. Δεν είμαι εδώ για να δημιουργήσω πρόβλημα ή εντυπώσεις».







Ανοιχτή επιστολή της ΠΑΕ ΑΕΛ (9/1/2012)

ΠΡΟΣ
-Σ.Φ. MONSTERS
-Σ.Φ. ΑΛΚΑΖΑΡ
“Για να ανοίξουμε το δρόμο σε αληθινές νέες ευκαιρίες αλλά και να προστατέψουμε ΕΜΕΙΣ την ΑΕΛ από νέο πισωγύρισμα, ο τρόπος είναι ΕΝΑΣ και αυτός είναι ΠΟΛΕΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ...ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΜΑΖΙ!” – απόσπασμα από την τελευταία ανακοίνωση του δημοφιλέστερου συνδέσμου φιλάθλων μας.
Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Η κατακλείδα της ανακοίνωσης αυτής, η οποία έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από όλους τους Λαρισαίους φιλάθλους, δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί εξαιτίας 30 ατόμων οι οποίοι δεν σέβονται ούτε τα στοιχειώδη. Οι ίδιοι που δημιούργησαν προβλήματα κατά την περσινή σεζόν, οι ίδιοι συνεχίζουν και φέτος. Οταν η ΑΕΛ –μαζί με όλον τον ελληνικό λαό- ανεβαίνει το δικό της Γολγοθά, αυτοί φροντίζουν να παρατείνουν το μαρτύριο, καταδικάζοντας την ομάδα σε οικονομικό αφανισμό.
Ηδη τα πρόστιμα που κληθήκαμε να πληρώσουμε φέτος ξεπερνούν σε απόλυτους αριθμούς τα έσοδα από όλες τις χορηγίες που εισπράξαμε. Ισούνται, δε, με τη μισθοδοσία δύο μηνών όλων των υπαλλήλων της ΠΑΕ. Πρόκειται για ποσά που λίγο έλειψε να μας στερήσουν το δικαίωμα να πραγματοποιήσουμε μεταγραφές ή να τακτοποιήσουμε ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις. Και είμαστε ακόμα στη 10η αγωνιστική...
Αυτοί οι απαράδεκτοι που πνίγουν με τη χουντική συμπεριφορά τους χιλιάδες υγιείς φιλάθλους μας, έχουν προλάβει να κάνουν ό,τι ακριβώς τους εξορκίσαμε να αποφύγουν, από τον πρώτο εντός έδρας αγώνα μας. Παρότι εξηγούσαμε ότι εμείς δεν έχουμε «άκρες» και ότι τα πρόστιμα τα πληρώνουμε.
Αυτοί οι απαράδεκτοι, υπό την ανοχή των οργανωμένων φιλάθλων μας που τους γνωρίζουν αλλά δεν κάνουν κάτι για να τους περιθωριοποιήσουν, έφτασαν χθες στο αίσχιστο σημείο να εισβάλουν στο γήπεδο μετά το τέλος του αγώνα με το Διαγόρα, παρότι γνωρίζουν τις αυστηρότατες διατάξεις του νέου ΚΑΠ. Οι σφοδρές αποδοκιμασίες που δέχθηκαν από όλους όσοι βρίσκονταν στις κερκίδες τη στιγμή εκείνη, αποτελούν ηθική δικαίωση για όλη τη Λάρισα και εξευτελισμό για τους απαράδεκτους. Ομως αυτό δεν αλλάζει τα δεδομένα...
Το «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ» που αναφέρεται στην ανακοίνωση πρέπει να αποδεικνύεται και στην πράξη, τόσο από τους Monsters όσο και τον Σ.Φ.Α που υποτίθεται ότι έχουν αναλάβει την περιφρούρηση του συγκεκριμένου χώρου. Το καλοκαίρι κάναμε μία συμφωνία και θα την υπενθυμίσουμε με απλά λόγια για να γνωρίζουν όλοι: Δεν θα μετατρέψουμε σε «κλουβί» το πέταλο των οργανωμένων, με τη δέσμευση ότι οι εσείς οι ίδιοι θα προστατεύσετε την ομάδα. Συγκρουστήκαμε με τις αρχές για το θέμα αυτό και τελικά πέρασε η δική μας γραμμή, η γραμμή των φιλάθλων μας. Προφανώς δεν μπορέσατε να ανταποκριθείτε στο δικό σας μέρος της συμφωνίας.
Οι ποδοσφαιριστές, το τεχνικό επιτελείο και τα στελέχη της ΠΑΕ «βάζουν πλάτη» στα τρομακτικά οικονομικά προβλήματα. Η διοίκηση εξακολουθεί να ενισχύει την ομάδα με μεταγραφές και παράλληλα παλεύει καθημερινά να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, που προσδιορίζονται ΜΟΝΟ από έξοδα! Πάνω από 5.000 φίλαθλοι προσέρχονται στο AEL FC Arena και συμβάλλουν από το υστέρημά τους για ένα εισιτήριο. Την ίδια στιγμή, οι 30 απαράδεκτοι εξακολουθούν να εισέρχονται στο γήπεδο δωρεάν (!) πλάι στους οργανωμένους, παρότι το έχουμε επισημάνει και έχουμε προτείνει λύσεις.
Το επόμενο βήμα εκ μέρους μας θα είναι η καλύτερη περίφραξη του γηπέδου, ως έσχατη λύση για να μην συμβεί ποτέ ξανά παρόμοιο περιστατικό. Ευελπιστούμε να μην χρειαστεί να το κάνουμε και άμεσα οι απαράδεκτοι να απομονωθούν και να περιθωριοποιηθούν.
Το βήμα, όμως, που χρειάζεται να γίνει τώρα είναι δικό σας. Προστατεύστε την ΑΕΛ.
ΠΑΕ ΑΕΛ 1964

Ανακοίνωση Σ.Φ ΑΛΚΑΖΑΡ (10/1/2012)

Την Κυριακή που μας πέρασε, ο κόσμος της ΑΕΛ είπε το δικό του αντίο σε έναν πραγματικό προπονητή. Τον πρώτο που έσπασε μια αλυσίδα μαθητευόμενων μάγων στον πάγκο της, στα οκτώ χρόνια παρουσίας του μεγαλομετόχου στη Λάρισα. Η ομάδα στον αγώνα με το Διαγόρα έδειξε ότι αρκεί η στοιχειώδης σοβαρότητα μέσα στο γήπεδο, ώστε να επιτευχθεί γρήγορα ο στόχος της ανόδου, αφού με ελάχιστη προσπάθεια ήρθε η τρίτη συνεχόμενη νίκη. Δυστυχώς, ο άνθρωπος που συμμόρφωσε το αγωνιστικό μπουλούκι της περασμένης χρονιάς, μας άφησε, σεβόμενος τις αρχές του και αρνούμενος να δεχθεί τις επαναλαμβανόμενες αθετήσεις.
"Αν δεν έχεις δε μπορείς να δώσεις" μας είπε φεύγοντας και στοιχηματίζουμε ότι, αυτό δεν αφορά μόνον τα χρήματα.
Ελπίζουμε η παρακαταθήκη του να εισακουσθεί, τουλάχιστον σε ότι αφορά τη συνέχεια στον πάγκο της ΑΕΛ, αν και μας προκαλεί απορία ποιός επέλεξε τους νεοαπεκτηθέντες, αφού σίγουρα δεν τους επέλεξε αυτός.
Για την ιστορία, η ΑΕΛ νίκησε το Διαγόρα με 1-0, με γκολ του Χασομέρη στο 23'.
Υ.Γ. δε σκοπεύουμε να δώσουμε άλλοθι σε κανέναν, ούτε να συμμετάσχουμε στην προσπάθεια αποπροσανατολισμού από τα πραγματικά προβλήματα της ομάδας, η οποία κινδυνεύει να πνιγεί σε επαναλαμβανόμενα λάθη και αστοχίες.
Σ.Φ ΑΛΚΑΖΑΡ


Ανακοίνωση MONSTERS (10/1/2012)

Με ανοιχτά χαρτιά

Αν και δε συνηθίζουμε να ανοίγουμε δημόσιους διαλόγους μέσω της επίσημης ιστοσελίδας μας και των ανακοινώσεών μας, η «ανοιχτή επιστολή» της παε ΑΕΛ δε μας αφήνει και πολλά περιθώρια. Πάρα πολλές φορές τα τελευταία χρόνια πνίξαμε την ενόχλησή μας για ταμπέλες που μας φορέθηκαν («ανώριμοι» από τη μια και «πηλαδάκια» από την άλλη),και ποδοπατήσαμε το «εγώ» μας για το καλό της ομάδας που αγαπάμε όσο τίποτα άλλο και για να μην διαταράξουμε το κλίμα μέσα και γύρω από αυτή…
Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Θεωρούμε τουλάχιστον άκυρη την πρωτόγνωρη δημοσιοποίηση μιας επιστολής με παραλήπτες εμάς καθώς και το χρονικό σημείο που αυτό έγινε.
Επειδή εμείς μπέσα έχουμε και προσπαθούμε να είμαστε ειλικρινείς, παραδεχόμαστε ότι το πάτημα για να προβεί η παε σε μια τέτοια πράξη της δόθηκε σαν θείο δώρο μετά τη λήξη του χθεσινού αγώνα και τα όσα ακολούθησαν εντός γηπέδου. Αν αυτό που έγινε ήταν λάθος ή κατά πόσο λάθος μπορεί να ήταν δε θα μας το υποδείξει με τέτοιο τρόπο κανένας που δεν έχει πάρει ούτε μυρωδιά από καταστάσεις και περιστατικά που ζήσαμε και ζούμε εμείς εδώ και χρόνια ως οπαδοί στα πέταλα όλης της χώρας και της Ευρώπης. Άλλωστε έχουμε μάθει όλα αυτά τα χρόνια να είμαστε εμείς οι ίδιοι οι πρώτοι και αυστηροί κριτές του εαυτού μας και επίσης ποτέ δε διεκδικήσαμε αλάνθαστο.
Γίναμε όμως μάρτυρες μιας «ανοιχτής επιστολής» που «χτυπάει το σαμάρι για να ακούσει ο γάιδαρος». Όπου σαμάρι οι «30» και όπου γάιδαρος εμείς οι οργανωμένοι…
Μια «ανοιχτή επιστολή» που κάνει τραμπάλα ανάμεσα στους «30», στους οργανωμένους γενικά, στο υπόλοιπο γήπεδο ακόμα και σ’όλη τη Λάρισα ως πόλη η οποία δικαιώνεται αυτή τη φορά ηθικά (άσχετα αν μέχρι πριν λίγο καιρό ήταν κατάπτυστη επειδή δε βοηθούσε όσο έπρεπε την ομάδα…), προσπαθώντας να στρέψει τους μεν στους δε, τους δε στους μεν κ.ο.κ..
Μια «ανοιχτή επιστολή» που ξετσίπωτα τολμά να στρουθοκαμηλίσει και να επιρρίψει τον «οικονομικό αφανισμό» της ομάδας στα πρόστιμα που προέρχονται από τη συμπεριφορά του κόσμου ή μέρους αυτού, που ακόμα και αν βλακωδώς έχουν υπάρξει δε δικαιολογείται τέτοιου είδους καταλογισμός ευθυνών. Άλλωστε κατά τη γνώμη μας τα λάθη στον προγραμματισμό και τη λειτουργία της ομάδας έχουν κοστίσει πολύ περισσότερο.
Μια «ανοιχτή επιστολή» που εμμέσως πλην σαφώς μας λέει ότι με βάση συμφωνίες, μας έγινε χάρη που το πέταλο δεν έγινε «κλουβί», ξεχνώντας πως αυτό είναι το αυτονόητο όταν μιλάμε για ανθρώπους και όχι για ζώα ή εγκληματίες. Σιγά μην πούμε κι ευχαριστώ που πληρώνουμε για να δούμε αγώνα της ομάδας μας υπό φυσιολογικές συνθήκες… Κατά τ’άλλα φαίνεται πως η παε ξεχνά το βασικότερο: εμείς στο γήπεδο έχουμε το ρόλο του οπαδού και όχι του αστυνομικού ή του σεκιουριτά. Κάνουμε μόνοι μας το κουμάντο μας σε ό,τι θεωρούμε πως μας αφορά (περιφρούρηση κερκίδας) και προσπαθούμε για την καλύτερη δυνατή υποστήριξη της ομάδας μας και δεν επιτρέπουμε καμία αμφιβολία πάνω σ’αυτό, αλλά δεν επιτρέπουμε ούτε και να μας κατηγορήσουν που δεν επιβάλαμε την τάξη σε ένα περιστατικό όπως το προχθεσινό. Όπως επίσης δε ζητήσαμε επιβράβευση όταν δε δημιουργείται πρόβλημα και όλα πάνε καλά.
Αντιλαμβανόμαστε την κατάσταση που βρίσκεται η ομάδα μας αυτή τη στιγμή κι ας μην έχει βγει κάποιος να μιλήσει υπεύθυνα, χωρίς γενικότητες και αοριστίες για το μέγεθος του προβλήματος, πώς αυτό προήλθε, από πότε και από ποιον. Άλλωστε γι’αυτό προτιμήσαμε όλο αυτό το χρονικό διάστημα να μην υψώσουμε τους τόνους, παρά τις τόσο και τόσες άσχημες εξελίξεις για την ομάδα μας. Γιατί αν θέλαμε να υψώσουμε τόνους και να υπενθυμίσουμε κι εμείς δεσμεύσεις και λόγια, θα μπορούσαμε να το κάνουμε πολύ άνετα. Θεωρήσαμε όμως πως με τους χαμηλούς τόνους θα συμβάλαμε στο να επέλθει συσπείρωση και σύμπνοια για να επιτευχθεί ο στόχος της ανόδου μέσα από τις τόσο δύσκολες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί. Δυστυχώς όμως η παε διάλεξε άλλο δρόμο. Αυτόν της «ανοιχτής επιστολής»…
Εμείς πάντα όλα αυτά τα χρόνια υπήρξαμε συγκεκριμένοι σ’αυτά που πιστεύουμε και πρεσβεύουμε σαν σύνδεσμος, δεν αρνηθήκαμε ποτέ την επικοινωνία σε κανέναν, ούτε φοβηθήκαμε να αναλάβουμε τις ευθύνες μας, όπου εμείς θεωρούμε ότι αυτές υπάρχουν, όπως κάναμε άμεσα και το βράδυ της Κυριακής. Κι όταν η παε επικαλείται κι αυτή τη συστράτευση στον κοινό στόχο που είναι για όλους μας η άνοδος της ομάδας προκαλεί απορία σε όλους γιατί δεν αντιμετωπίστηκε αυτό το περιστατικό με ανάλογους τρόπους του παρελθόντος, αλλά μεγιστοποιήθηκε με την τακτική αυτής της «ανοιχτής επιστολής»…
MONSTERS – GATE 1
1982 - 2012



Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων