2012-13 : 1η : Πανσερραϊκός - ΑΕΛ 1-0

1η αγωνιστική : Πανσερραϊκός - ΑΕΛ 1-0

29 Σεπτεμβρίου 2012

Scorer: 46' Μπαγκουρά 

Πανσερραϊκός (Γρηγορίου) :Λουσινί, Κιάσσος, Τσαούσης, Καρασαλίδης, Μπριλάκης, Σιάκκας (68' Παρασκευαΐδης), Ανάκογλου (83' Γιαννόπουλος), Ράνιτς, Κοντός, Τοντόροφ (89' Μπονέρης), Μπαγκουρά 

ΑΕΛ (Ζιώγας): Σέρεμετ, Παπαγεωργίου, Ραπτάκης (72' Σιατραβάνης), Γιώτας, Παγώνης, Σκόνδρας, Νεμπεγλέρας, Πόνσε (46' Τσιμπάμπα), Ζουρούδης (60' Τσίγκας), Δεινόπαπας, Χασομέρης. 

Διαιτητής: Ιωάννης Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)
ΕπόπτεςΑθανάσιος Χαδήμογλου (Μακεδονίας), Πέτρος Πάτρας (Μακεδονίας)
4οςΆγγελος Αγγελάκης (Μακεδονίας) 
Παρατηρητής: Βασίλης Γαβριηλίδης (Θράκης)

Γήπεδο: Σερρών

Οι γηπεδούχοι με τον αέρα της έδρας ξεκίνησαν δυνατά το παιχνίδι και έχασαν δύο μεγάλες ευκαιρίες με τον Σιάκκα και κυρίως με τον Μπαγκουρά που αστόχησε μόνος προ του Σέρεμετ. Παράλληλα υπήρχε έντονος εκνευρισμός μεταξύ των «βυσσινί» παικτών με αποτέλεσμα να έχουμε και λογομαχίες όπως αυτή στο 20΄ μεταξύ του Σέρεμετ και του Πόνσε.   Είναι χαρακτηριστικό ότι στο πρώτο εικοσάλεπτο οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέντε κόρνερ ενώ οι παίκτες της ΑΕΛ δύσκολα περνούσαν τη σέντρα. Παράλληλα ο Ζιώγας άλλαζε πλευρές στους Δεινόπαπα και Χασομέρη. Στο ημίωρο όμως στην πρώτη φάση που έκανε η ΑΕΛ έφθασε πολύ κοντά στο γκολ από έμπνευση των Ζουρούδη και Χασομέρη αλλά ο Δεινόπαπας αστόχησε από κοντά. 
Από κει και πέρα ο Πανσερραϊκός συνέχισε να έχει την κατοχή της μπάλας αλλά μόνο με μακρινά σουτ απειλούσε τον Σέρεμετ. Για να κλείσει με αυτό τον τρόπο το ημίχρονο και με ένα λεπτό καθυστέρηση που έδειξε ο τέταρτος διαιτητής κ. Αγγελάκης. Ο Ζιώγας στο δεύτερο μέρος ξεκινάει με μια αλλαγή καθώς βάζει τον Τσιμπάμπα στη θέση του Πόνσε για να κάνει την ομάδα πιο επιθετική. Ο Τσιμπάμπα πάει στην κορυφή της επίθεσης και πιο πίσω ο Ζουρούδης στη θέση που άφησε ο Πόνσε. Πριν ο Τσιμπάμπα ζεσταθεί ο Μπαγκουρά κάνει το 1-0 και αλλάζει τα δεδομένα ενώ ο Κοντός λίγο αργότερα έφθασε κοντά στο 2-0. Όμως σε μια μπαλιά του Χασομέρη ο Τσιμπάμπα χάρη στην ταχύτητά του κερδίζει πέναλτι από τον Λουσινί αλλά ο Νεμπεγλέρας δεν το εκμεταλλεύεται. Και λίγο μετά ο Ράνιτς έχασε μια μοναδική ευκαιρία να τελειώσει ουσιαστικά το παιχνίδι.   
Η ΑΕΛ προσπαθεί να «φρεσκάρει» την επίθεση με τον Ζιώγα να περνάει τον Τσίγκα στη θέση του Ζουρούδη και η κίνηση αυτή αποδίδει καθώς η ΑΕΛ γίνεται πιο επιθετική.  Πλησιάζει κοντά στο γκολ με τους Δεινόπαπα, Τσίγκα και το «ρίσκο» συνεχίζεται στο 72΄ όταν μπαίνει ο Σιατραβάνης στη θέση του Ραπτάκη. Ο Σκόνδρας γίνεται σέντερ μπακ και ο Σιατραβάνης πάει δίπλα στον Νεμπεγλέρα αλλά σε σαφώς πιο επιθετικό ρόλο.  Η αλλαγή αυτή δεν βγαίνει καθώς Μπαγκουρά και Τοντόροφ χάνουν μεγάλες ευκαιρίες για ένα δεύτερο γκολ. Και ουσιαστικά εκεί τελείωσε το παιχνίδι αφού ο Πανσερραϊκός διαχειρίστηκε καλύτερα το αποτέλεσμα από την ΑΕΛ που μετά το 70΄ δεν υπήρχε στο γήπεδο. Γενικά ο Πανσερραϊκός αδικείται από το τελικό αποτέλεσμα αν και η ΑΕΛ αν ευστοχούσε στη φάση του πέναλτι θα μπορούσε να πάρει βαθμό.

*Τριάντα οπαδοί της ΑΕΛ βρέθηκαν στο παιχνίδι με την ισχυρή υποστήριξη αστυνομικών δυνάμεων.


Δηλώσεις

Ζιώγας
«Είχαμε κατασκοπεύσει τον Πανσερραϊκό. Ξέραμε πώς παίζει. Ήταν ένας πολύ καλός αντίπαλος με έναν φίλο προπονητή. Ήμασταν άσχημοι στο πρώτο μέρος ενώ στο δεύτερο δεχθήκαμε ένα γκολ όταν ο Ραπτάκης τυφλώθηκε από τον ήλιο και έχασε τον Μπαγκουρά. Στη συνέχεια θα μπορούσαμε να είχαμε ισοφαρίσει με το χαμένο πέναλτι του Νεμπεγλέρα. Έχω χάσει πέναλτι στην καριέρα μου. Ξέρω τι σημαίνει αλλά συμβαίνει στο ποδόσφαιρο». Από την πλευρά του ο προπονητής του Πανσερραϊκού, Μιχάλης Γρηγορίου είπε: «Η ΑΕΛ είναι μια από τις πιο υπολογίσιμες αντιπάλους στο πρωτάθλημα ανεξάρτητα αν δεν έπαιξε καλά σε αυτό το ματς. Δεν σημαίνει πως επειδή κερδίσαμε έχουμε ανέβει κατηγορία ή αν χάναμε θα είχαμε υποβιβαστεί. Πρέπει να σκεφτούμε το επόμενο ματς και να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στα πολλά ματς. Θα παίζουμε πολλές μέρες και αυτό είναι κουραστικό». 

Σιατραβάνης
«Η ομάδα προσπάθησε παρά το γεγονός πως δεν είχε καλή απόδοση να πάρει κάποιο βαθμό και είχε ευκαιρίες να το καταφέρει». Σε ερώτηση για τις «εσωτερικές» λογομαχίες των παικτών της ΑΕΛ κατά τη διάρκεια του ματς τόνισε: «Συμβαίνουν αυτά μέσα στον αγώνα και είναι φυσιολογικό μέσα στην ένταση του αγώνα». 

Γενικός αρχηγός, Μίμης Τσακμακίδης
«Ακόμα και στη χειρότερή μας μέρα θα μπορούσαμε να πάρουμε βαθμό. Ας παίρναμε και ας ήμασταν κακοί».





Η αρχική 11άδα της ΑΕΛ όπως φωτογραφήθηκε στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.




Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων