2012-13 : 28η : ΑΕΛ - Παναχαϊκή 1-1

28η αγωνιστική : ΑΕΛ - Παναχαϊκή 1-1 

17 Μαρτίου 2013 

Scorers: 87' Κρητικός Σ. - 61' Γκούρτσας 

ΑΕΛ (Τίμος Καβακάς): Σέρεμετ, Παπαγεωργίου, Σκόνδρας, Γιώτας, Παγώνης, Λιαπάκης, Τσιάρας (58' Δεινόπαπας), Ζεκίνια (64’ Κρητικός), Τσίγκας, Χασομέρης, Μπλέντι. 

Παναχαϊκή (Σωτήρης Αντωνίου): Πίτκας (71’ Ανδρούτσος), Βάντερσον, Ν' Τζιόντο, Τέλλος, Γ. Κοιλιάρας (55' Λίτσης), Γκούρτσας, Κοκκίνης, Παμπόε, Σπίνουλας, Καραμανλής, Βασιλαντωνόπουλος.

Διαιτητής: Φώτης Τερετίδης (Καβάλας) 
Επόπτες: Ιωάννης Καραγκιζόπουλος (Ημαθίας), Γιώργος Χατζηνάκος (Δράμας) 
4ος: Δημήτρης Μαλούτας (Ημαθίας)
Παρατηρητής: Γιώργος Παπαμίχος (Φθιώτιδας)

Γήπεδο: AEL FC arena 
Εισιτήρια: 2.640  

Οι «βυσσινί» παραλίγο να υποστούν ήττα-σοκ από την ανανεωμένη Παναχαϊκή και κατάφεραν να πάρουν τελικά το βαθμό της ισοπαλίας με γκολ στο 87’ του αγώνα από τον Στέλιο Κρητικό.

Οι Αχαιοί έδειξαν πως με τον Σωτήρη Αντωνίου στο «τιμόνι» έχουν αλλάξει πρόσωπο και πως αποδίδουν καλύτερα, ανεξαρτήτως έδρας και αντιπάλου. Η ομάδα της Πάτρας κατάφερε να σταθεί όρθια στο ΑΕΛ FC Arena, μπροστά σε 6000 οπαδούς της Λάρισας, και μάλιστα είχε πάρει προβάδισμα στο παιχνίδι, όμως, δεν κατάφερε να το διατηρήσει αφού στο 87’ δέχθηκε το γκολ της ισοφάρισης.
Για την ΑΕΛ ο βαθμός είναι… το μη χείρον βέλτιστο, αφού έφτασε τους 43 και είναι στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας, είδε όμως τους υπόλοιπους διεκδικητές της απευθείας ανόδου να ξεφεύγουν αρκετά. Για την Παναχαϊκή, ο βαθμός σε μια έδρα όπως αυτή των Θεσσαλών είναι ιδιαίτερα σημαντικός καθώς έφτασε τους 24 και είναι πλέον 6 μακριά από την επικίνδυνη ζώνη.
Η Παναχαϊκή από το ξεκίνημα του αγώνα έδειξε πως δεν θα επιτρέψει στη Λάρισα να διασπάσει την άμυνά της και έκανε σαφή την πρόθεσή της να «χτυπήσει» στις αντεπιθέσεις. Οι Αχαιοί κατάφεραν να μην απειληθούν, στέκονταν πάρα πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο και κατάφεραν τελικά στο 60’ να πάρουν προβάδισμα με το σουτ του Γκούρτσα το οποίο αιφνιδίασε τον Ντίνο Σέρεμετ.
Η Λάρισα έδειξε να… μουδιάζει από το γκολ, ο Καβακάς ρίσκαρε βάζοντας τον Κρητικό στη θέση του Ζεκίνια, όμως, τελικά δικαιώθηκε. Στο 87’ της αναμέτρησης ο φορ των «βυσσινί» μέσα από την περιοχή κατάφερε να νικήσει τον Ανδρούτσο, ο οποίος είχε αντικαταστήσει τον τραυματία Πίτκα, και να φέρει το ματς στα ίσα. Στα λεπτά που ακολούθησαν, και στα επτά των καθυστερήσεων, η Λάρισα προσπάθησε για την ανατροπή, όμως, δεν τα κατάφερε και έτσι οι δυο ομάδες μοιράστηκαν γκολ και βαθμούς…

* Κοντά στους 4.000 κόσμου παρακολουθούν το παιχνίδι της Παναχαϊκής με την Λάρισα στο "AΕL FC ARENA"...
* Αποδοκιμάζεται ο Πίτκας για τις καθυστερήσεις που έκανε ώστε να σπαταλήσει τον χρόνο των καθυστερήσεων.
* Έντονες οι διαμαρτυρίες του Καβακά προς τον διαιτητή του αγώνα, για την μη υπόδειξη κίτρινης κάρτας στον Βάντερσον.
* Αποδοκιμασίες μετά το τέλος του ημιχρόνου  για το κακό ποδόσφαιρο που παίζει η ΑΕΛ.
* Μικροαντικείμενα προς τους διαιτητές που κατευθύνονται στα αποδτηρια.
* Αναβρασμός στις εξέδρες για τις καθυστερήσεις των Πατρινών...
* Διακοπή στο παιχνίδι ... Στο έδαφος ο Πίτκας πιάνει το κεφάλι του ... Αποχωρεί ως τραυματίας...
* 7 τα λεπτά των καθυστερήσεων....
* Με 10 συνεχίζει η Παναχαϊκή, αφού ο Κοκκίνης είναι ματωμένος και θα μείνει εκτός αγωνιστικού χώρου μέχρι να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες...
* Νέες Αποδοκιμασίες στο τέλος του αγώνα τόσο για τις 2 ομάδες...
* Ο Σωτήρης Αντωνίου αποχώρησε από την Παναχαϊκή. Ο 38χρονος τεχνικός  αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα με τη Λάρισα υπέβαλε την παραίτησή του, με την ΠΑΕ να κάνει λόγο για σοβαρά οικογενειακά προβλήματα.


Δηλώσεις 

Καβακάς:
«Θεωρώ ότι είμαστε αυτοκαταστροφικοί ως ομάδα. Φτάνουμε σε ένα σημείο που λέμε
ότι προσπαθούμε για κάτι καλύτερο, αλλά κάτι γίνεται και ξεκινάμε πάλι από την αρχή. Σήμερα ήμασταν κακοί και στην κορύφωση του πρωταθλήματος που χρειάζεται να είμαστε πρωταγωνιστές για να αντέξουμε αυτή την πίεση θα πρέπει να επιστρέψουμε στις προηγούμενες εμφανίσεις. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την εικόνα που δείξαμε. Ένα παιχνίδι που δεν ήταν δύσκολο και το κάναμε εμείς να φαίνεται έτσι με τις κακές επιλογές μας και τα πολλά λάθη. Θέλαμε πολύ να το κερδίσουμε το παιχνίδι αλλά δεν τα καταφέραμε. Θα πρέπει να ανασυνταχτούμε για να δούμε τι θα κάνουμε στη συνέχεια. Ήταν, ίσως, το μοναδικό ματς που δεν κάναμε φάσεις».
-Γιατί η ομάδα δεν μπόρεσε να κάνει κλασικές ευκαιρίες;
«Όταν φτάνουμε την μπάλα εκεί που πρέπει και δεν την κρατάμε, τι να κάνω; Να την κρατήσω εγώ με τα χέρια; Δείχνουμε πολύ κακό αγωνιστικό πρόσωπο στην επίθεση. Δεν γίνεται να κερδίζεις παιχνίδια όταν παίζουν μόνο 2 παίκτες όπως πρέπει. Τουλάχιστον στα προηγούμενα ματς ήταν 6 αυτοί οι παίκτες. Θα πρέπει να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας και εγώ θα πρέπει να βρω τον τρόπο ώστε να μπορέσουμε να βγάλουμε τον εγωισμό μας, αν έχουμε γιατί σίγουρα δεν το δείχνουμε. Δεν είμαστε αποφασιστικοί. Ακόμα και όταν προς το τέλος γεμίζαμε την αντίπαλη περιοχή ήμασταν άτονοι. Όταν έχεις μια ενδεκάδα που στο τέλος αποτελείται από 7 παιδιά με πάνω από 1.85 ύψος και δεν παίρνουμε ούτε μια κεφαλιά… Όταν δεν έχουμε κάνει ένα καλό χτύπημα σε όλο το παιχνίδι τι εξήγηση να υπάρχει. Χαρακτηριστικά θα σας αναφέρω μια φάση στο δεύτερο ημίχρονο όταν ο Παπαγεωργίου εκτέλεσε ένα φάουλ, ήταν μόνος του με τον αντίπαλο στα 50 μέτρα και ετοιμαζόταν να εκτελέσει απευθείας, αντί να συνεργαστεί δίπλα του με τον Μπλέντι για να παίξουν «δύο εναντίον ενός». Έπρεπε να φωνάξω εγώ από τον πάγκο. Αυτό δείχνει ότι δεν έχουμε καθαρό μυαλό. Και που πήραμε την ισοπαλία σήμερα πάλι ευχαριστημένοι να ήμαστε».
-Κατά πόσο επηρεάζουν την εικόνα της ομάδας οι απουσίες βασικών παικτών;
«Εγώ δε θα σταθώ ποτέ σε απουσίες. Και σήμερα χάσαμε ένα παίκτη (σ.σ. ο Χασομέρης έπαθε τράβηγμα). Δεν είναι δικαιολογία. Έχουμε 25 παίκτες και παίζουμε στην ΑΕΛ. Όταν έχουμε αυτόν τον κόσμο και αυτόν τον παλμό κοντά σου και δεν κερδίζουμε, δεν μπορούμε να στεκόμαστε στις απουσίες. Και με ποιον αντίπαλο παίζαμε; Χωρίς να θέλω να υποτιμήσω την Παναχαϊκή».
-Είχατε μιλήσει στο ματς με τον Γάζωρο ότι πολλοί παίκτες είναι κουρασμένοι. Θα μπορούσατε ίσως να κάνετε κάποιες αλλαγές στην 11αδα;
«Υπάρχουν δύο λύσεις σε αυτό το πρόβλημα. Η μία λύση είναι να προχωρήσεις σε ριζικές αλλαγές και να πάρεις το ρίσκο. Η άλλη λέει, ναι να γίνουν αλλαγές αλλά θα πρέπει να είναι μετρημένες. Αν μπορούσαμε θα κάναμε 7 αλλαγές, αλλά δεν μπορούμε. Όταν θα μπει κάποιος παίκτης θα πρέπει να σου δείξει ότι είναι έτοιμος να προσφέρει. Αυτή τη στιγμή τα παιδιά που μπαίνουν ως αλλαγές δε βοηθούν όσο θα θέλαμε. Και αυτοί κουρασμένοι δείχνουν. Εκτός αν βλέπω εγώ κάτι άλλο».
-Θεωρείτε ότι είναι θέμα μη καλής προετοιμασίας το καλοκαίρι;
«Εσείς το είπατε. Εγώ όταν ανέλαβα είπα ότι η ομάδα είναι καλά προετοιμασμένη. Υπάρχουν πολλά ματς που έχουμε δώσει και λογικό είναι να ήμαστε κουρασμένοι. Έχουμε τραυματίες και τιμωρίες με κάρτες. Αυτή την κούραση τη βγάζουμε εδώ και 20 μέρες. Το αντίδοτο είναι η ξεκούραση, αλλά φυσικά και τι ζωή κάνει μόνος του ο ποδοσφαιριστής, πως ξεκουράζεται αν κοιμάται σωστά κλπ. Εγώ θεωρώ ότι έχω σωστούς επαγγελματίες, αλλά αστυνομικός δεν είμαι. Εργομετρικά δεν μπορούμε να κάνουμε τώρα γιατί τα εργομετρικά θέλουν δύο 24ωρα ξεκούραση. Όταν παίζουμε Κυριακή-Τετάρτη όπως αντιλαμβάνεστε δεν μπορούμε να κάνουμε γιατί θα σπαταλάμε τον χρόνο για προετοιμασία. Θα πρέπει να χάσουμε προπονήσεις. Οι αιματολογικές εξετάσεις που κάναμε πρόσφατα ήταν καλές, αλλά βέβαια δεν συμβαδίζουν πάντα».
-Πιστεύετε ότι ορισμένοι παίκτες είναι αδιάφοροι;
«Εγώ βλέπω ότι οι παίκτες θέλουν αλλά δεν μπορούν. Δεν μπορεί 5 ματς πιο πριν να ήμασταν καλοί και τώρα να έχουμε σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή μας. Ίσως να περνάμε την κάμψη μας στην πιο ακατάλληλη στιγμή. Το επόμενο ματς είναι καθοριστικό όσον αφορά στους στόχους μας».


Κρητικός:
«Θα συμφωνήσω με τον προπονητή μου. Δείξαμε ένα άσχημο αγωνιστικό πρόσωπο, δεν ήταν αυτό που έπρεπε. Μας στεναχωρεί πολύ το γεγονός αυτό, αλλά τη δεδομένη στιγμή δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, αλλά να συγκεντρωθούμε στο επόμενο παιχνίδι. Δεν μας βοήθησε ο τρόπος παιχνιδιού της αντίπαλης ομάδας, όπου κάνανε καθυστερήσεις από το πρώτο λεπτό. Προσπαθήσαμε να δώσουμε λύσεις, αλλά το κακό αγωνιστικό μας πρόσωπο δε μας βοήθησε. Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε τα δυνατά μας ώστε να καταφέρουμε να πετύχουμε το στόχο μας που δεν είναι άλλος από την άνοδο της ομάδας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναχαϊκή:
«1. H ΠΑΕ Παναχαϊκή δίνει συγχαρητήρια σε όλους τους ποδοσφαιριστές της που αγωνίστηκαν στο σημερινό παιχνίδι και στους προπονητές της για την καταπληκτική εμφάνιση απέναντι στην ιστορική ΠΑΕ Λάρισα.
Η ΠΑΕ Παναχαϊκή λυπάται που η καταπληκτική εμφάνιση των ποδοσφαιριστών της δεν συνοδεύτηκε από τη νίκη και αυτό οφείλεται στο απάνθρωπο παιχνίδι ορισμένων παιχτών της ΠΑΕ Λάρισας εξαιτίας του οποίου τραυματίστηκαν σοβαρά οι Πίτκας (εφτά ράμματα στο κεφάλι από χτύπημα του Τσίγκα) που δεν σημειώθηκε ούτε φάουλ, Κοκκίνη (κάταγμα στη μύτη στην ίδια φάση που τραυματίστηκε και ο Τέλλος από χτυπήματα των παιχτών της Λάρισας) που πάλι δεν σημειώθηκε φάουλ και Γιάννη Κοιλιάρα (αιμάτωμα στο δικέφαλο από χτύπημα).
Δυστυχώς η τρομοκρατία που επεκράτησε στο γήπεδο κυρίως μετά το καταπληκτικό γκολ του Γκούρτσα ήταν πρωτοφανής και αν οι κροτίδες που έσκαγαν δίπλα στους επόπτες και τα μπουκάλια που εκτοξευόντουσαν εναντίον των παιχτών μας και των διαιτητών σε κάθε φάση συνέβαιναν στην Πάτρα, οι συνηθισμένοι διαιτητές που μας διαιτητεύουν θα είχαν διακόψει τον αγώνα τουλάχιστον πέντε φορές.
Η τρομοκρατία που άσκησε στο ημίχρονο ο γενικός αρχηγός της Λάρισας στον εξαίρετο διαιτητή στο πρώτο ημίχρονο και στους βοηθούς τους έπιασε τόπο.
2. Η ΠΑΕ Παναχαϊκή λυπάται ιδιαίτερα διότι σοβαροί οικογενειακοί λόγοι τους οποίους επικαλέστηκε ο νέος προπονητής μας Σωτήρης Αντωνίου και τους οποίους δεν έχουμε κανένα λόγο να πιστεύουμε ότι δεν είναι αληθινοί τον υποχρέωσαν να δηλώσει την παραίτησή του μετά το τέλος του αγώνα.
Η ιδιοκτησία της ΠΑΕ Παναχαϊκή πριν από τον αγώνα προκατέβαλε χρήματα στον Σωτήρη Αντωνίου τα οποία ο ίδιος ζήτησε για την κάλυψη άμεσων οικογενειακών αναγκών του και η παραίτησή του μετά τον αγώνα ήταν μεγάλη έκπληξη.
Στο μικρό χρονικό διάστημα που εργάστηκε στην ομάδα μας ο Σωτήρης Αντωνίου δέθηκε με τους παίχτες και δούλεψε σκληρά μαζί τους και η ΠΑΕ Παναχαϊκή ελπίζει μέχρι την Τρίτη να λύσει τα σοβαρά οικογενειακά του προβλήματα και να επιστρέψει στα προπονητικά του καθήκοντα».


Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΛ:
"Η αξιοπιστία ενός ανθρώπου φαίνεται από το κατά πόσο τα λεγόμενα (ή τα γραφόμενά) του δικαιώνονται στην πράξη. Ως εκ τούτου, κανείς νοήμων δεν μπορεί να πάρει στα σοβαρά την ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναχαϊκή με τις φανταστικές «καταγγελίες» της περί «τρομοκρατίας» , ούτε – πολύ περισσότερο – τον ίδιο τον συγγραφέα της, ο οποίος πολλάκις έχει εκτεθεί στο παρελθόν.
Προφανώς, η απουσία του από το καθημερινό τηλεοπτικό “life style” τον έχει εξωθήσει σε ένα αγωνιώδες παραλήρημα αναζήτησης της δημοσιότητας, που έχει προ πολλού ξεπεράσει τα όρια του γραφικού. Ας του δώσει κάποιος λίγη σημασία. Κρίμα είναι…"


Αναλυτικά η ανακοίνωση του Σ.Φ ΑΛΚΑΖΑΡ
« -3 από Σέρρες
-2 από Παναιτωλικό
-2 από Γάζωρο
-2 από Παναχαική

Έχουμε σύνολο -9 βαθμούς.Θα μπορούσαμε δηλαδή να είμαστε μόνοι μας στην κορυφή με 52 βαθμούς.Όλος ο κόσμος της ΑΕΛ γνωρίζει ότι ως επί τω πλείστον, οι ποδοσφαιριστές της ομάδας είναι επαγγελματίες-ερασιτέχνες που μέχρι τώρα δώσανε ότι μπορούσανε για να είναι η ομάδα μας σε αυτή τη βαθμολογική θέση. Σήμερα είδαμε ότι πολύ απλά ξεμείναμε από καύσιμα.Μεταγραφές ανόδου δεν έγιναν και αυτό είναι γνωστό.Υπεύθυνος υπάρχει;;;Ναι…αυτός φυσικά που ευθύνεται για τα βαριά χρέη της ομάδας.Ας βρεθεί κάποιος κύριος πλην του μονίμως απόντα Πηλαδάκη να προστατέψει την ομάδα,να υπερασπιστεί την έδρα της από κάθε τυχαίο αντίπαλο ποδοσφαιριστή,παράγοντα ή διαιτητή που έχει ως σκοπό να παίξει με το κύρος της ομάδας.Ας υπερασπιστεί κάποιος τους φιλάθλους που κάνουν τα πάντα,που έχουν γυρίσει χαμένα ματς και ας τους δείξει τον απαιτούμενο σεβασμό που τους αρμόζει.
Χαρακτηρίστηκε ως “νωρίς”,”ανάρμοστο” και “εμετικό” από αρκετούς το πανό που αναρτήθηκε στη θύρα 12 την τελευταία χρονιά της ομάδας στη Super league.Όπως επίσης χαρακτηρίστηκαν απαράδεκτες οι αποδοκιμασίες στο Imperial μετά τον αγώνα με τον Ατρόμητο και οι αποδοκιμασίες στο εντός έδρας 0-4 με την αεκ με αποτέλεσμα όμως την πτώση της ομάδας στη Football League.Ας αναλογιστεί λοιπόν ο κάθε ποδοσφαιριστής,μέλος της τεχνικής ηγεσίας και κάθε υπάλληλος της ΠΑΕ,τις ευθύνες του με σκοπό να ξαναβρεί η ομάδα τη χαμένη της αίγλη,την πατημένη αξιοπρέπεια,να ξαναδούν οι φίλαθλοι την ομάδα εκεί που γουστάρουν και να μην υπάρξουν στο μέλλον τέτοιου είδους αντιδράσεις.

Υ.Γ: Κύριοι Ανδρέου,Τσακμακίδη και Σάββα επειδή γνωρίζουμε ότι πραγματικά αγαπάτε αυτό που λέγεται ΑΕΛ  οφείλετε να πάρετε άμεσα την κατάσταση στα χέρια σας και να οδηγήσετε την ομάδα στο μονοπάτι που λέγεται άνοδος.»
ΛΑΡΙΣΑ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΑΕΛ ΟΛΗ Η ΖΩΗ ΜΑΣ








Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων