2012-13 : 19η : ΑΕΛ - Φωκικός 5-0

19η αγωνιστική : ΑΕΛ - Φωκικός 5-0 

3 Φεβρουαρίου 2013 

Scorers: 21' Τσίγκας, 60' Χασομέρης, 63' Πόνσε, 73', 90' Δεινόπαπας 

ΑΕΛ (Τίμος Καβακάς): Σέρεμετ, Παπαγεωργίου, Σκόνδρας, Καρακώστας, Παγώνης, Νεμπεγλέρας, Λιαπάκης (51’ Δεινόπαπας), Πόνσε (70’ Αλεξάντροβιτς), Τσίγκας (65’ Κρητικός), Χασομέρης, Μπλέντι. 

Φωκικός (Πέτρος Δημητρίου): Γεωργίου, Νάστος, Σκαρίμπας (43’ Ταμπάκης), Μαρτίνος, Παπαζούδης, Αλμπέρτο, Λίτσος, Εσόνο, Γκόμες, Σουλελές (59’ Λουκίνας), Γουόρντεν (67’ Θέος).

Διαιτητής: Χρήστος Ανδρονικίδης (Πειραιά) 
Επόπτες: Παναγιώτης Κωνσταντόπουλος (Κορινθίας), Ραινχαρτ Μπουξμπαουμ (Ανατολικής Αττκής) 
4ος: Εμμανουήλ Σκούλας (Θεσσαλίας)
Παρατηρητής: Δημήτρης Δέτσης (Αθηνών)

Γήπεδο: AEL FC arena 
Εισιτήρια: 3.195 

Η πρώτη καλή φάση ήταν για τον Φωκικό καθώς από ένα λάθος των παικτών της ΑΕΛ ο Γκόμεζ που σούταρε επικίνδυνα αλλά από κει και πέρα υπήρχε μόνο «βυσσινί» καθώς το γήπεδο έγερνε... Η ΑΕΛ πήρε τα ηνία του αγώνα με έναν αντίπαλο που προσπαθούσε να «ροκανίσει» τον χρόνο με τραυματισμούς (σωστά ο Καβακάς έδωσε εντολή να μην τηρηθεί το «φερ πλέι) και στο 21’ όταν ο Τσίγκας έκανε το 1-0 τα πράγματα έγιναν πιο απλά αφού έφυγε και το άγχος των γηπεδούχων. Στο δεύτερο μέρος από το 50’ και μετά υπήρχε «καταιγίδα» επιθέσεων. Στο 60’ ο Χασομέρης με εκπληκτικό σουτ κάνει το 2-0 ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Πόνσε το 3-0. Βέβαια σημαντικό ρόλο στην αύξηση της επιθετικότητας της ΑΕΛ έπαιξε και η είσοδος του Δεινόπαπα στη θέση του Μπλέντι. Κάπου εκεί ο Κρητικός πήρε τη θέση του Τσίγκα αλλά ενώ αλλαγές γίνονταν, η εικόνα της ΑΕΛ δεν... αλλάζει ή για να ακριβολογούμε αλλάζει προς το καλύτερο καθώς μίλησε μετά ο Δεινόπαπας που με δύο συστημένες μπαλιές του Νεμπεγλέρα πήγε το δείκτη του σκορ στο 5-0. Γκολ «κερασμένα» από τον αρχηγό και άψογα εκτελεσμένα από ένα ταλέντο πραγματικό που χρειάζονταν αυτά τα τέρματα για να ανέβει ψυχολογικά. Το 5-0 ήρθε δίκαια και η αποθέωση από τους φιλάθλους ήταν αναμενόμενη... 

Δηλώσεις

Καβακάς:
«Ήταν μια δίκαιη νίκη για εμάς. Συγχαρητήρια στα παιδιά και στον κόσμο που ήρθε να μας συμπαρασταθεί. Τον θέλουμε και στη συνέχεια κοντά μας. Εμείς αυτό που θα κοιτάξουμε είναι να έχουμε ισορροπία και να κρατήσουμε χαμηλά τους τόνους. Κάναμε αυτό που έπρεπε να κάνουμε και το σημαντικότερο είναι να μάθουμε να διαχειριζόμαστε αυτές τις νίκες. Ο Φωκικός είναι μια καλή ομάδα που χάνει πολύ δύσκολα εκτός έδρας. Πιστεύω ότι αυτή η νίκη θα μας βοηθήσει στη συνέχεια. Τώρα θα κοιτάξουμε να ξεκουραστούμε γιατί έχουμε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι με τη Δόξα, την Τετάρτη». Ακολούθησαν ερωτήσεις και ο κόουτς της λαρισινής ομάδας, επισήμανε τα εξής: 
-Βλέπουμε στα τελευταία παιχνίδια μια αλλαγή στον τρόπο ανάπτυξης με περισσότερες κάθετες μπαλιές. Αυτό έγινε εξαιτίας της ποιότητας των παικτών ή είναι δική σας επιλογή; 
«Αυτό που γίνεται στην ομάδα και αυτό που παρουσιάζουμε είναι απόρροια δουλειάς. Η φιλοσοφία μου είναι να παίζουμε επιθετικό ποδόσφαιρο, αλλά δεν θα πρέπει να ξεχνάει η ομάδα να κάνει και άμυνα. Θέλουμε βελτίωση και στους  δύο τομείς. Τίποτα δεν γίνεται τυχαία. Αλλάξαμε πολύ γρήγορα τη φιλοσοφία μας και αυτή τη φιλοσοφία την περνά ο εκάστοτε προπονητής. Θέλω η ομάδα μου να  παίζει γρήγορα και αυτοματοποιημένα, τουλάχιστον μέχρι τα τρία τέταρτα. Από κει και πέρα έχουμε παίκτες με ταλέντο, έχουμε νέα παιδιά, που αν δουλέψουν και προσέξουν πάρα πολύ, σε αυτό τον χώρο θα διαπρέψουν».  
-Υπάρχει περίπτωση να κινηθεί η ΑΕΛ για ελεύθερο παίκτη; 
«Δύσκολο, αλλά ψάχνουμε γενικά. Οι παίκτες που μπορούμε να πάρουμε έχουν να παίξουνε από το καλοκαίρι, βρίσκονται σε απραξία και αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα. Παρότι προσπαθήσαμε να πάρουμε και άλλους παίκτες οι οποίοι θα μας βοηθούσαν, τελικά δεν τα καταφέραμε». 
-Ο Ζεκίνια έμεινε εκτός αποστολής επειδή δεν δέχτηκε τη μείωση που του έγινε ή ισχύει κάτι άλλο;
 «Ήταν δική μου απόφαση. Στο αγωνιστικό κομμάτι την ευθύνη την έχω εγώ. Όντως, υπάρχει θέμα με το συμβόλαιό του και ο παίκτης δεν είναι σε καλή ψυχολογική αλλά και αγωνιστική κατάσταση. Για αυτό έκρινα ότι θα μείνει εκτός αποστολής. Θα πρέπει να λυθεί το θέμα με το συμβόλαιο και όταν εγώ θεωρήσω ότι υπάρχει αλλαγή στο αγωνιστικό κομμάτι, τότε και θα παίξει». 
-Υπάρχει περίπτωση να γυρίσει ο Τσιμπάμπα; 
«Πού τον θυμηθήκατε αυτόν. Έκανε δηλώσεις ότι δεν θα ξαναγυρίσει στην ΑΕΛ και εγώ θα μιλάω για τον Τσιμπάμπα; Με εμένα προπονητή δεν ξαναγυρίζει ο Τσιμπάμπα στην ΑΕΛ». 
-Ένα σχόλιο για την απόδοση του Λιαπάκη; 
«Όλα τα παιδιά βοήθησαν. Δεν θέλω να σταθώ προσωπικά σε κάποιο παίκτη. Εγώ έμεινα ευχαριστημένος για το πώς παίξαμε από το 5’ έως το 35’ όπου ήμασταν δημιουργικοί άσχετα εάν στο δεύτερο μέρος βάλαμε τα γκολ όπου ήμασταν λιγότερο δημιουργικοί, αλλά πιο ουσιαστικοί. Δεν πρέπει να υποτιμούμε κανέναν αντίπαλο και σημασία έχει ότι κερδίσαμε μια πολύ δύσκολη ομάδα, η οποία εκτός έδρας έφερε καλά αποτελέσματα, με Ηρακλή, με Καβάλα με Ερχοτέλη και με τον Βόλο. Γενικά το πρωτάθλημα είναι πολύ δύσκολο. Είδατε ότι η Επανομή κέρδισε την Καλλονή και προχθές είδατε τα Γιαννιτσά. Όποιος υποτιμήσει τον αντίπαλο, θα έχει πρόβλημα». 
-Έχετε άποψη για τον επόμενο αντίπαλο που είναι η Δόξα Δράμας; 
«Ναι την είχα αντιμετωπίσει όταν ήμουν στην Καλλονή. Είναι μια καλή και δύσκολη ομάδα που βρίσκεται σε ανοδική πορεία. Αυτό που κοιτάζουμε εμείς είναι κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Πρέπει να δίνουμε ό,τι έχουμε και δεν έχουμε μέσα στο γήπεδο. Αυτό δεν σημαίνει ότι πάντα θα κερδίζουμε. Εμείς πάντως την προσπάθειά μας θα την κάνουμε». 
-Από φυσική κατάσταση πώς είναι οι παίκτες;  
«Υπάρχουν πολλές αγωνιστικές, δουλεύουμε σε όλα τα κομμάτια και στη φυσική κατάσταση αλλά και σε τακτικά θέματα».


Νεμπεγλέρας:
«Ήταν για εμάς ένα δύσκολο παιχνίδι. Ξέρουμε ότι όλες οι ομάδες που έρχονται  στο AEL FC ARENA έρχονται για να καταστρέψουν το δικό μας παιχνίδι. Πιστεύω ότι ήμασταν σοβαροί από την αρχή του αγώνα και αυτό το ήθελε ο προπονητής και εξαρτάται από τη δική μας απόδοση εάν θα τα κάνουμε εύκολα ή δύσκολα. Είμασταν λοιπόν σοβαροί από την αρχή του παιχνιδιού, δημιουργήσαμε ευκαιρίες και κάναμε αρκετά γκολ. Ευχαριστώ τον κόσμο γιατί πραγματικά είναι κοντά μας, μας συμπαραστέκεται. Αυτό που προσπαθούμε εμείς να κάνουμε είναι να του δίνουμε κάθε Κυριακή χαρά. Τον θέλουμε ξανά κοντά μας την Τετάρτη και πιστεύω  ότι θα είναι. Εκεί θα πρέπει να είμαστε το ίδιο συγκεντρωμένοι και καλοί ώστε να κερδίσουμε». 
-Τι άλλαξε πιστεύεις και η ΑΕΛ αποδίδει καλύτερο ποδόσφαιρο στα τελευταία παιχνίδια; 
«Πιστεύω ότι είναι θέμα αλλαγής φιλοσοφίας σε αυτό που παίζαμε πριν με αυτό που παίζουμε τώρα. Ο κάθε προπονητής έχει τη δική του. Τώρα παίζουμε διαφορετικό ποδόσφαιρο με την μπάλα να έρχεται από πίσω,  κάτι που δεν το είχε τόσο ο προηγούμενος τεχνικός. Εμείς προσπαθούμε να το αφομοιώσουμε αυτό σε κάθε παιχνίδι και να κάνουμε αυτά που θέλει ο εκάστοτε προπονητής».









Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων