2012-13 : 35η : ΑΕΛ - Πιερικός 4-2

35η αγωνιστική : ΑΕΛ - Πιερικός 4-2 

21 Απριλίου 2013 

Scorers: 36' (πέν.), 63' Πόνσε, 49', 66' Χασομέρης - 45' (πέν.) Γιαζιτζόγλου, 72' Καραγκούνης 

ΑΕΛ (Τίμος Καβακάς): Σέρεμετ, Παπαγεωργίου, Μπλέντι (46' Στ.Κρητικός), Σκόνδρας, Καρακώστας, Λιαπάκης, Νεμπεγλέρας, Αλεξάντροβιτς (52' Δεινόπαπας), Πόνσε, Τ.Κρητικός (47' Παγώνης), Χασομέρης. 

Πιερικός (Γ.Συμεωνίδης) : Παπατολίκας, Νίκου, Λαζαρίδης, Αποστολίδης, Μπελόσεβιτς, Ίτσιος, Παπατόλιος, Ελευθεριάδης (75' Σεχολάρι), Ανδριόπουλος, Πολίτης (67' Καραγκούνης), Γιαζιτζόγλου (67' Μιχαηλίδης).

Διαιτητής: Νικόλαος Τεβεκέλης (Θεσσαλονίκης) 
Επόπτες: Αθανάσιος Χαδημόγλου (Μακεδονίας), Παναγιώτης Παπαδόπουλος (Μακεδονίας) 
4ος: Εμμανουήλ Σκουλάς (Θεσσαλίας)

Γήπεδο: AEL FC arena 
Εισιτήρια: 2.826 

Τα εύκολα δύσκολα έκανε η ΑΕΛ στον χθεσινό αγώνα στο AEL FC Arena με αντίπαλο τον Πιερικό τον οποίο κέρδισε με 4-2 αλλά στο πρώτο ημίχρονο δεινοπάθησε (1-1), έστω και αν αδικήθηκε στην τελευταία φάση, καθώς αντί για επιθετικό φάουλ πάνω στον Καρακώστα από τον Ανδριόπουλο έδωσε πέναλτι που μετέτρεψε σε τέρμα ο Γιαζιτζόγλου. Τελικά οι «βυσσινί» κέρδισαν χάρη σε τέρματα που πέτυχαν οι Πόνσε (36’ πέναλτι, 63’) και Χασομέρης (49’, 66’) ενώ για τους φιλοξενούμενους οι: Γιαζιτζόγλου (45’ πέναλτι), Κατραγκούνης (72’). Το σκορ θα είχε πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις αν ευστοχούσαν σε τελικές ενέργειες και οι Στέλιος Κρητικός (48’) και Δεινόπαπας (65’) που έστειλαν την μπάλα στα δοκάρια (ο πρώτος στο οριζόντιο, ο δεύτερος στο δεξί κάθετο του τερματοφύλακα του Πιερικού). 

 Η λαρισινή ομάδα ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι και μόλις στο 8’ ο Μπλέντι αστόχησε στην πρώτη καλή ευκαιρία ενώ ο τερματοφύλακας του Πιερικού έδειχνε να είναι σε καλή μέρα. Τελικά με ένα πέναλτι που κέρδισε ο Αλεξάντροβιτς και χτύπησε ο Πόνσε η ΑΕΛ προηγήθηκε με 1-0 και το άγχος έφυγε από το γήπεδο. Αυτό όμως συνέβη μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου όπου σε μια ανύποπτη φάση ο διαιτητής Τεβεκέλης έδωσε πέναλτι σε πιάσιμο της μπάλας με το χέρι του Καρακώστα αν και προηγήθηκε καθαρό επιθετικό φάουλ του Ανδριόπολου στον ποδοσφαιριστή της λαρισινής ομάδας. Το μετέτρεψε σε τέρμα ο Γιαζιτζόγλου. Στις αρχές του δευτέρου μέρους ο Καβακάς πήγε να κάνει δύο αλλαγές στην ομάδα, τον Παγώνη και τον Στ. Κρητικό αλλά τελικά η ομάδα ξεκίνησε με εννέα παίκτες και μετά από δύο λεπτά με δέκα λόγω μπερδέματος που έγινε στις αλλαγές... Πάντως η είσοδος του Στέλιου Κρητικού έπαιξε ρόλο για να έχουν οι «βυσσινί» ένα δυνατό πεντάλεπτο με δοκάρι, δυο καλές ευκαιρίες και ένα γκολ του Χασομέρη. Μετά υπήρξε αριθμητική ισορροπία και τελικά μέσα σε λίγα λεπτά χάρη σε τέρμα του Πόνσε (63’) από εκπληκτική μπαλιά του Νεμπεγλέρα και του Χασομέρη (66’) με ωραίο σουτ το αποτέλεσμα έγινε 4-1 και ο αγώνας ουσιαστικά τελείωσε. Αυτό που έγινε μέχρι το τέλος ήταν να μειώσει ο Πιερικός με τον Καραγκούνη (72) που μπήκε ως αλλαγή. Η συχνή εναλλαγή από πάσες της ομάδας της ΑΕΛ έδειξε την πρόθεση της λαρισινής ομάδας να κρατήσει δυνάμεις για το παιχνίδι της Τετάρτης με τον Ηρακλή εκτός έδρας.

Δηλώσεις

Καβακάς:
«Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου είχα δώσει εντολή για δύο αλλαγές. Ο Τάσος Κρητικός και ο Αλεξάντροβιτς θα έμεναν στα αποδυτήρια, για να πάρουν τις θέσεις τους ο Στέλιος Κρητικός και ο Παγώνης. Κατά την έξοδο της ομάδας στο γήπεδο δηλώνονται στον τέταρτο οι δύο αλλαγές. Πριν γίνει η δεύτερη αλλαγή και μπει μέσα ο Παγώνης, ο Μπλέντι ενημερώνει ξαφνικά ότι δεν μπορεί. Απευθυνόμαστε στον τέταρτο, αλλά αρνείται να πάρει την αλλαγή πίσω. Σαν να μην έφτανε αυτό δεν αφήνει να μπει άμεσα ούτε ο Παγώνης, δηλαδή να γίνει η 2η αλλαγή. Το μεγαλύτερο πρόβλημα λοιπόν το δημιουργεί ο Μπλέντι. Πριν ξεκινήσει το παιχνίδι όταν ο προπονητής μπαίνει στα αποδυτήρια και ρωτάει αν είστε όλοι καλά και δεν μιλάει, βγαίνει η ομάδα έξω και λέει ότι δεν μπορώ να συνεχίσω και έρχεται τρέχοντας ο γιατρός, εκεί δημιουργείται όλο το πρόβλημα, αυτή η ανακατωσούρα. Από κει και πέρα όμως ο τέταρτος πρέπει να δώσει την αλλαγή του Αλεξάντροβιτς με τον Παγώνη. Μέχρι να σημειώσει ότι βγαίνει και ο Μπλέντι, δεν παίρνει τη μια αλλαγή πίσω και δεν έβαλε τον παίκτη. Πήγαμε και διαμαρτυρηθήκαμε, τι άλλο να κάναμε; Εμένα όποτε σηκωνόμουνα με έβγαζε έξω. Πόσο να διαμαρτυρηθώ; Εγώ θεωρώ λοιπόν ότι το ένα λάθος είναι του Μπλέντι και το άλλο του τέταρτου διαιτητή που δεν κάνει την αλλαγή, αλλά προτιμάει να σημειώσει και να ξεκινήσει το παιχνίδι ο διαιτητής. Αυτό που έγινε σήμερα δεν έχει ξαναγίνει ποτέ. Με αυτά που γίνονται ο κόσμος έχει πολύ άσχημη εικόνα για την ομάδα. Δεν φταίνε οι παίκτες. Θα πρέπει οι διαιτητές να είναι πανέτοιμοι, ώστε την τελευταία στιγμή και την αλλαγή να πάρουν πίσω και σε γρήγορες ενέργειες να προβαίνουν. Και όχι να ξεκινά ο διαιτητής το παιχνίδι με εννέα και να τους μετράει. Και η στάση του δεν ήταν σωστή γιατί δεν μας έδωσε ούτε ένα λεπτό να βάλει ο Δεινόπαπας τις κάλτσες. Δεν έχει ξαναγίνει αυτό που συνέβη σήμερα. Θα πρέπει οι διαιτητές να είναι σε ετοιμότητα. Έχουν και την ενδοσυνεννόηση, εξάλλου». 
-Καταλογίζετε σκοπιμότητα; 
«Εγώ δεν λέω τίποτα. Κρίνω αυτό που βλέπω. Η ομάδα γενικά θα πρέπει να πάρει θέση γιατί για δεύτερη Κυριακή βλέπουμε πράγματα τα οποία δεν γίνονται. Το πέναλτι της ισοφάρισης ήταν πέναλτι; Καθαρό επιθετικό φάουλ, δίνεται πέναλτι. Και με τον Απόλλωνα τα ίδια πράγματα αντιμετωπίσαμε, πέναλτι που δεν ήταν πέναλτι, το γκολ που τρώμε και είναι οφσάιντ και τα κουκουλώνουμε όλα πολύ ωραία και καλά. Και μετά κάνουμε κριτική στους παίκτες και στον προπονητή. Η ομάδα γενικά θα πρέπει να πάρει θέση για όσα γίνονται. Αυτό που έγινε σήμερα δεν έχει ξαναγίνει ποτέ. Για δεύτερη συνεχόμενη Κυριακή κάποιοι πήγαν να κάνουν κάτι». 
-Η διοίκηση έβγαλε ανακοίνωση μετά από το ματς της Ριζούπολης. Τι άλλο μπορεί να κάνει;
«Υπάρχουν ομάδες που διαμαρτύρονται συνεχώς. Τι να κάνουμε εμείς; Να δείρουμε τον τέταρτο για να κάνει την αλλαγή;» 
-Για το παιχνίδι 
«Κερδίσαμε δίκαια. Ήταν ένα ματς που το είχαμε στο πρόγραμμα να το κερδίσουμε. Δοκιμάσαμε κάποια πράγματα. Αλλά στο πρώτο ημίχρονο δεν έμεινα ευχαριστημένος με βάση τα όσα έχω στο μυαλό μου για τα επόμενα ματς, της Τετάρτης και της Κυριακής. Στο δεύτερο βελτιωθήκαμε, χάσαμε ευκαιρίες για να διευρύνουμε το σκορ. Αυτό που εμένα με προβληματίζει είναι ότι δεχτήκαμε πάλι δύο γκολ, εύκολα. Το ένα βέβαια ο διαιτητής αντί για επιθετικό φάουλ το κατελόγισε πέναλτι. Το δεύτερο ήταν πάρα πολύ εύκολο γκολ. Αλλά αν είναι να βάζουμε τέσσερα και να τρώμε δύο, ας γίνεται έτσι». 
-Για τον τραυματισμό του Μπλέντι 
«Ο τραυματισμός του Μπλέντι είναι πολύ σοβαρός. Στον τετρακέφαλο. Θλάση βαριάς μορφής. Σε ένα ματς το οποίο ήταν κρίσιμο και δεν λες ότι έχεις πρόβλημα, αυτό είναι πρόβλημα. Θα πρέπει να προσέχουμε εδώ που φτάσαμε. Δεν συγχωρούνται αυτά τα λάθη. Ευτυχώς που δεν μας κόστισε. Πρώτη φορά συναντάω τέτοιο πράγμα σαν προπονητής και σαν ποδοσφαιριστής στα 20 χρόνια που έπαιξα ποδόσφαιρο, δεν το έχω ξαναδεί ποτέ, ποτέ…». 
-Για τον Ηρακλή 
«Είναι ένα ματς πολύ κρίσιμο, σημαντικό και δύσκολο. Μέσα στην έδρα του δεν κερδίζει εύκολα ίσως γιατί έχει άγχος και πίεση λόγω του κόσμου. Θα πρέπει να το εκμεταλλευτούμε αυτό. Και το ματς της Τετάρτης και αυτό της Κυριακής θα κρίνουν πολλά». 
-Για την πρόσληψη Πήδουλα 
«Είναι λάθος μου που δεν αναφέρθηκα στο προηγούμενο ματς. Με τον Γιάννη τον Μάγγο έχω άριστη συνεργασία. Είναι ένα παιδί που ως γυμναστής γνωρίζει ποδόσφαιρο και μελλοντικά μπορεί να εξελιχθεί σε κάτι πολύ καλό. Δεν έχει να κάνει με τα εργομετρικά η απόφαση αυτή. Απλώς χρειαζόμασταν έναν πιο έμπειρο να διαχειριστεί την κατάσταση σε αυτή τη χρονική στιγμή και θέλαμε τον Μάγγο δίπλα γιατί είναι δικό μας παιδί. Θεώρησε τη δεδομένη στιγμή ότι δεν πρέπει να πάει στην ομάδα Νέων. Ίσως κι εγώ αυτό να έκανα στη θέση του. Όμως η πόρτα είναι ανοιχτή για αυτόν και του το έχω πει. Ο κ. Πήδουλας είναι πιο έμπειρος και εκτιμώ ότι θα μας βοηθήσει να διαχειριστούμε κάποια πράγματα διαφορετικά. Εάν είμαστε του χρόνου στη Σούπερ Λίγκα ο Γιάννης ο Μάγγος θα είναι στην ομάδα με έναν ρόλο που του έχω εξηγήσει». 
-Για τις αλλαγές στα συστήματα. Έχετε κατασταλάξει; 
«Για μένα η εικόνα και το έναυσμα είναι οι προπονητικές μονάδες που κάνουμε. Δοκιμάζουμε πολλά πράγματα αλλά μεσολαβούν ματς πολύ σημαντικά και ο χρόνος προετοιμασίας δεν αρκεί. Έτσι θα πάμε εκ του ασφαλούς». 
-Είδαμε την ομάδα με 9 και 10 παίκτες να παίζει πολύ καλά. Μήπως πρέπει να παίζουμε έτσι (σ.σ. γέλια); 
«Όχι. Καλύτερα με έντεκα (σ.σ. γέλια). Είπαμε κάποια πράγματα στο ημίχρονο γιατί στην αρχή ήμασταν νωχελικοί, οι αποφάσεις μας ήταν αργές και οι αποστάσεις μεταξύ των γραμμών μεγάλες. Κάποια πράγματα δεν τα τηρήσαμε. Στο δεύτερο μπήκαμε πιο συγκεντρωμένοι και παίξαμε πιο γρήγορα και κάποια πράγματα που μας βγάνουν αυτοματοποιημένα τα κάναμε σε καλούς χρόνους». 
-Πόσοι βαθμοί αρκούν στα επόμενα δύο ματς; 
«Έξι πόντους για να ήμαστε σίγουροι. Ο Ηρακλής μας περνάει δύο πόντους και θέλουμε να τον περάσουμε στη βαθμολογία. Νομίζω θα κριθεί στους 72 με 73 πόντους η άνοδος. Δηλαδή 7 νίκες. Βέβαια εξαρτάται και από το πρόγραμμα και των υπολοίπων ομάδων. Η Καλλονή σήμερα, για παράδειγμα, έμεινε στο 0-0». 

Καρακώστας:
«Σήμερα θέλαμε τη νίκη. Τα καταφέραμε συγχαρητήρια σε όλους. Πρέπει να ξεκουραστούμε γιατί έχουμε δύσκολο ματς και πρέπει να κερδίσουμε. Όσο για το πέναλτι, με σπρώχνει πέφτω κάτω, μπορεί και να με βρήκε στο χέρι, αλλά ήταν επιθετικό φάουλ». 









Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων