2011-12 : 22η : Πιερικός - ΑΕΛ 2-1

22η αγωνιστική : Πιερικός - ΑΕΛ 2-1

28 Μαρτίου 2012

Σκόρερς: 50' Κοντέων, 80' Κουτσοσπύρος - 19' Ζεκίνια
Αποβολή: 80' Κουτσοσπύρος (κόκκινη)

Πιερικός (Γιώργος Χατζάρας): Καρακούτσης, Χατζηζήσης, Γιαζιτζόγλου, Δήμου, Πουλόπουλος, Ιντζόγλου (79' Κουτσοσπύρος), Πουρτουλίδης, Πέντα (85΄Ρούσεφ), Μπλαζέφσκι, Μοκακέ, Γκουγκουλιάς (46' Κοντέων).

ΑΕΛ (Μιχάλης Ζιώγας): Σωτηρίου, Παπαγεωργίου, Κολοβέτσιος, Ψωμάς, Κατσιαρός (44' λ.τρ. Αραμπατζής), Καρανίκας, Νεμπεγλέρας, Πίνα, Βούζας (62' Χατζής), Ζεκίνια, Πλιάγκας (55' Λαζιμάν).

Διαιτητής: Σταύρος Μάνταλος (Αθηνών)
Επόπτες: Αθανάσιος Ταρανάς (Αθηνών), Σπυρίδων Νικολαδός (Αθηνών)
4ος: Ιωάννης Σωσώνης (Φθιώτιδας)
Παρατηρητής: Γεώργιος Φασούλας (Ηπείρου)

Γήπεδο: Δημοτικό Κατερίνης
Εισιτήρια: 3500

Αν και ξεκίνησε ιδανικά η ΑΕΛ στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Πιερικό στην Κατερίνη, ευτύχησε να ανοίξει το σκορ στο 20′ με τον Ζεκίνια, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Οι δύο ομάδες είχαν από ένα καλό ημίχρονο. Στο ντεμπούτο του Μιχάλη Ζιώγα στον πάγκο η ΑΕΛ οι «βυσσινί» έπαιξαν αρκετά καλό ποδόσφαιρο στα πρώτα 45 λεπτά, ενώ είχαν πολύ κακή απόδοση στο δεύτερο μέρος. Το παιχνίδι γύρισε για την ομάδα της Κατερίνης με τα γκολ του Κοντέων στο 50′ και του Κουτσοσπύρου στο 80′ που αποβλήθηκε για άσεμνη χειρονομία στους φίλους της ΑΕΛ, κατά τη διάρκεια του πανηγυρισμού του γκολ. Σε ένα επεισοδιακό ματς με αντεγκλήσεις μεταξύ των οπαδών και ένταση στον αγωνιστικό χώρο. Πολύ δύσκολα πλέον τα πράγματα για την ομάδα της ΑΕΛ που έχει μείνει 11 βαθμούς πίσω από την 6 θέση, με ένα ματς λιγότερο, ενώ απέχει μόλις ένα βαθμό από τη σωτηρία.

Δηλώσεις

Μιχάλης Ζιώγας:
Κάναμε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια σήμερα. Κρίμα για την ομάδα μας. Πίστευα ότι αν και παίζαμε με την πιο φορμαρισμένη ομάδα του πρωταθλήματος θα κερδίζαμε. Στο πρώτο ημίχρονο είμασταν πάρα πολύ καλά πειθαρχημένοι μέσα στον αγωνιστικό χώρο, πετύχαμε το γκολ και δημιουργήσαμε ευκαιρίες και για άλλο. Δυστυχώς όμως για κακή μας τύχη οι αναγκαστικές αλλαγές μας δεν μας έδωσαν περιθώρεια στο δεύτερο ημίχρονο να έχουμε κατά την διάρκεια του παιχνιδιού εκείνες τις κινήσεις που θα θέλαμε. Κρίμα για το κόσμο. Συγχαρητήρια στον αντίπαλο και κοιτάμε πάντα μπροστά.

-Πώς εξηγείτε τα δύο διαφορετικά πρόσωπα της ομάδας;
«Είχαμε εντοπίσει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του αντιπάλου, ξέραμε τα δυνατά του σημεία και τους ποιοτικούς παίκτες που διαθέτει. Αναγκαστήκαμε όμως να κάνουμε 3 αλλαγές εκτός αγωνιστικού σχεδίου. Ο ρυθμός έπεσε λίγο και δεν είχαμε τη δυνατότητα για άλλες αλλαγές ώστε να βοηθήσουμε την ομάδα. Αναγκαστήκαμε ακόμη και να αντικαταστήσουμε το αριστερό μας μπακ. Δεν υπήρχε λόγος να βγει ο Κατσιαρός, για παράδειγμα, ο οποίος και καλή απόδοση είχε και θα μπορούσε να βοηθήσει περισσότερο με την εμπειρία του».

-Και τώρα τι; Η ομάδα βρίσκεται 11 βαθμούς από τις θέσεις των πλέι οφ και μόλις 5 από τη ζώνη του υποβιβασμού.
«Τώρα το μόνο που κοιτάμε είναι το επόμενο ματς. Η ΑΕΛ είναι μεγάλη ομάδα και όπου παίζει έχει στόχο τη νίκη».

-Υπάρχουν περιθώρια για να κυνηγήσει η ομάδα την άνοδο;
«Αυτό που μπορώ να πω και αυτό που θα πω και στους ποδοσφαιριστές είναι ότι σε κάθε ματς θα προσπαθούμε για τη νίκη».

-Δύο παίκτες που μπήκαν αλλαγή από την ομάδα του Πιερικού σημείωσαν τα δύο γκολ. Πώς το σχολιάζετε;
«Είναι ζήτημα επιλογών. Είναι σαν να βγαίνει ο Μέσι και να μπαίνει ο Ινιέστα. Και η ΑΕΛ έχει παίκτες ποιότητας φυσικά, αλλά αρκετοί από αυτούς δεν ήταν διαθέσιμοι σήμερα, όπως ο Βενετίδης, ο Καούνος και ο Γκονζάλες. Ξεκάθαρα πράγματα. Είναι σημαντικό να έχεις ποιότητα στις αλλαγές σου».

Παναγιώτης Κατσιαρός:
«Συγχαρητήρια στον Πιερικό, εύχομαι να πετύχει τους στόχους του. Εμείς είχαμε ένα καλό πρώτο, στο οποίο πετύχαμε ένα γκολ και είχαμε 2-3 ευκαιρίες για να δυσκολέψουμε ακόμη περισσότερο το έργο του αντιπάλου. Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν πολύ κακοί. Θα έπρεπε να διαχειριστούμε διαφορετικά το παιχνίδι. Έχει έρθει ένας νέος προπονητής, γνωρίζουμε τα προβλήματα της ομάδας, αλλά οι μεγάλες ομάδες όπως η ΑΕΛ το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να κοιτάνε μπροστά. Δεν μπορώ να δώσω υπόσχεση για το τι θα καταφέρουμε παρά μόνο ότι θα προσπαθήσουμε».

-Μετά από τα ανεπιτυχή αποτελέσματα μεγαλώνει το βάρος για εσάς τους ποδοσφαιριστές;
«Ακόμη και όταν ήμασταν τρίτοι στη βαθμολογία δεν ήμασταν η ομάδα που μπορούσε να καθαρίσει εύκολα παιχνίδια. Αν δεν μπορούμε να αντέξουμε αυτό το βάρος τότε δεν μας αξίζει να είμαστε στην ΑΕΛ. Πρέπει να τα βάλουμε κάτω, να τα βρούμε με τους εαυτούς μας και να αντλήσουμε δυνάμεις για να συνεχίσουμε».

-Η ΑΕΛ νούμερο ένα ξεκίνησε το πρωτάθλημα, τώρα βλέπουμε την ΑΕΛ νούμερο δύο, εσείς οι ποδοσφαιριστές πώς το αντιμετωπίζετε;
«Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να συνεχίσουμε με τα δεδομένα που υπάρχουν. Μία είναι η ΑΕΛ, αυτή που αντιπροσωπεύει όλους όσους βρίσκονται σε αυτή».

-Στις αρχές της σεζόν κάποιοι έλεγαν ότι η ομάδα θα ανέβει τρένο. Εσύ, όμως, είχες εκφράσει τις αντιρρήσεις σου.
«Είμαι υπερβολικά ρεαλιστής και πιστεύω ότι χωρίς προσπάθεια δεν μπορείς να καταφέρεις τίποτα. Στο ποδόσφαιρο μετράει αυτό που μπορείς να κάνεις μέσα στις 4 γραμμές του γηπέδου και όχι τι λες. Αν δεν προσπαθήσεις δεν πετυχαίνεις. Αυτή τη στιγμή αυτό μπορούμε, αυτό κάνουμε. Η ΑΕΛ είναι μεγάλη ομάδα και όπου και αν παίζει πρέπει να προσπαθεί για το καλύτερο».

Αντώνης Βούζας: 
«Αυτό που μας ταλαιπωρεί φέτος είναι πως πάλι προηγηθήκαμε, αλλά στο Β' ημίχρονο δεν ήμασταν τόσο συγκεντρωμένοι όσο θα έπρεπε στην άμυνα. Πάλι προηγηθήκαμε και δεν μπορέσαμε να κρατήσουμε το σκορ. Μπορεί να έχουμε 13 ματς μπροστά μας, αλλά από τη στιγμή που δεν μπορείς να νικήσεις δυσκολεύει ο δρόμος. Δεν υπάρχει ποιότητα, δεν υπάρχει προσπάθεια από όλους τους παίκτες. Πρέπει ατομικά ο καθένας να κοιτάξει τι κάνει στο γήπεδο. Είχαμε καιρό να βάλουμε γκολ, βάλαμε σήμερα και όμως δεν μπορέσαμε να κρατήσουμε το σκορ».
















Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων