2011-12 : 21η : ΑΕΛ - Βέροια 2-2

21η αγωνιστική : ΑΕΛ - Βέροια 2-2

11 Απριλίου 2012

Σκόρερ: 13' Καούνος, 68' (πέν.)Ζεκίνια - 42', 53' Καντί

ΑΕΛ (Μιχάλης Ζιώγας): Σωτηρίου, Καρανίκας, Κατσιαρός (49' Φωτιάς), Κολοβέτσιος, Ψωμάς, Χατζής, Νεμπεγλέρας, Πίνα (57' Χασομέρης), Μπλέντι, Ζεκίνια (82' Λαζιμάν), Καούνος.

Βέροια (Δημήτρης Καλαϊτζίδης): Καντιμοίρης, Καλί, Σαμαράς, Μπάρμπας, Μπαργκάν (81' Βεργώνης), Λανγκλέ (88' Λαναρής), Ντιέ, Ολαϊτάν, Κάντι, Καλογέρης, Αμαραντίδης.

Διαιτητής: Αριστομένης Κουτσιαύτης (Άρτας)
Επόπτες: Γεώργιος Καλφόγλου (Θεσπρωτίας), Δημήτριος Ζυγούρη (Αιτωλοακαρνανίας)
4ος: Κωνσταντίνος Γαλατσός (Μακεδονίας)
Παρατηρητής: Ιωάννης Παπαδημητρίου (Πιερίας)

Γήπεδο: AEL FC Arena
Εισιτήρια: 2353

Μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι στο "AEL FC ARENA" ΑΕΛ και Βέροια αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 2-2 στο εξ αναβολής ματς της 21ης αγωνιστικής της Football League.
Οι φίλαθλοι που βρέθηκαν το μεσημέρι της Μεγάλης Τετάρτης στο γήπεδο είδαν πολύ καλό ποδόσφαιρο από τις δύο ομάδες, με την Βέροια να παραμένει στην κορυφή της βαθμολογίας με 50 βαθμούς και την ΑΕΛ στην 10η θέση με 28 βαθμούς.
Η ΑΕΛ ήταν αυτή που άνοιξε νωρίς το σκορ στο ματς. Στο 13' μετά από σέντρα του Ζεκίνια ο Kαντιμοίρης έδιωξε προσωρινά η μπάλα στρώθηκε στον Καούνο, ο οποίος από την μικρή περιοχή την έστειλε στα δίχτυα για το 1-0.
Η απάντηση της Βέροιας ήρθε λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 42', όταν μετά από σέντρα του Μπαργκάν ο Καντί, με κεφαλιά από την μικρή περιοχή ισοφάρισε σε 1-1.
Η Βέροια μπήκε καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο και στο 53' έκανε την ανατροπή, όταν ο Κάντι με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Σωτηρίου για να κάνει το 1-2.
Στην συνέχεια η ΑΕΛ ανέβασε την απόδοσή της για να φτάσει στην ισοφάριση. Στο 55' οι Νεμπεγλέρας και Ζεκίνια διαμαρτυρύθηκαν στον διαιτητή για τον μην καταλογισμό πέναλτι υπέρ της ΑΕΛ σε ανατροπή του Ζεκίνια μέσα στην περιοχή.
Ότι δεν έγινε στο 55' έγινε λίγο αργότερα στο 63', όταν ο Ντιέ έκανε χέρι μέσα στην περιοχή μετά από σέντρα του Ζεκίνια και ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι.
Το πέναλτι εκτέλεσε πέντε λεπτά αργότερα (68') ο Ζεκίνια εύστοχα και έγραψε το 2-2 για την ΑΕΛ. Η διακοπή που υπήρξε μέχρι να εκτελεστεί ήταν γιατί ο προπονητής της Βέροιας Δημήτρης Καλαϊτζίδης βρέθηκε στο χορτάρι του γηπέδου προφανώς από αντικείμενο που δέχθηκε.
Η ΑΕΛ στο τέλος του αγώνα (83') έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία να πάρει τη νίκη, όταν είχε διπλό δοκάρι σε μακρινό σουτ του Νεμπεγλέρα αρχικά και σε κεφαλιά του Κολοβέτσου στην συνέχεια. Έτσι το 2-2 έμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.

Ένταση δημιουργήθηκε με τη λήξη του ημιχρόνου στην αναμέτρηση της ΑΕΛ με την Βέροια. Παράγοντες των δύο ομάδων λογομάχησαν, ωστόσο με την παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων τα πνεύματα ηρέμησαν.

Ο διαιτητής, Αριστομένης Κουτσιαύτης, διέκοψε για 5 λεπτά το ματς, μεταξύ της ΑΕΛ και της Βέροιας προκειμένου να του δοθούν οι πρώτες βοήθειες στον προπονητή των φιλοξενούμενων, Δημήτρη Καλαϊτζίδη, που πιθανολογείται ότι έπεσε κάτω από ένα "χάρτινο" ποτήρι καφέ, που πετάχτηκε από φίλους των βυσσινί. Κατά τη διάρκεια της διακοπής υπήρξε ένταση εντός αγωνιστικού χώρου μεταξύ παραγόντων και ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων.

Στην αναμέτρηση της ΑΕΛ με την Βεροιά υπήρχαν δύο πανό για τον Κώστα Πηλαδάκη που σχολιάστηκαν στο γήπεδο.



Δηλώσεις

Μιχάλης Ζιώγας:
«Το πιο δύσκολο κομμάτι της προετοιμασίας για το σημερινό ματς ήταν τα όσα προηγήθηκαν μετά τον αγώνα της Επανομής . Είπα στους ποδοσφαιριστές τα εξής: Για να ανανεώσετε την εμπιστοσύνη και την αγάπη του κόσμου θα πρέπει μέσα στο γήπεδο να προσπαθήσετε πολύ και να αποδείξετε ότι δίκαια φοράτε τη φανέλα της ΑΕΛ, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα. Αν ο κόσμος δει ότι προσπαθείτε και ματώνετε τη φανέλα τότε θα σας χειροκροτήσει. Αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά για την εμφάνιση, όμως το αποτέλεσμα δεν μας ικανοποιεί γιατί η ΑΕΛ έχει πάντα στόχο τη νίκη. Θεωρώ ότι στο σημερινό παιχνίδι ανανεώθηκε η σχέση αγάπης του κόσμου με τους ποδοσφαιριστές. Ένα παιχνίδι στο οποίο θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει. Με ταπεινότητα συνεχίζουμε τη δουλειά γιατί η θέση αυτή δεν αξίζει στην ΑΕΛ». Τα παραπάνω δήλωσε ο Μιχάλης Ζιώγας στη συνέντευξη Τύπου μετά από το τέλος του αγώνα με τη Βέροια και ακολούθως απάντησε σε ερωτήσεις.

-Πώς εξηγείτε τα δύο πρόσωπα της ΑΕΛ; Στην Επανομή δε βλεπόταν και σήμερα έδειξε εντελώς διαφορετικό πρόσωπο.
«Έχω ένσταση για αυτό που λέτε. Εμένα με έχει στεναχωρήσει μόνο το δεύτερο ημίχρονο με τον Πιερικό. Μπορείτε να επικαλεστείτε τον γενικό αρχηγό, Μίμη Τσακμακίδη, να σας επιβεβαιώσει όσα του είπα μετά το παιχνίδι της Επανομής. Του είπα «μη φοβάσαι, αυτή η ομάδα θα πάρει μπροστά», γιατί συνειδητοποίησα κάποια πράγματα. Στο δεύτερο ημίχρονο εκείνου του παιχνιδιού μπορεί να μην ήμασταν για να κερδίσουμε, αλλά ούτε και για να χάσουμε», ενώ σε αποστροφή του λόγου του ο τεχνικός ηγέτης της ομάδας μας εξήρε την παρουσία του Νίκου Καρανίκα, ο οποίος καθόταν δίπλα του. « Ο Νίκος έκανε ένα σοβαρό λάθος στο πρώτο γκολ που δεχτήκαμε όμως έδειξε μεγάλη βελτίωση και ψυχική δύναμη στη συνέχεια του αγώνα. Είναι ένας ποδοσφαιριστής που όταν ήρθε στην ομάδα μπορεί να μην είχε τόσο μεγάλο ταλέντο αλλά έκανε κατάθεση ψυχής. Τέτοιους παίκτες τους έχει ανάγκη η ΑΕΛ. Έκανε ένα λάθος στο μαρκάρισμα, που μας στοίχισε ένα γκολ, όμως μέσα από την προσπάθεια βελτιώθηκε και ήταν από τους καλύτερους».

-Είχατε πει ότι η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της ΑΕΛ είναι μια τιμή που σας έκανε ο κύριος Πηλαδάκης, όμως από το ματς με τον Πανσερραϊκό και μετά ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Προσφυγές γίνονται, τι συμβαίνει στην ομάδα;
«Είναι κομμάτι που δεν είναι μέσα στις αρμοδιότητές μου».

-Καλό το πρώτο ημίχρονο με τον Πιερικό, καλό ματς σήμερα, κακή εμφάνιση στην Επανομή. Τι άλλαξε; Τα ίδια δεν είπατε στους ποδοσφαιριστές;
«Έχει παίξει ρόλο το γεγονός ότι ποτέ δεν μπορέσαμε να έχουμε όλο το έμψυχο δυναμικό στη διάθεσή μας. Επ’ ευκαιρίας θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Παναγιώτη Κατσιαρό ο οποίος αγωνίστηκε έχοντας 39 πυρετό τις τελευταίες δύο ημέρες. Ο Παναγιώτης έπαιξε για την ομάδα. Όμως το ματς με τον Πιερικό με πείραξε περισσότερο από όλα γιατί ήμουν σίγουρος ότι δε θα χάναμε με τίποτα. Το ματς με την Παναχαϊκή, αντίθετα, δε με πείραξε γιατί δεν ήμασταν καθόλου καλοί σε κανένα σημείο του παιχνιδιού».

-Πώς εξηγείτε το διαφορετικό πρόσωπο της ομάδας σε σχέση με το ματς της Επανομής;
«Τι να πω; Ότι ίσως και ο άγιος φοβέρα θέλει; Το σίγουρο είναι ότι έγιναν πράγματα που μας ταρακούνησαν όλους μας. Παίξτε, τους είπα, για τον προσωπικό σας εγωισμό και το ποδοσφαιρικό σας μέλλον».

-Πιστεύετε ότι έπαιξε ρόλο το γεγονός ότι οι παίκτες έλαβαν κάποια χρήματα σήμερα;
«Δε νομίζω ότι ο ποδοσφαιριστής, όταν μπαίνει μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου, σκέφτεται το οικονομικό».

Νίκος Καρανίκας:
«Καταρχήν, να ευχαριστήσω τον προπονητή μου για τα καλά του λόγια, για τις ευκαιρίες που μου έδωσε και την εμπιστοσύνη που μου έδειξε όλο αυτό το διάστημα. Επίσης να συγχαρώ τους συμπαίκτες μου για τη σημερινή μας παρουσία. Δείξαμε ότι έχουμε ψυχή και δώσαμε το 150%. Αντιμετωπίσαμε την ομάδα που βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας και που οι άνθρωποί της δήλωναν πως θα έρθουν εδώ για να πάρουν διαφορά τεσσάρων βαθμών από τον δεύτερο. Όμως τα βρήκαν σκούρα. Κάναμε λάθη στα δύο γκολ που δεχτήκαμε, αλλά είχαμε δοκάρια με τον Νεμπεγλέρα και τον Κολοβέτσιο για να κάνουμε το 3-2. Υπερείχαμε απέναντι σε μια ομάδα που είναι πρώτη στη βαθμολογία και εμείς δέκατοι. Η σημερινή εμφάνιση μας δίνει δύναμη και κουράγιο για τη συνέχεια.

-Τον περασμένο Δεκέμβριο κάποιοι συμπαίκτες σου δέχτηκαν αναπροσαρμογή των συμβολαίων τους και παρέμειναν στην ομάδα. Συμφωνείς ότι όποιος είναι στην ομάδα πρέπει να τα δίνει όλα ή το οικονομικό μπορεί να αποτελεί μια δικαιολογία;
«Από τη στιγμή που μένεις στην ομάδα είσαι υποχρεωμένος να δίνεις όχι το 100%, αλλά το 150%. Από εκεί και πέρα είναι προσωπικό ζήτημα του καθενός. Επειδή τέθηκε και μια ερώτηση για τα χρήματα που κατατέθηκαν σήμερα, θέλω να σας πω ότι εμείς οι ποδοσφαιριστές δεν μπορούσαμε να γνωρίζουμε γιατί ήμασταν στο ξενοδοχείο και ήμασταν συγκεντρωμένοι απόλυτα στο παιχνίδι».

-Πώς είναι δυνατόν κόντρα στη Βέροια να δείχνετε τέτοια ψυχή και όταν η ομάδα παίζει σε κάτι χωριά να έχετε ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο;
«Πριν από κάθε ματς το ίδιο λέμε και πάντα έχουμε πίστη ότι μπορούμε να κερδίσουμε. Αν στην Επανομή ο Ζεκίνια έκανε το 0-1 όλα θα ήταν διαφορετικά. Θα πει κανείς μια φάση κρίνει ένα ματς; Κι όμως, έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε επίσης τον κόσμο που μετά τα γεγονότα της Επανομής ήταν δίπλα μας, μας στήριξε και στο τέλος μας χειροκρότησε. Αυτή η τελευταία εικόνα μένει και μας δίνει ώθηση για τη συνέχεια».

-Σήμερα ίσως έκανες την καλύτερή σου εμφάνιση με τη φανέλα της ΑΕΛ. Στη φάση του γκολ, όμως, έκανες λάθος. Τι έφταιξε;
«Ο Νεμπεγλέρας μου είπε να προσέξω γιατί ο αντίπαλος πήγαινε να κλίνει προς τα μέσα, όμως άλλαξε κατεύθυνση. Όλα έγιναν σε 1 δευτερόλεπτο. Ήταν καθαρά προσωπικό μου λάθος».

-Με ομάδες όπως η Βέροια και οι Σέρρες έχετε καλύτερη εικόνα. Μήπως βλέπετε στα ματς αυτά ένα κίνητρο να παίξετε σε ομάδες που πιθανώς να βρίσκονται στη Super League;
«Είναι δυνατόν να παίζω στην ΑΕΛ και να έχω κίνητρο να αγωνιστώ στη Βέροια ή στον Πανσερραϊκό;»

Ζεκίνια: 
«Συγχαρητήρια και πολλά ευχαριστώ στον κόσμο μας που είναι φανταστικός. Μας βοήθησε πάρα πολύ και είμαι πολύ ευτυχισμένος που παίζω σ’ αυτή την ομάδα και γι’ αυτόν τον κόσμο, ο οποίος μοιάζει με τους φίλους της Μπαρτσελόνα. Ξέρω είναι λίγο υπερβολική η δήλωση αυτή αλλά τηρουμένων των αναλογιών, ναι μοιάζουν».











Εξωαγωνιστικές σημειώσεις

Με απόφαση του γενικού γραμματέα Αθλητισμού Πάνου Μπιτσαξή, έπειτα από εισήγηση της Αστυνομίας, αναβλήθηκε το προγραμματισμένο για το Σάββατο 24-03-2012 και ώρα 15:00 παιχνίδι της ΑΕΛ με την Βέροια.

Με εξώδικο της η ΠΑΕ Παναχαϊκή και συγκεκριμένα ο Αλέξης Κούγιας, ζηταεί από τον πρόεδρο της Football League-Football League 2 να ανακληθεί η απόφαση περί αναβολής της αναμέτρησης ΑΕΛ-Βέροια. Οι Αχαιοί χαρακτηρίζουν κωμική την αιτία την οποία προτάσσει η διοργανώτρια προκειμένου να μην διεξαχθεί το παιχνίδι.

  



Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων