2012-13 : 37η : ΑΕΛ - Καλλονή 0-1

37η αγωνιστική : ΑΕΛ - Καλλονή 0-1 

28 Απριλίου 2013 

Scorers: 31' Μανούσος 

ΑΕΛ (Τίμος Καβακάς): Σέρεμετ, Παπαγεωργίου, Παγώνης, Καρακώστας, Γιώτας, Λιαπάκης (46' Τσιάρας), Νεμπεγλέρας, Δεινόπαπας (30' Τ.Κρητικός), Ζεκίνια (63' Αλεξάντροβιτς), Πόνσε, Χασομέρης. 

Καλλονή (Μπάμπης Τεννές): Σιδεράκης, Αναστασιάδης, Κώτσιος, Λαμπρόπουλος (61' Σερφά), Χωριανόπουλος, Λεοζίνιο, Μαρσέλο, Σιλιγαρδάκης (82' Κριπιντίρης), Ντιμπαλά, Καντζί, Μανούσος (75' Γαλάς).

Διαιτητής: Χρήστος Ανδρονικίδης (Πειραιά) 
Επόπτες: Μιχαήλ Δόσης (Αθηνών), Κωνσταντίνος Κοσμάς (Αθηνών) 
4ος: Παναγιώτης Συμεωνίδης (Πιερίας)

Γήπεδο: AEL FC arena 
Εισιτήρια: 3.086 

Το χθεσινό παιχνίδι που έδωσε η ΑΕΛ στο AEL FC Arena κόντρα στην ΑΕΛ Καλλονής δεν ήταν απλά ένα παιχνίδι, αλλά ένας «Γολγοθάς». Το τελικό αποτέλεσμα 0-1 ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσαν να πετύχουν οι «βυσσινί» (το γκολ πέτυχε ο Μανούσος στο 32’) αφού πιο δίκαιο θα ήταν ένα 0-4 ή 0-5 αν αναλογισθούμε ότι οι φιλοξενούμενοι είχαν δύο δοκάρια (Ντιμπαλά 57’, Κάντζι 84’) και πληθώρα ευκαιριών απέναντι σε μια λαρισινή ομάδα που μόνο στα πρώτα λεπτά έκανε αισθητή την παρουσία της. 
Το παιχνίδι ξεκίνησε χωρίς να προμηνύεται τίποτα απ’ ό,τι θα ακολουθούσε, καθώς η ΑΕΛ είχε την υπεροχή και μάλιστα αν κάποια ομάδα στο πρώτο εικοσάλεπτο έφθασε κοντά στο γκολ ήταν η ΑΕΛ με τον Πόνσε και τον Ζεκίνια. Από το 20’ και μετά μόλις ο Μανούσος άρχισε να εκμεταλεύεται τη γρηγοράδα του σε σχέση με τον Παγώνη που φαινόταν υπερβολικά κουρασμένος το «πάρτι» της Καλλονής είχε ξεκινήσει. Στο 32’ γίνεται το 0-1 με τον Μανούσο και από κει και πέρα στο γήπεδο υπήρχε μια ομάδα. Οι γηπεδούχοι είχαν σκορπιστεί στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα και ο αγώνας ήταν Σέρεμετ-ΑΕΛ Καλλονής, ενώ ο Ντιμπαλά στο τελευταίο λεπτό έχασε την ευκαιρία του αγώνα. Σαν να μην έφθαναν τα αγωνιστικά προβλήματα ήρθαν και αυτά των φιλάθλων που απειλούσαν τους παίκτες να παίξουν την μπάλα της ζωής τους για να μην υποστούν συνέπειες. Στην αρχή του δευτέρου μέρους και παρά τις αλλαγές του Καβακά (στο 30’ είχε μπει ο Τ. Κρητικός και στο ημίχρονο ο Τσιάρας) μετά από ένα σχετικά καλό δεκάλεπτο άρχισε πάλι η ΑΕΛ Καλλονής να είναι το «αφεντικό» του αγώνα. Στο 57’ έχει δοκάρι με τον Ντιμπαλά, στο 78’ ο Σέρεμετ νίκησε τον Γάλα και στο 84’ πάλι ο Κάντζι σημάδεψε το δοκάρι. Και κάθε επίθεση της Καλλονής μοιάζει να είναι... μισό γκολ. Για την ΑΕΛ απλά στις καθυστερήσεις πίεσε αλλά χωρίς να μπορέσει να απειλήσει την εστία του Σιδεράκη. Το τελικό 0-1 ήταν άδικο για την ΑΕΛ Καλλονής... 

Στην αναμέτρηση της ΑΕΛ με την Καλλονή υπήρχαν στην εξέδρα των οργανωμένων φιλάθλων της ΑΕΛ, Monsters, τρία πανό για το μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ΑΕΛ, Κώστα Πηλαδάκη, με αφορμή την παραχώρηση του γηπέδου AEL FC ARENA για να γίνει το παιχνίδι Ξάνθη-Παναθηναϊκός για την 6η θέση της Superleague και την πρόσφατη δήλωσή του στο επίσημο site της ομάδας. ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΓΚΛΗΜΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΔΙΚΑΣΜΕΝΟΣ,  ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΣΑΝΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΞΕΝΙΤΕΜΕΝΟΣ, ΓΥΡΙΣΕΣ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟ ΛΑΟ ΠΟΥ ΣΕ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΜΑΓΚΑ ΚΑΙ ΑΦΗΣΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ Η ΠΑΡΑΓΚΑ.


Δηλώσεις 

Καβακάς:
«Στο σημερινό παιχνίδι δημιουργήσαμε από μόνοι μας ένα βουνό πίεσης και άγχους και αυτό είχε να κάνει με τα προηγούμενα παιχνίδια, που έπρεπε να κερδίσουμε και δεν κερδίσαμε. Δεν είχαμε κουράγιο για να αντεπεξέλθουμε και το χειρότερο από την εικόνα της ήττας, είναι η εικόνα του «δεν μπορώ». Αυτή την εικόνα δείξαμε σήμερα, παίξαμε με μια καλύτερη ομάδα και χάσαμε». Ακολούθησαν ερωτήσεις και ο τεχνικός των «βυσσινί», επισήμανε τα εξής: 
-Όσον αφορά στην υπόθεση άνοδος game over, λοιπόν; 
«Ναι, όσον αφορά στην απευθείας άνοδο η υπόθεση έχει τελειώσει. Θα παλέψουμε μέχρι τέλους, όμως, για να μπούμε στα μπαράζ. Δεν ξέρω πώς θα βγει αυτή η πίεση από πάνω μας. Μέχρι το 22’-23’ του αγώνα είχαμε λογική στο παιχνίδι μας. Μετά το γκολ δεν μπορέσαμε να αντεπεξέλθουμε». 
-Πώς εξηγείτε αυτή τη μεταστροφή στην εμφάνιση από το ματς με τον Ηρακλή που ήταν καλή, στη σημερινή κακή; 
«Ήταν θέμα ψυχολογίας. Δεν μπορέσαμε να αντεπεξέλθουμε σε ένα τόσο σημαντικό ματς. Δεν έχουμε την εμπειρία να διαχειριστούμε τέτοια παιχνίδια». 
-Είχατε πει την περασμένη Τετάρτη ότι περιμένετε κόντρα στην Καλλονή οι παίκτες να βγάλουν τον εγωισμό τους. Πώς θα βρουν το σθένος να το κάνουν στη συνέχεια; 
«Είμαστε υποχρεωμένοι να βρούμε το σθένος και τη δύναμη και να παλέψουμε για τα μπαράζ. Είμαστε επαγγελματίες και οφείλουμε να το κάνουμε. Είναι δύσκολη η στιγμή, αλλά στην παρούσα φάση οι ποδοσφαιριστές δεν φταίνε. Ας μην το κάνουμε πιο δύσκολο. Εγώ φταίω. Όταν μια ομάδα δεν πάει καλά, αυτός που φταίει είναι ο προπονητής. Όχι οι ποδοσφαιριστές». 
-Γιατί δεν χρησιμοποιήθηκε ο Στέλιος Κρητικός, ο οποίος λόγω ύψους και σωματοδομής θα μπορούσε να βοηθήσει στο ψηλό παιχνίδι; 
«Όταν μια ομάδα κλείνεται στην άμυνα, δεν έχεις τύχη στον αέρα. Χρειάζεσαι διεμβολιστή, γι’ αυτό και προτιμήσαμε τον Χασομέρη, ο οποίος είναι καλύτερος από τον Στέλιο στο ένας εναντίον ενός. Για τον ίδιο λόγο ξεκινήσαμε και τον Ζεκίνια. Θέλαμε ταχύτητα απέναντι σε ένα αμυντικό δίδυμο που έχει μεγάλη εμπειρία. Ήταν ξεκάθαρη η εικόνα του αγώνα. Η Καλλονή ήταν καλύτερη, ομάδα σήμερα και σε ατομικό και σε ομαδικό επίπεδο. Εμάς από ένα σημείο και μετά μας κατέβαλε το άγχος». 
-Για την πρόωρη αλλαγή του Δεινόπαπα; 
«Δεν ήταν τόσο καλός και επιπλέον δεν ένιωθε πολύ καλά. Ο Λιαπάκης ζήτησε ο ίδιος αλλαγή στο ημίχρονο. Επαναλαμβάνω, όλα έχουν να κάνουν με την πίεση. Όλα εκεί κρίνονται. Δεν κερδίζουμε τίποτα αν τα βάζουμε με τους ποδοσφαιριστές». 
-Πώς θα αντεπεξέλθει η ομάδα σε αυτό το άγχος; 
«Πρέπει να παραμείνουμε ήρεμοι. Προσωπικά συνεχίζω να πιστεύω στους ποδοσφαιριστές. Η Καλλονή ήταν η μοναδική ομάδα που ήρθε εδώ και το σκορ την αδικεί. Θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε και να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μπούμε στα πλέι οφ».


Νεμπεγλέρας:
«Σε ένα κρίσιμο ματς, από τα πιο κρίσιμα της χρονιάς, κάναμε μια από τις χειρότερές μας εμφανίσεις. Το θέμα είναι να μπορέσουμε στα επόμενα ματς να δείξουμε ένα καλύτερο πρόσωπο για να μπούμε στα πλέι οφ. Αναγκάσαμε, με την εμφάνισή μας, τον κόσμο να μας αποδοκιμάσει. Εκ μέρους όλων των παιδιών, ζητάω συγγνώμη. Ξέρουμε ότι ο κόσμος είναι απαιτητικός και είναι λογικό να μην είναι ευχαριστημένος. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο». 
-Σε ένα κομβικό σημείο η ομάδα με δύο ήττες, χύνει την… καρδάρα με το γάλα. Αν η πίεση σήμερα ήταν στο 100, στα επόμενα ματς θα είναι στο 1000. Μπορείτε να τη διαχειριστείτε; 
«Αρκετά παιδιά δεν μπόρεσαν να σηκώσουν αυτό το μεγάλο βάρος. Με καλύτερη αγωνιστικότητα ελπίζω να μπορέσουμε να δείξουμε ένα διαφορετικό πρόσωπο. Μέχρι το 25’ του αγώνα είχαμε καλή παρουσία. Μετά το χαλάσαμε». 
-Η διακοπή θα βοηθήσει; 
«Ελπίζω. Ήταν ένα κακό ματς για εμάς σήμερα. Θα διακόψουμε για λίγες ημέρες, θα ηρεμήσουμε και πιστεύω ότι στη συνέχεια θα είμαστε καλύτεροι».








Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων