2012-13 : 6η : ΑΕΛ - Εθνικός Γαζώρου 2-1

6η αγωνιστική : ΑΕΛ - Εθνικός Γαζώρου 2-1

21 Οκτωβρίου 2012

Scorers: 45' Σκόνδρας, 88' Τσιμπάμπα - 71' Μπεκιάρης

ΑΕΛ (Μιχάλης Ζιώγας): Σέρεμετ, Παπαγεωργίου, Παγώνης, Ραπτάκης, Σκόνδρας Νεμπεγλέρας, Τσιάρας (69' Καρανίκας), Ζεκίνια, Χασομέρης, Δεινόπαπας (75' Φρανκού), Τσίγκας (32' Τσιμπάμπα). 

Εθνικός Γαζώρου (Π.Διλμπέρης) : Αποστολίδης, Κοσμίδης, Γεωργιάδης (91' Κρυστάλης), Ζυγκερίδης (58' Κωνσταντινίδης), Κουκόλης, Καπίας, Μουσικάκης, Μπεκιάρης, Ναλμπάντης, Μερεσιώτης (24' Νίρλας), Γκόγκας.

Διαιτητής : Φώτης Τερετίδης (Καβάλας)
Επόπτες : Γιώργος Λαζρής (Καβάλας), Γιώργος Χατζηνάκος (Δράμας)
4ος : Βαγγέλης Γρατσάνης (Τρικάλων)
Παρατηρητής: Χρήστος Δαγκλής (Μακεδονίας)

Γήπεδο : AEL FC Arena
Εισιτήρια: 3.341

Την τρίτη σερί νίκη της έστω κι αν αυτή ήρθε με αρκετό άγχος και καρδιοχτύπι στα τελευταία λεπτά του αγώνα πέτυχε η ΑΕΛ με 2-1 επί του Εθνικού Γαζώρου.

Μια νίκη που της επέτρεψε να βρεθεί στο τέλος της 6ης αγωνιστικής της Football League στην κορυφή της βαθμολογίας ισόβαθμη της Αναγέννηση Γιαννιτσών.

Η ΑΕΛ δεν έθελξε με την απόδοσή της και σίγουρα θα πρέπει να προβληματιστούν άπαντες με την απόδοσή της, ωστόσο όσο τα αποτελέσματα είναι θετικά θα υπάρχει και χρόνος και ψυχολογία για να διορθώσει πράγματα.

Η αναρρίχηση στην κορυφή ήταν το ζητούμενο από το ξεκίνημα της σεζόν και τώρα που επιτεύχθηκε θα πρέπει η ΑΕΛ να διατηρηθεί σ’ αυτήν, βελτιώνοντας παράλληλα την απόδοσή της και να έχει πιο καθαρό μυαλό απ’ ό,τι είχε στο σημερινό (21/10) παιχνίδι.

Η ομάδα του Μιχάλη Ζιώγα ξεκίνησε δυνατά αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Στο 11ο λεπτό μάλιστα λίγο έλειψε να βρεθεί πίσω στο σκορ όταν ο Εθνικός Γαζώρου είχε δοκάρι με τον Μπεκιάρη.

Σε ένα κρίσιμο σημείο του αγώνα, στο 44ο λεπτό ήρθε το γκολ για τους «βυσσινί» με τον Σκόνδρα που με κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ του Νεμπεγλέρα άνοιξε το σκορ.
Στην επανάληψη ο Εθνικός Γαζώρου βγήκε μπροστά για να φτάσει στην ισοφάριση και το πέτυχε στο 70ό λεπτό με τον Μπεκιάρη.
Το γκολ της ισοφάρισης αφύπνισε την ΑΕΛ αλλά και τον κόσμο της που επιχείρησε να την σπρώξει.

Ο εκνευρισμός μεγάλος, ο Μιχάλης Ζιώγας αποβλήθηκε μετά από διαμαρτυρία, αλλά τελικά, μια ακόμα κεφαλιά, του Ζοέλ Τσιμπάμπα αυτή τη φορά, στο 89’ ήταν αυτή που έμελλε να σφραγίσει τη νίκη της ΑΕΛ.

Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της FOOTBALL LEAGUE ΟΠΑΠ- FOOTBALL LEAGUE 2 ΟΠΑΠ επέβαλε στην ΠΑΕ Α.Ε ΛΑΡΙΣΑ  την πειθαρχική ποινή του χρηματικού προστίμου των χιλίων (1.000) ευρώ για ρίψεις αντικειμένων. Απήλλαξε τον Μ. ΖΙΩΓΑ (προπονητής) από την αποδιδόμενη σε αυτόν πειθαρχική παράβαση (αγώνας της 21-10-2012 με ΠΑΕ ΕΘΝΙΚΟΣ ΓΑΖΩΡΟΥ).


Δηλώσεις

Μιχάλης Ζιώγας: 
«Συγχαρητήρια στα παιδιά, γιατί έδειξαν χαρακτήρα και πήραμε μία πολύ σημαντική νίκη. Γνωρίζαμε πολύ καλά, ότι έπρεπε να κερδίσουμε οπωσδήποτε το συγκεκριμένο ματς. Ξέρω για τον αντίπαλο ότι παρά το γεγονός ότι φέτος ανέβηκε στη Football League, διαθέτει παίκτες με εμπειρίες από την κατηγορία και συνεπώς δεν ήταν αμελητέα ποσότητα. Ήμασταν αγχωμένοι στην αρχή του παιχνιδιού αλλά το ευχάριστο είναι ότι πήραμε γκολ από στημένες φάσεις που τις δουλεύουμε πάρα πολύ. Προσωπικά περιμένω από τον Σκόνδρα τέσσερα με πέντε γκολ σε όλη τη χρονιά. Ευχαριστούμε τον κόσμο που μας βοήθησε ως το τέλος. Δουλεύουμε πάρα πολύ και θα συνεχίσουμε τη δουλειά. Νομίζω ότι όποιος δουλεύει, δικαιώνεται».

-Στο Αγρίνιο μιλήσατε για τον στόχο της παραμονής. Με τη σημερινή νίκη η ομάδα είναι στην κορυφή της βαθμολογίας. Είστε έτοιμη να διαχειριστείτε αυτή την κατάσταση;
«Η ομάδα μας έκανε μία πολύ μεγάλη νίκη από βαθμολογικής άποψης. Είναι η μεγαλύτερη ίσως μέχρι την επόμενη».

-Η ομάδα μπήκε στο παιχνίδι αγχωμένα. Που οφείλονται τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της;
«Μη νομίζετε ότι και εμείς σαν προπονητές ή και οι παίκτες δεν είχαμε το άγχος για να κερδίσουν. Αιωρείτο στην ατμόσφαιρα όλες αυτές τις μέρες η ανάγκη να νικήσουμε οπωσδήποτε. Το πιο σημαντικό είναι ότι η ομάδα μας μπόρεσε, πίστεψε και γύρισε το ματς. Πρέπει να πούμε ότι ο Τσιμπάμπα έβαλε ένα πολύ ωραίο γκολ και από τη στιγμή που προσπαθεί του αποδίδω τα εύσημα. Είναι ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής, που αν δουλέψει θα πάρει αυτό που δικαιούται γιατί έχει μεγάλο ταλέντο. Όμως όλοι μας στην ΑΕΛ μπαίνουμε κάτω από τη σημαία αυτής της ομάδας, για την οποία έχουν δώσει τη ζωή του παίκτες, προπονητές, παράγοντες και φίλαθλοι».

-Την Πέμπτη υπάρχει το Κύπελλο με τον Αχαρναϊκό. Θα κάνετε κάποιες αλλαγές;
«Το ’82-’83 που η ΑΕΛ βγήκε δεύτερη στο πρωτάθλημα είχε αποκλειστεί από τον Πανηλειακό στο Κύπελλο. Η ομάδα είναι μία ομάδα σοβαρή και θα παίξει για την ιστορία της»…


Τζόελ Τσιμπάμπα:
«Είμαι πολύ χαρούμενος που σήμερα κερδίσαμε, όπως επίσης και για το γεγονός ότι εγώ σκόραρα το νικητήριο γκολ. Το πιο σημαντικό είναι οι τρεις βαθμοί, ωστόσο. Ξέρουμε ότι είμαστε υποχρεωμένοι να κερδίσουμε παίζοντας στο γήπεδό μας. Δεν ξεκινήσαμε καλά αλλά στη συνέχεια βρήκαμε το δρόμο μας και πήραμε τη νίκη. Φυσικά το γκολ είναι ο κύριός μου στόχος, λόγω της θέσης στην οποία αγωνίζομαι. Φέτος, όμως, θέλω να βοηθάω την ομάδα και με άλλους τρόπους. Με ασίστ, για παράδειγμα, όπως έκανα σε προηγούμενο εντός έδρας αγώνα».











Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων