2011-12 : 5η : ΑΕΛ - Πιερικός 0-0

5η αγωνιστική : ΑΕΛ - Πιερικός 0-0

27 Νοεμβρίου 2011

ΑΕΛ (Κρις Κόουλμαν): Μιχαηλίδης (69' λ.τ. Σωτηρίου), Ααράμπ, Καλί, Παπαγεωργίου, Κατσιαρός, Χατζής, Μπόα Μόρτε, Σιατραβάνης, Σεσίνια, Σαϊτιώτης (55' Πλιάγκας), Τσιμπάμπα (68' Ζεκίνια). 

Πιερικός (Σούλης Παπαδόπουλος): Καρακούτσης, Χατζηζήσης, Γιαζιτζόγλου, Κοντέων, Δήμου, Ιντζόγλου, Περουτζίνι (83' Τόσκας), Μπλαζέφσκι (74' Σεχολάρι), Γκουγκουλιάς, Θάνος (90+2' Κωνσταντινίδης), Πέντα. 

Διαιτητής: Μπάμπης Καλογερόπουλος (Αθηνών) 
ΕπόπτεςΓεώργιος Πασχάλης (Ηπείρου), Δημήτριος Ζυγούρης (Αιτ/νιας) 
4ος: Κωνσταντίνος Μπαλατσούκας (Ηπείρου) 
Παρατηρητής: Γεώργιος Αμυγδαλής (Σερρών)

Γήπεδο: AEL FC arena
Εισιτήρια: 5.440
Εισπράξεις: 52.422 ευρώ.

Όρθιος στάθηκε ο Πιερικός στο AEL FC ARENA κρατώντας στο 0-0 τη Λάρισα, η οποία όπως και στην πρεμιέρα με τον Βύζαντα... κλώτησε δύο πολύτιμους βαθμούς φέρνοντας «λευκή» ισοπαλία.
Οι ελλιπείς «βυσσινί» παρά το γεγονός ότι... σπρώχθηκαν από τους περίπου 8.000 οπαδούς τους, παρουσιάστηκαν αγχωμένοι, χωρίς ουσία αλλά και χωρίς λύσεις απέναντι στην καλά οργανωμένη αμυντική γραμμή της ομάδας της Μακεδονίας, που τελικά έφυγε με ψηλά το κεφάλι από τη θεσσαλική πρωτεύουσα.
Ο Πιερικός ήταν καλύτερος στα πρώτα λεπτά της συνάντησης, έχοντας απέναντί του τη νευρική ΑΕΛ. Οι Μακεδόνες απείλησαν πρώτοι με κεφαλιά του Θάνου στο 13' αλλά η μεγάλη ευκαιρία ήρθε στο 24' από τους Λαρισαίους με κεφαλιά του Σαϊτιώτη και τους αμυντικούς να διώχνουν πάνω στη γραμμή. Πάντως, οι γηπεδούχοι υποστήριξαν ότι η μπάλα είχε περάσει και άρα έπρεπε να κατακυρωθεί γκολ.
Στην επανάληψη, η ΑΕΛ διατήρησε τον έλεγχο αλλά και πάλι δεν μπορούσε να δημιουργήσει ρήγματα αμυντική γραμμή των «μελανόλευκων» και απειλούσε αποκλειστικά και μόνο με «στημένες» φάσεις.
Εντούτοις, στο τελευταίο εικοσάλεπτο οι γηπεδούχοι ανέβασαν στροφές -κυρίως λόγω της εισόδου του Ζεκίνια στο γήπεδο- και δημιούργησαν ορισμένες σημαντικές ευκαιρίες αλλά ο Μπόα Μόρτε στο 73' και στο 75' και ο Ααράμπ στο 77' αστόχησαν από ιδιαίτερα πλεονεκτική θέση.
Ο Πιερικός οπισθοχώρησε και κατάφερε να κρατήσει το υπέρ του αποτέλεσμα προς τέρψιν των οπαδών του που βρέθηκαν στο AEL FC ARENA.


Δηλώσεις

Κρις Κόουλμαν:
 «Είναι ξεκάθαρο το ζήτημα. Δεν βάζουμε την μπάλα στα δίχτυα. Είμαστε διαφορετική ομάδα εντός έδρας απ’ ό,τι εκτός. Σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού η ομάδα λειτουργεί άψογα, με εξαίρεση το επιθετικό κομμάτι, κάθε φορά που φτάνουμε στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου. Λόγω των απουσιών υποχρεωθήκαμε να αναπροσαρμόσουμε τα πλάνα μας στον σχεδιασμό της βασικής ενδεκάδας. Επίσης προσπαθήσαμε, εξαιτίας της τακτικής του αντιπάλου, με βαθιές μπαλιές συχνότερα από κάθε άλλη φορά να ανοίξουμε το παιχνίδι. Δεν μας βγήκε. Δεν ήμασταν όσο γρήγοροι και έξυπνοι χρειαζόταν στην επίθεση», 
-Ποια είναι η λύση σε αυτό το ζήτημα; 
«Αυτή είναι η ερώτηση των 10 εκατομμυρίων δολαρίων. Πρέπει να αποβάλλουμε αυτό το άγχος που μας πιάνει κάθε φορά που παίζουμε στην έδρα μας. Έχουμε ένα ακόμη ματς στο Arena την Τετάρτη, το οποίο μας δίνει την ευκαιρία να πετύχουμε γκολ, όσο το δυνατόν γρηγορότερα, και να ανακτήσουμε την αυτοπεποίθησή μας». 
-Ο Γκονζάλες είναι ένας ποδοσφαιριστής που θα μπορούσε να βοηθήσει στην τελική πάσα. Γιατί δεν τον χρησιμοποιήσατε; 
«Είναι ένας ποδοσφαιριστής που μπορεί να μας βοηθήσει σε αυτό το κομμάτι. Όμως, προπονείται κανονικά μόλις δύο ημέρες και δεν θα ρίσκαρα τη συμμετοχή του παρά μόνο αν ήμουν – εκ των πραγμάτων – αναγκασμένος. Υπάρχουν δύο ημέρες προπονήσεων μπροστά μας, τις οποίες αν βγάλει χωρίς πόνο, τότε θα μπορέσει να μας βοηθήσει την Τετάρτη». 
-Για τις απουσίες βασικών παικτών.
 «Δεν είναι δικαιολογία. Ως ομάδα έχουμε την ποιότητα να κερδίσουμε ένα τέτοιο ματς. Και θα έπρεπε. Και θα το πετυχαίναμε, αν ήμασταν καλύτεροι στην επίθεση». 
-Ένα σχόλιο για τους πολλούς τραυματισμούς. Παίζει ρόλο η μακρά περίοδος προετοιμασίας; 
«Ίσως. Έχουμε παίξει 4 επίσημα ματς, αλλά στην πραγματικότητα – αν προσθέσει κανείς και τα φιλικά – είναι 21 από τον Ιούλιο. Είναι κάτι που μας ανησυχεί, αλλά θα πρέπει να το διαχειριστούμε». 
-Είχατε πει ότι όσο εύκολα ο κόσμος μπορεί να είναι 12ος παίκτης της ΑΕΛ, τόσο εύκολα μπορεί να είναι και ο 12ος του αντιπάλου. Είναι έτοιμοι οι παίκτες να διαχειριστούν την πίεση από τα ανεπιτυχή εντός έδρας αποτελέσματα; 
«Δεν έχουμε άλλη επιλογή. Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτή την πίεση. Μέχρι στιγμής ο κόσμος είναι 100% στο πλευρό μας. Από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό δημιουργεί ωραία ατμόσφαιρα με συνθήματα και τραγούδια και προσπαθεί να μας ενισχύσει. Δεν μπορούμε να έχουμε παράπονο. Ξέραμε ότι σε αυτή την κατηγορία είναι πιο δύσκολο να κερδίσεις εντός έδρας. Μπορεί να μην δεχόμαστε γκολ, μπορεί να μην απειλούμαστε, αλλά πρέπει να βρούμε τρόπο να κερδίζουμε. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Πρέπει να βελτιώσουμε αυτές τις λεπτομέρειες που μας στοιχίζουν στο επιθετικό κομμάτι. Στην τελική πάσα ήμασταν απογοητευτικοί». 








Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων