2011-12 : 31η : ΑΕΛ - Καλλιθέα 0-1

31η αγωνιστική : ΑΕΛ - Καλλιθέα 0-1

13 Μαΐου 2012 

Σκόρερ: 60' Φαρινόλα
Αποβολές: 90+ 2' Κατσιαρός (2η κίτρινη)

ΑΕΛ (Μιχάλης Ζιώγας): Σωτηρίου, Παπαγεωργίου, Κολοβέτσιος, Κατσιαρός, Ψωμάς, Χατζής (82' Σιατραβάνης), Νεμπεγλέρας, Γκονζάλες (63' Χασομέρης), Ζεκίνια, Μπλέντι, Καούνος (43' Γκρουμπιεσίτς).

Καλλιθέα (Νίκος Παντέλης): Τακίδης, Σταύρου (87' Πρίπου), Μιχαλόπουλος, Αρβανίτης, Μουσταφίδης, Καλτσάς, Ηρακλής, Βιδάλης, Κουτρουμπής, Φαρινόλα (65' Κατσίκης), Ντιαλό (78' Μαρουκάκης).

Διαιτητής: Νίκος Ρούσσος-Μπεκερτζής (Πρέβεζας)
Επόπτες: Ελευθέριος Καραλής (Ηπείρου), Ιωάννης Σίπκας (Πέλλας)
4ος: Παναγιώτης Συμεωνίδης (Πιερίας)
Παρατηρητής: Φώτης Σιδηρόπουλος (Καστοριάς)

Γήπεδο: AEL FC arena 

Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν πρώτοι την εστία του Σωτηρίου αλλά στη συνέχεια η ΑΕΛ κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο ήταν σαφώς πιο επιθετικοί με την ομάδα του Παντέλη να στηρίζεται στις αντεπιθέσεις. Η ΑΕΛ πλησίασε δύο φορές κοντά στο γκολ  με Κολοβέτσιο και Καούνο αλλά τα τελευταία λεπτά ήταν εφιάλτης για τους «βυσσινί» καθώς δύο φορές ο Σταύρου πλησίασε κοντά στο γκολ. Τη μία φορά τον σταμάτησε εντυπωσιακά ο Σωτηρίου (41’) και την άλλη το οριζόντιο δοκάρι (42’). Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΛ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και απείλησε την εστία του Τακίδη αλλά στην πρώτη αξιόλογη επιθετική ενέργεια οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν γκολ με τον Φαρινόλα (61’) και λόγο μετά μπορούσε να γίνει το 0-2. Στη συνέχεια οι «βυσσινί» επικράτησαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο με τον Ζεκίνια να χάνει μεγάλη ευκαιρία στο 74’ αλλά και στη συνέχεια  πίεσε και άλλο χωρίς όμως να καταφέρει να μπορέσει να ισοφαρίσει....Οι φιλοξενούμενοι στην προσπάθεια να κρατήσουν τη νίκη επιστράτευσαν κάθε μέσο καθώς από τη μια προσπαθούσαν να ροκανίσουν χρόνο με καθυστερήσεις και  από την άλλη πετώντας μπάλες στον αγωνιστικό χώρο. Μάλιστα στη δεύτερη φορά που το επιχείρησαν οι παίκτες της ΑΕΛ διαμαρτυρήθηκαν, υπήρξε ένταση ανάμεσα στους παίκτες των δυο ομάδων με αποτέλεσμα να αποβληθεί αρχικά ο Κατσιαρός και μετά ο Ζεκίνια. Η ΑΕΛ δεν έχασε απλά τους τρεις βαθμούς αλλά και δύο παίκτες...Ενώ απέχει ένα πόντο από την οριστική παραμονή μαθηματικά... Και η αγωνία συνεχίζεται τρία παιχνίδια πριν το τέλος του πρωταθλήματος..

Ένταση προκλήθηκε στον αγώνα ΑΕΛ-Καλλιθέα στο «AEL FC Arena». Αιτία η πρωτοφανής αντίδραση του αναπληρωματικού γκολκίπερ της Καλλιθέας, Θανάση Kατσούλη, να πετάξει δύο φορές από τον πάγκο στον αγωνιστικό χώρο μπάλα για να καθυστερήσει την εξέλιξη του αγώνα. Στην αρχή ο διαιτητής κοιτούσε αμέτοχος, ενώ στην δεύτερη φορά που έκανε το ίδιο ο Κατσούλης πήγε στον πάγκο να του κάνει παρατηρήσεις. Αγανακτισμένοι παίκτες και φίλαθλοι περιμέναν οι πρώτοι να αγωνιστούν και οι δεύτεροι να δουν με αγωνία τα τελευταία λεπτά. Μάταια όμως ο διαιτητής έκανε ότι περνούσε από το χέρι του να καθυστερήσει το ματς, έφτασε στο σημείο να απειλήσει με διακοπή του αγώνα με υπαιτιότητα της ΑΕΛ. Τελικά συνέχισε τον αγώνα μη κρατώντας τις προβλεπόμενες καθυστερήσεις, αποβάλοντας στην διάρκεια της διακοπής του ματς τον Κατσιαρό με δύο κίτρινες κάρτες μέσα σε ένα λεπτό!
Μετά τη λήξη του αγώνα ο Ζεκίνια δέχθηκε απευθείας κόκκινη κάρτα για εξύβριση στον διαιτητή.

Με 4 αγωνιστικές τιμώρησε η πειθαρχική επιτροπή της Football League-Football League 2 τον Μπράνκο Ζεκίνια για την συμπεριφορά του στη φυσούνα, μετά τη λήξη του παιχνιδιού ΑΕΛ–Καλλιθέα, για την 31η αγωνιστική της Football League. Αυτό σημαίνει ότι μετά το ματς με Θρασύβουλο, θα χάσει τα δύο τελευταία ματς της σεζόν, αλλά και το πρώτο της επόμενης. Τέλος, βάσει του άρθρου 16 παρ. 1 α και 1 γ εδάφ. ΙΙ του Πειθαρχικού Κώδικα, επιβάλλεται χρηματική ποινή 1.000 ευρώ στις ομάδες ΠΑΕ ΑΕΛ–ΠΑΕ Καλλιθέα.


Δηλώσεις

Μιχάλης Ζιώγας:
«Θέλαμε σήμερα να συνεχίσουμε το σερί των θετικών αποτελεσμάτων . Είχαμε πει στο ξενοδοχείο ότι αν θα κινδυνέψουμε από αυτή την ομάδα θα είναι μόνο από στημένη φάση. Στο ημίχρονο είπα στους παίκτες μου ότι είσαστε καλύτεροι, ότι δεν έχουμε απειληθεί και αυτό το οποίο θα πρέπει να προσέξουμε είναι τα στημένα. Επίσης είπα στους παίκτες ότι θα πρέπει να σιγουρέψουμε το αποτέλεσμα γιατί παίρνοντας σήμερα ένα βαθμό μαθηματικά θα είχαμε εξασφαλίσει την παραμονή μας. Μπορεί να ακούγεται κάπως αλλά δυστυχώς, όμως, αυτή είναι η πραγματικότητα. Θέλαμε σίγουρα ένα βαθμό. Λυπάμαι για αυτά που έγιναν στο τέλος. Δε θέλω να μιλήσω αναλυτικά για τη διαιτησία αλλά για μία ακόμη φορά αδίκησε την ομάδα μου. Χρειάζεται από εδώ και πέρα πολύ μεγάλη προσπάθεια, να είμαστε προσηλωμένοι στο στόχο και να διορθώσουμε τα λάθη μας εν όψει του επόμενο αγώνα με τον Θρασύβουλο». Τα παραπάνω δήλωσε ο Μιχάλης Ζιώγας στη συνέντευξη Τύπου μετά από το τέλος του αγώνα με την Καλλιθέα και ακολούθως απάντησε στην εξής ερώτηση:

-Ο Κώστας Πηλαδάκης μετά από δύο μήνες ήρθε στην Λάρισα. Μιλήσατε μαζί του; Θα είστε και του χρόνου προπονητής στην ΑΕΛ διότι σε μια εβδομάδα τελειώνει το πρωτάθλημα.
«Βεβαίως και μίλησα μαζί του. Από εκεί και πέρα εάν θα μιλήσω με τον κ. Πηλαδάκη θα μιλήσω μόνο για αυτό το θέμα; Υπάρχουν και άλλα θέματα που αυτή τη στιγμή είναι πολύ σοβαρά. Είναι και αυτό ένα θέμα συζήτησης αλλά καλύτερα να ρωτήσετε τον ίδιο. Εγώ ξέρω τι συζητήσαμε αλλά δεν είμαι υποχρεωμένος αυτή τη στιγμή να σας πω τι ακριβώς είπαμε, από τη στιγμή που επίσημα η διοίκηση δεν έχει τοποθετηθεί».

Παναγιώτης Κατσιαρός:
«Αγωνιστικά νομίζω ότι η ομάδα αδικείται από το αποτέλεσμα. Ήμασταν αρκετά καλοί, δημιουργήσαμε κάποιες ευκαιρίες όπως και η Καλλιθέα. Ίσως το πιο δίκαιο αποτέλεσμα να ήταν η ισοπαλία.
Από εκεί και πέρα ήρθα να μιλήσω σήμερα γιατί πολλοί θα αναρωτιέστε τι ειπώθηκε μεταξύ εμού και του διαιτητή και έφαγα δύο κίτρινες σε 30 δευτερόλεπτα. Είναι κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην καριέρα μου, αλλά επειδή έχω μάθει στη ζωή μου να είμαι υπερβολικά αντικειμενικός και ρεαλιστής θα σας πως τι ακριβώς ειπώθηκε για να το ξεδιαλύνουμε. Επειδή επανειλημμένα κάποιοι από τον πάγκο της Καλλιθέας που πετούσαν μπάλες – δεν θέλω να αδικήσω κανέναν, καταλαβαίνω ότι παίζουν για ένα μεγάλο στόχο – ο διαιτητής μπήκε στο «τριπάκι» να τους βοηθήσει ώστε να γίνουν περισσότερες οι καθυστερήσεις. Και του το είπα από την πρώτη φορά. Άσε μας να παίξουμε και μη τους κάνεις καμία παρατήρηση. Εμείς θα πετούσαμε τις μπάλες έξω και θα συνεχίζονταν το παιχνίδι. Αυτός, όμως επέλεξε τον άλλο τρόπο κάτι που δεν μας βοηθούμε από τη στιγμή που ήμασταν πίσω στο σκορ. Μετά από ένα πεντάλεπτο καθυστερήσεων του είπα κάποια στιγμή ότι αν έχεις αυτά που έχουν όλοι οι άντρες κράτησε 10 λεπτά καθυστερήσεις, ώστε να μπορέσουμε να παίξουμε το χρόνο που έχουμε χάσει. Δικαιολογημένα μου έδειξε τη μία κίτρινη κάρτα. Τη δεύτερη πρέπει να ρωτήσετε τον ίδιο για ποιο λόγο που την έδειξε. Πραγματικά δεν κατάλαβα γιατί εκείνη την ώρα γύρισα την πλάτη μου και έφευγα και με φωνάζει ώστε να μου δείξει και τη δεύτερη κάρτα.
Έχουν καταφέρει οι διαιτητές σε δύο χρόνια όχι απλώς να αδικήσουν την ΑΕΛ. Νομίζω να την ισοπεδώσουν. Γιατί; Δεν γνωρίζω τον λόγο. Και επειδή πρέπει να τα λέω όλα, ο κύριος διαιτητής αναφέρθηκε σε κάποιον συμπαίκτη μου κάποια στιγμή ότι « αν θέλεις να δεις αν έχω αυτά που έχουν όλοι οι άντρες έλα έξω!» Πρώτη φορά βλέπω διαιτητή να απειλεί ποδοσφαιριστή. Συγνώμη που δεν είναι συζήτηση επιπέδου αυτή που κάνουμε αλλά μπορώ να πω ότι με ξάφνιασε υπερβολικά. Κάτι ακόμα. Στο ημίχρονο η Καλλιθέα διαμαρτύρονταν για τη διαιτησία. Εκείνη τη στιγμή κάποιος από την Καλλιθέα είπε ότι παίζουμε μια ολόκληρη κατηγορία. Και ο διαιτητής απάντησε ότι «και εγώ παίζω μία κατηγορία μαζί σας»! Αυτό μπορεί να το εκλάβει ο καθένας όπως θέλει. Εγώ το πήρα πονηρά μετά από όσα είδα στο σημερινό παιχνίδι. Έχω δει πολλά πράγματα να συμβαίνουν τα τελευταία δύο χρόνια για αυτό ίσως να σκέφτομαι πονηρά. Είμαι 34 χρονών. Αφού το έζησα και αυτό δε ξέρω τι άλλο έχω να ζήσω στην καριέρα μου. Εύχομαι να είναι το τελευταίο. Πραγματικά δεν ξέρω τι ήρθε να κάνει σήμερα στην Λάρισα αυτός ο διαιτητής.

-Πόσο θα αντέξετε εσείς ως ποδοσφαιριστές αυτή την αντιμετώπιση. Διότι σχεδόν σε κάθε τοποθέτησή σας ακούμε τα ίδια πράγματα;
«Ξέρετε κάτι. Δε σέβονται τον ιδρώτα που χύνουμε μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Είμαι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Παίζω για ένα λόγο. Έχω κάποιους στόχους. Όταν τα τελευταία δύο χρόνια αυτούς τους στόχους κάποιοι άλλοι μου τους στερούνε και μου στερούνε το ψωμί των παιδιών μου, νομίζω ότι αυτό είναι αθέμιτος ανταγωνισμός. Αυτό είναι που με πειράζει. Τα τελευταία δύο χρόνια το έχω ζήσει σε πολύ έντονο βαθμό. Μπορεί να ακούγομαι ρομαντικός, αλλά θα πρέπει κάποια στιγμή να υπάρξει ένα ποδόσφαιρο το οποίο τουλάχιστον να φαίνεται ότι παίζεται μέσα στους αγωνιστικούς χώρους».

-Ο κόσμος της ΑΕΛ έχει διαμαρτυρηθεί επανειλημμένα για την αντιμετώπιση που τυγχάνει η ομάδα από τη διαιτησία. Εσείς σαν ΑΕΛ θα μπορούσατε να είχατε αντιδράσει πιο δυναμικά;
«Νομίζω ότι έχουμε κάνει πάρα πολλά πράγματα. Δεν ακουγόμαστε πουθενά. Έχει αποδειχθεί τα τελευταία δύο χρόνια ότι δε μας σέβεται κανένας. Την ιστορία αυτής της ομάδας και τον κόσμο που έρχεται στο γήπεδο και εμάς τους ποδοσφαιριστές. Αυτό πιστεύω ότι λυπεί όλους τους φιλάθλους του ποδοσφαίρου. Αν ρωτήσετε τον οποιοδήποτε θα σας πει ότι ξέρουμε τι συμβαίνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αυτό το «ξέρουμε» κάποια στιγμή θα πρέπει να αλλάξει».

-Από τη στιγμή που δε μας σέβονται, ίσως θα πρέπει να μας φοβούνται;
«Νομίζω ότι το επίπεδο αυτής της ομάδας δεν είναι αυτό. Το επίπεδο αυτής της ομάδας είναι να αγωνίζεται μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Απλώς κάποια στιγμή σε ωθούνε σε μη καλές αντιδράσεις. Αυτό που είπα σήμερα θα μπορούσα να το είχε πει ο οποιοσδήποτε. Δεν τον έβρισα. Τον είπα απλά άσε μας να παίξουμε ποδόσφαιρο. Με άσχημο τρόπο, ναι. Γι’ αυτό και δέχτηκα την πρώτη κίτρινη κάρτα. Τη δεύτερη όμως; Να βγει και να μας εξηγήσει. Επίσης, πιστεύω ότι στη φάση του γκολ υπήρξε οφσάιντ. Όχι ο παίκτης που έβαλε το γκολ αλλά ένας άλλος που πήδηξε για κεφαλιά και είχε συμμετοχή στη φάση. Δε ξέρω αν επηρεάζει ή όχι».









Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων