2012-13 : 39η : ΑΕΛ - Βύζας Μεγάρων 1-0

39η αγωνιστική : ΑΕΛ - Βύζας Μεγάρων 1-0 

15 Μαΐου 2013 

Scorers: 53' Ζεκίνια 

Αποβολή: 42' Δημόπουλος (2η κίτρινη)

ΑΕΛ (Τίμος Καβακάς): Σέρεμετ, Παπαγεωργίου, Καρακώστας, Γιώτας, Δημόπουλος, Νεμπεγλέρας, Πότσι (46′ Καρανίκας), Πόνσε (73′ Τσιάρας), Τσίγκας (46′ Κρητικός Τ.), Χασομέρης, Ζεκίνια. 

Βύζας Μεγάρων (Μίλτος Γκόφας): Πούρης, Γρομήτσαρης, Βλάχος, Λιόλιος, Νικολόπουλος, Μαρίνης, Κρολ (79′ Σταμέλος), Πούρνος (73′ Σιώκος), Δημητρίου, Κατράνας (60′ Αρναρέλης), Μανδύλης.

Διαιτητής: Χαράλαμπος Σελεμίδης (Πέλλας) 
Επόπτες: Σταύρος Σίπκας (Πέλλας), Χρήστος Δοσκούρης (Φθιώτιδας) 
4ος: Ιωάννης Σωσώνης (Φθιώτιδας)
Παρατηρητής: Ιωάννης Πέππας (Αθηνών)

Γήπεδο: AEL FC arena 
Εισιτήρια: 489 

Το παιχνίδι ξεκίνησε κάτω από τις αποδοκιμασίες των οργανωμένων φιλάθλων για τον μεγαλομέτοχο Κωστή Πηλαδάκη που του ζητούσαν (όχι και ευγενικά..) να φύγει από την ΑΕΛ, με τους «βυσσινί» να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά μόνο για ένα δεκάλεπτο. Στη συνέχεια το παιχνίδι ισορρόπησε με την ΑΕΛ να είναι πιο επικίνδυνη και στο 42’ να γίνεται μια φάση που ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών όταν ο διαιτητής Σελεμίδης αντί να καταλογίσει πέναλτι και δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Μαρίνη που ανέτρεψε μέσα στη μεγάλη περιοχή τον Δημόπουλο έκανε το αντίθετο. Έδειξε κίτρινη στον Δημόπουλο θεωρώντας ότι έκανε «θέατρο» που ήταν η δεύτερη και αποβλήθηκε. Τότε φίλαθλοι εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο και κατευθύνθηκαν στον πάγκο της ΑΕΛ και προς τον τεχνικό Τίμο Καβακά ζητώντας εξηγήσεις. Ο διαιτητής που τα άκουσε και αυτός διέκοψε τον αγώνα για δέκα λεπτά για να ηρεμήσουν τα «πνεύματα». Στο δεύτερο μέρος ο Καβακάς έχοντας την ΑΕΛ με αριθμητικό μειονέκτημα έκανε δύο αλλαγές περνώντας τους νεαρούς Καρανίκα (στη θέση του Πότσι) αλλά πήγε αριστερό μπακ για αντικαταστάτης του Δημόπουλου και Τ. Κρητικό (αντί του Τσίγκα), παράλληλα ο Τ. Κρητικός πέρασε στα πλάγια και ο Χασομέρης στην κορυφή της επίθεσης. Και οι αλλαγές, κυρίως τα νέα παιδιά, δικαίωσαν αμέσως την προτίμηση του τεχνικού αφού ο Ζεκίνια στο 53’ με φάουλ έκανε το 1-0 και εκεί άλλαξαν όλα. Η λαρισινή ομάδα άρχισε να έχει αυτοπεποίθηση ενώ αν ο Χασομέρης ήταν πιο εύστοχος στην τελική προσπάθεια θα τελείωνε το παιχνίδι γρήγορα. Στο 73’ ο Βύζαντας έφθασε κοντά στην ισοφάριση αλλά ο Σέρεμετ είπε όχι ενώ στο τέλος η ΑΕΛ κράτησε εύκολα το «τρίποντο» που έδωσε καλύτερη ψυχολογία για τα τελευταία παιχνίδια του πρωταθλήματος. 

Η ένταση από τον μη καταλογισμό πέναλτι υπέρ της ΑΕΛ στο 42’ σε ανατροπή του Δημόπουλου και η αποβολή του παίκτη της λαρισινής ομάδας ήταν πολύ μεγάλη με αποτέλεσμα να έχουμε και είσοδο φιλάθλων στο γήπεδο και ορισμένοι να κατευθύνονται προς τον τεχνικό Τίμο Καβακά. Ένα μεμονωμένο περιστατικό που θεωρήθηκε λήξαν απ’ όλους στο τέλος του αγώνα.

Το γήπεδο γέμισε από τα πανό της αντίδρασης κατά του μεγαλομετόχου και προέδρου Κωστή Πηλαδάκη που του ζητούσαν να παραιτηθεί και να μην ξαναέρθει στη Λάρισα. 

Δηλώσεις

Καβακάς:
 «Συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές για την προσπάθειά τους. Ήταν ένα πολύ δύσκολο ματς και φάνηκε και στην πράξη. Για πολλοστή φορά αντιμετωπίζουμε μια εχθρική διαιτησία μέσα στο σπίτι μας. Σε ένα ήρεμο ματς, το οποίο ο διαιτητής και ο επόπτης κατάφεραν να κάνουν άνω-κάτω, εμείς κρατήσαμε την ψυχραιμία μας. Ευχαριστώ τους παίκτες για την κίνησή τους να έρθουν στον πάγκο και να πανηγυρίσουν το γκολ με τον προπονητή τους. Ψυχολογικά δεν είμαστε καλά κι αυτό είναι το πρόβλημά μας. Όμως, θα πρέπει να κρατήσουμε ψηλά την αξιοπρέπεια της ομάδας και τη δική μας μέχρι το τέλος, μέχρι τις 26 Μαΐου που θα τελειώσει η προσπάθειά μας. Αν και ο Θεός είναι μεγάλος, ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται». Ακολούθησαν ερωτήσεις και ο τεχνικός των «βυσσινί», τόνισε τα εξής: 
-Ένα σχόλιο για τον φίλαθλο που εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο και κινήθηκε εναντίον σας; 
«Καταρχάς να συγχαρώ τον κόσμο που παρά την απογοήτευση ήταν εδώ. Έδειξε ότι είναι κοντά στην ομάδα. Ο άνθρωπος που μπήκε στο γήπεδο και κινήθηκε προς τον πάγκο ήταν σε άσχημη κατάσταση. Τι να πω εγώ γι’ αυτό; Με τη μεσολάβηση του κου Τσακμακίδη και τη δική μου αποτράπηκε πιθανή σύλληψή του. Μεμονωμένα περιστατικά υπάρχουν και θα υπάρχουν σε ομάδες με πολύ κόσμο. Υπάρχει πίκρα και απογοήτευση, δεν έχουμε αναφερθεί αναλυτικά, αλλά όλοι γνωρίζουμε λίγο-πολύ πώς φτάσαμε εδώ. Ο άνθρωπος ήταν σε άσχημη κατάσταση. Παιδιά από τους Μόνστερς – προς τιμήν τους – προσπάθησαν να τον συγκρατήσουν και να τον επαναφέρουν. Είναι μεμονωμένο περιστατικό, που δεν χαρακτηρίζει το σύνολο, που προσπάθησε να βοηθήσει την ομάδα και παρότρυνε τους ποδοσφαιριστές. Για να είμαι ειλικρινής, δεν περίμενα να συμβεί σε αυτό τον βαθμό». 
-Πώς εξηγείτε το γεγονός ότι για ακόμη ένα ματς η ομάδα λειτούργησε καλύτερα με 10; 
«Καταρχήν, είμαστε καλύτερη ομάδα από τον Βύζαντα. Δεν χωράει αμφιβολία αυτό. Στο α’ ημίχρονο δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι. Είχαμε πίεση και άγχος που δεν θα έπρεπε. Στο 2ο ήμασταν πιο αποτελεσματικοί. Θα μπορούσαμε να είχαμε τελειώσει το ματς με τον Χασομέρη, αλλά θα μπορούσαμε να είχαμε ισοφαριστεί στο τετ-α-τετ που έβγαλε ο Σέρεμετ». 
-Μετά από το ματς της Καβάλας μιλήσατε για προγραμματισμό. Έχει ξεκινήσει ήδη; 
«Για να μην παρεξηγούμαστε εγώ είπα ότι η ομάδα είναι υποχρεωμένη να ξεκινήσει προγραμματισμό. Όσον αφορά στην ερώτηση για τη δική μου παρουσία, εννοούσα ότι η διοίκηση – στο πλαίσιο αυτού του προγραμματισμού – θα μιλήσει μαζί μου για τη συνέχιση ή όχι της συνεργασίας. Δεν είπα ότι θεωρώ δεδομένη τη δική μου παρουσία». 
-Έχετε μιλήσει με τον πρόεδρο; 
«Έχουμε μιλήσει για τα επόμενα ματς και ότι θα πρέπει να λειτουργήσουμε σοβαρά μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Νομίζω ότι ο πρόεδρος θα δώσει συνέντευξη…». 
-Ακούγονται σενάρια για έλευση νέων ατόμων με σκοπό να αναλάβουν τις τύχες της ομάδας. Ένα σχόλιο; 
«Κι εμείς τα ακούμε, όπως κι εσείς».


Χασομέρης
«Μετά από τα τελευταία αρνητικά αποτελέσματα θέλαμε τη νίκη για να ευχαριστήσουμε τον κόσμο. Έγιναν πιο δύσκολα τα πράγματα όταν μείναμε με 10 παίκτες, αλλά εν τέλει τα καταφέραμε. Στόχος είναι να τελειώσουμε όσο πιο ευχάριστα μια χρονιά που δεν πήγε καλά για εμάς, μια κακή χρονιά». 













Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων