2011-12 : 33η : ΑΕΛ - Αγροτικός Αστέρας 4-1

33η αγωνιστική : ΑΕΛ - Αγροτικός Αστέρας 4-1

20 Μαΐου 2012 

Σκόρερς: 70' Γκρούμπιεσιτς, 75' Βενετίδης, 88' Πλιάγκας, 90' Παπαγεωργίου - 41' Καρακατσάνης

ΑΕΛ (Μιχάλης Ζιώγας): Σωτηρίου, Παπαγεωργίου, Καρανίκας (62' Πλιάγκας), Κολοβέτσιος (37' λ.τ. Γκαλίτσιος), Βενετίδης, Χατζής, Νεμπεγλέρας, Μπλέντι, Χασομέρης (46' Βούζας), Λαζιμάν, Γκρούμπιεσιτς.

Αγροτικός Αστέρας (Γιώργος Κούτσης): Γουναρίδης, Παπαδόπουλος, Μερεσιώτης, Βαφέας (86' Σπάχης), Ασπρίδης, Μαργαρίτης, Ν. Καθάριος (79' Βουτσάς), Π. Καθάριος, Καρακατσάνης, Σαχινίδης, Καπνίδης (84' Προβατίδης).

Διαιτητής: Κωνσταντίνος Ιωαννίδης (Αργολίδας)
Επόπτες: Χαρίλαος Νενεκούμης (Αργολίδας), Σωτήριος Τζαριμάς (Αργολίδας)
4ος: Αλέξανδρος Κατσικογιάννης (Ηπείρου)
Παρατηρητής: Δημήτριος Αραμπόπουλος (Φθιώτιδας)

Γήπεδο: AEL FC arena
Εισιτήρια: 1826

Μονόπλευρό ήταν το βαθμολογικό ενδιαφέρον στην αναμέτρηση της Λάρισας, καθώς μπορεί οι γηπεδούχοι να ήθελαν να αποχαιρετήσουν τον κόσμο τους με νίκη, μία αγωνιστική πριν πέσει η καρό σημαία μιας απογοητευτικής γι΄αυτούς χρονιά, ωστόσο για τους φιλοξενούμενους ήταν ματς «ζωής και θανάτου», ψάχνοντας απεγνωσμένα τους βαθμούς που θα τους επέτρεπε να γεμίσουν τα πνευμόνια τους με καθαρό αέρα... σωτηρίας εκτός επικίνδυνης ζώνης!
Κόντρα ωστόσο στο ισχυρό θέλω της ομάδας από τον Εύοσμο, οι «βυσσινί» ήταν αυτοί που με το καλημέρα επέβαλαν το ρυθμό τους, δείχνοντας ποιος είναι το αφεντικό, υπό το βλέμμα μάλιστα του δικούς τους, Κώστα Πηλαδάκη για δεύτερο σερί αγώνα!
Οι ποδοσφαιριστές του Ζιώγα είχαν τον πλήρη έλεγχο, περιορίζοντας εκείνους του Αστέρα σε παθητικό ρόλο, ωστόσο όχι μόνο δεν κατάφεραν να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα του Γουναρίδη, αλλά ο Σωτηρίου μάζευε την μπάλα από τα δικά του, στη μοναδική φάση που δημιούργησαν οι φιλοξενούμενοι στα καρέ του! Δράστης ο Καρακατσάνης με απευθείας εκτέλεση φάουλ, τέσσερα λεπτά πριν εκπνεύσει η κανονική διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου!
Με τη δεύτερη ωστόσο έξοδο από τα αποδυτήρια, μπορεί η εικόνα του αγώνα να μην άλλαξε, καθώς η ΑΕΛ συνέχισε να πιέζει ασφυκτικά, ωστόσο από τη στιγμή που προκλήθηκε το πρώτο ρήγμα στο αμυντικό τοίχος του Αγροτικού Αστέρα, εκείνο κατέρρευσε!
Ο Γκρούμπιεσιτς κάνοντας του… κεφαλιού του στο 70΄, αποκαθιστούσε την τάξη, πριν ο Βενετίδης με απευθείας εκτέλεση φάουλ τέσσερα λεπτά αργότερα, ολοκληρώσει την πλήρη ανατροπή!
Κάπως έτσι οι φιλοξενούμενοι αναγκάστηκαν να βγουν από το καβούκι τους , με αποτέλεσμα η ΑΕΛ να βρει κενούς χώρους, φθάνοντας στο 3-1 με ωραίο ψηλοκρεμαστό πλασέ του Πλιάγκα στο 88΄, για να βάλει το κερασάκι στην τούρτα ο Παπαγεωργίου με τη συμπλήρωση 90 λεπτών!
Πλέον έτσι ο Αγροτικός Αστέρας ο οποίος την τελευταία αγωνιστική παίρνει ξεκούραστο τρίποντο στα χαρτιά κόντρα στον Εθνικό Αστέρα, για να παραμείνει στην κατηγορία, ευελπιστεί μόνο σε «στραβοπάτημα» του Φωκικού που αντιμετωπίζει το αδιάφορο (;) «βυσσινί αλογάκι» στην Άμφισσα…


Δηλώσεις

Μιχάλης Ζιώγας:
«Η αξιοπρέπεια της ΑΕΛ είναι αδιαπραγμάτευτη. Παρότι δεν υπήρχε βαθμολογικό ενδιαφέρον και σκοπιμότητα οφείλαμε να νικήσουμε για την ιστορία μας, για την ομάδα μας, τον κόσμο μας και για τη γιορτή που είχαν οι οπαδοί μας. Κατανοούμε τη δύσκολη θέση του αντιπάλου αλλά όμως έπρεπε να παίξουμε για την ιστορία μας και την αξιοπιστία του πρωταθλήματος.
Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά γιατί παίζαμε με μια ομάδα η οποία ήθελε τουλάχιστον ένα βαθμό ώστε να παραμείνει στην κατηγορία. Είχα πει στους παίκτες βλέποντας βίντεο του Αγροτικού Αστέρα ότι αυτή η ομάδα θα παίξει με πολυπρόσωπη άμυνα και τους είπα να είμαστε προσεκτικοί ώστε να μη δεχτούμε κάποιο τέρμα γιατί τα πράγματα θα γίνονταν πολύ δύσκολα για εμάς. Στο ημίχρονο ήμασταν πίσω στο σκορ, προσπαθήσαμε να ηρεμήσουμε και κάναμε κάποιες εσωτερικές αλλαγές. Βρήκαμε τη δύναμη και του κουράγιο να γυρίσουμε το παιχνίδι παίζοντας ωραίο ποδόσφαιρο και δημιουργώντας φάσεις. Νομίζω ότι αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες για αυτό. Θα μπορούσαμε μάλιστα στο τέλος να πετύχουμε και άλλα γκολ. Αλλά αυτό που μετράει είναι ότι παίξαμε όπως έπρεπε να παίξουμε».

Στο προηγούμενο παιχνίδι το γκολ της ΑΕΛ το πέτυχε ο Τσιάρας. Σήμερα δεν έπαιξε καθόλου. Για ποιο λόγο έγινε αυτό;
«Ξέρετε πάρα πολύ καλά πως υπάρχουν κάποια παιχνίδια που η ΑΕΛ δεν πρέπει να τα αφήνει και να δημιουργούνται φήμες. Παίκτες όπως ο Τσιάρας και ο Γκαλίτσιος έχουν παρόν και μέλλον. Απλώς θα πρέπει να τα στηρίξουμε και να τα βοηθήσουμε δίνοντάς τα χρόνο. Νομίζω ότι με δουλειά είναι σε θέση να βοηθήσουμε πολύ την ΑΕΛ. Πάνω από όλα αγαπάνε και την ομάδα, προέρχονται από τα σπλάχνα της ομάδας και θα πρέπει κάποτε η ΑΕΛ να ζήσει ανάλογες στιγμές του παρελθόντος έχοντας παίκτες που θα παίζουν και για τη φανέλα».

Σήμερα ήταν μέρα των υποκλίσεων. Τόσο ο Πλιάγκας όσο και εσείς προς τον κόσμο. Σημαίνει κάτι αυτό εκτός του αυθόρμητου της στιγμής;
«Όταν σε χειροκροτεί ο κόσμος οφείλεις και εσύ να το ανταποδόσεις. Ευχαριστώ πολύ τους οπαδούς μας για τη στήριξή τους. Δε σημαίνει κάτι περισσότερο. Ίσως εσείς θέλετε να πιστεύετε κάτι άλλο».


Κώστας Νεμπεγλέρας: 
«Για εμάς σήμερα ξέραμε ότι είναι το τελευταίο παιχνίδι στην έδρα μας για φέτος. Θέλαμε να κλείσουμε τη χρονιά με μια καλή εμφάνιση και με επιτυχία. Νομίζω ότι τα καταφέραμε. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου, διότι δεν αφήσαμε τίποτα στην τύχη και ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο που παρότι η χρονιά για εμάς δεν ήταν όπως την περιμέναμε, μας στήριξε από το πρώτο μέχρι το τελευταίο παιχνίδι αν και εμείς δεν τους δώσαμε τη χαρά που θα ήθελαν. Θα ήθελα να πω κάτι και για τον προπονητή. Ήρθε σε μια περίοδο που η ομάδα ήταν σε δύσκολη αγωνιστική κατάσταση και νομίζω ότι μας βοήθησε ώστε να βρούμε τον καλό μας εαυτό και μέσα από τη δουλειά να γίνουμε ακόμη πιο ομάδα. Και αυτό το δείξαμε στον αγωνιστικό χώρο, ειδικά στα τελευταία παιχνίδια. Ίσως αν αυτό γινόταν πιο νωρίς να μπορούσαμε να μιλάμε αυτή τη στιγμή για τα πλέι οφ. Δυστυχώς αργήσαμε».

-Με δεδομένο ότι η χρονιά τελείωσε πως πρέπει να στελεχωθεί η ομάδα τη νέα σεζόν, τι πρέπει να γίνει ώστε να καταφέρει να πετύχει η ΑΕΛ ό,τι δεν κατάφερε φέτος;
«Προσωπική μου άποψη είναι ότι σε αυτή την ομάδα υπάρχουν πολλά νέα και ταλαντούχα παιδιά τα οποία χρειάζονται τη βοήθεια από πιο έμπειρους ποδοσφαιριστές. Νομίζω ότι πιο αρμόδιοι να απαντήσουν σε αυτή την ερώτηση είναι ο προπονητής και ο πρόεδρος που θα φτιάξουν την ομάδα για του χρόνου».

-Θα συνεχίσεις στην ΑΕΛ και τη νέα περίοδο από τη στιγμή που ήσουν από τους καλύτερους παίκτες της ομάδας;
«Νομίζω ότι αρμόδιος για να το πει αυτό είναι ο κόσμος. Εγώ αυτό που προσπαθώ να κάνω είναι να είμαι καλύτερος σε κάθε παιχνίδι, κάτι που κάνω από τότε που ξεκίνησα την καριέρα μου».

-Είδαμε να πανηγυρίζετε έξαλλα όλα τα γκολ. Αυτό έγινε γιατί θέλατε να αποβάλλετε το άγχος ή υπήρχε πίεση από το γεγονός ότι ο αντίπαλος βρισκόταν μπροστά στο σκορ;
Έχω διαφορετική άποψη σε αυτό. Όλα τα γκολ πανηγυρίζονται με τον ίδιο τρόπο και παρόλο που αυτή η χρονιά για εμάς ήταν δύσκολη, εμείς ήμασταν πολύ ενωμένοι και μια οικογένεια. Τουλάχιστον αυτό το κρατήσαμε από το πρώτο παιχνίδι μέχρι και σήμερα».












Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων