2012-13 : 7η : Παναχαϊκή - ΑΕΛ 1-1

7η αγωνιστική : Παναχαϊκή - ΑΕΛ 1-1 

2 Νοεμβρίου 2012 

Scorers: 68' Βοσκόπουλος- 52' Τσιμπάμπα 

Παναχαϊκή (Ηλίας Φυντάνης): Πίτκας, Σπίνουλας, Καραμανλής, Βοσκόπουλος, Κοιλιάρας, Βούνκ (87' Βασιλαντωνόπουλος), Ολισέ, Ουρτάδο (41' Σαλαμαστράκης), Μαπούκου, Ντίνας, Γκούρτσας (55' Ντιόγκο).

ΑΕΛ (Μιχάλης Ζιώγας): Σέρεμετ, Παπαγεωργίου, Ραπτάκης, Σκόνδρας, Παγώνης, Νεμπεγλέρας, Τσιάρας, Ζεκίνια (91' Γιώτας), Τσιμπάμπα, Δεινόπαπας (82' Φρανκού), Χασομέρης (65' Καρανίκας). 

Διαιτητής: Αριστομένης Κουτσιαύτης (Άρτας) 
Επόπτες: Παναγιώτης Αργυρός (Αθηνών), Πέτρος Χριστοδούλου (Αθηνών)
4ος: Γεώργιος Παπαγεωργίου (Άρτας)
Παρατηρητής: Δημήτρης Αραμπόπουλος (Φθιώτιδας)

Γήπεδο: Αγυιάς  
Εισιτήρια: 1.350

Ισόπαλο 1–1 έληξε το παιχνίδι της ΑΕΛ με την Παναχαϊκή που άνοιξε την αυλαία της 7ης αγωνιστικής της Football League. Η ΑΕΛ άνοιξε το σκορ στο 53', όταν ο Χασομέρης από πλάγια θέση "σέρβιρε" έτοιμο γκολ στο Τσιμπάμπα που από κοντά με πλασέ έδωσε προβάδισμα στους βυσσινί. Η Παναχαϊκή κατάφερε να ισοφαρίσει στο 67', όταν μετά από σέντρα από αριστερά ο Βούνκ έκανε το γύρισμα και ο Βοσκόπουλος με προβολή από την μικρή περιοχή έκανε το τελικό 1-1. Στο 85', ο Μαπούκου έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Σέρεμετ, ωστόσο το γκολ δεν μέτρησε, αφού ο σκόρερ βρισκόταν σε θέση οφσάιντ.

Λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει η αναμέτρηση Παναχαϊκή-ΑΕΛ είχαμε ένταση. Ενώ οι δύο ομάδες ήταν στα αποδυτήρια του γηπέδου της Αγυιάς, υπήρχε λεκτική αντιπαράθεση του προπονητή της Παναχαϊκής, Ηλία Φυντάνη και του γενικού αρχηγού της ΑΕΛ, Μίμη Τσακμακίδη. Οι δύο τους είχαν προηγούμενα από το περσινό παιχνίδι των δύο ομάδων στο AEL FC ARENA με αποτέλεσμα να ανταλλάξουν βαριές κουβέντες, αλλά τελικά με την παρέμβαση των ψυχαιμότερων, τα πνεύματα ηρέμησαν.

Οι φίλαθλοι της ΑΕΛ ήταν και πάλι κοντά στην ομάδα σε ένα ακόμη εκτός έδρας αγώνα. Οι φίλαθλοι των βυσσινί που βρέθηκαν στο γήπεδο της Αγυιάς ήταν περίπου 150. 


Δηλώσεις

Μιχάλης Ζιώγας:
«Ήρθαμε καλά προετοιμασμένοι για να αντιμετωπίσουμε μια καλή και ιστορική ομάδα με ποιότητα. Με στεναχώρησε ένα γεγονός που έγινε πριν από την έναρξη του αγώνα, μια επίθεση στον γενικό αρχηγό μας, τον Μίμη τον Τσακμακίδη. Δεν είναι συμπεριφορές που αρμόζουν σε μια ομάδα με την ιστορία της Παναχαϊκής. Όσον αφορά στο παιχνίδι, θα μπορούσαμε να το είχαμε τελειώσει νωρίτερα. Όμως, όπως κόντρα στον Γάζωρο πέτυχε στο τέλος ένα δύσκολο γκολ που μας έδωσε τη νίκη, σήμερα ο Τσιμπάμπα έχασε μια πολύ μεγάλη ευκαιρία στο ξεκίνημα του αγώνα. Γνωρίζω καλά τη θέση γιατί έχω αγωνιστεί σε αυτή ως ποδοσφαιριστής και υπάρχουν φάσεις που μοιάζουν εύκολες, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι. Κάναμε μια αναγκαστική αλλαγή, αλλά διαχειριστήκαμε σωστά το ματς.  Δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες για γκολ και θα μπορούσαμε να είχαμε τελειώσει το ματς με ένα δεύτερο γκολ μετά το 0-1. Σεμνά και ταπεινά συνεχίζουμε τη δουλειά»
-Ένα σχόλιο για τη φάση του γκολ της ομάδας σας;
«Δεν έχω εικόνα. Αλλά να μη στεκόμαστε μόνο σε αυτό. Το γκολ της Παναχαϊκής προήλθε από ανύπαρκτο κόρνερ. Επιπλέον είχαμε τουλάχιστον 4 κλασικές ευκαιρίες».
-Είστε ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα;
«Όχι, γιατί με βάση την εικόνα του αγώνα, δικαιούμασταν τη νίκη».

Δημήτρης Ραπτάκης: 
«Δεν θέλω να σταθώ στη διαιτησία. Όλη την εβδομάδα δουλέψαμε πολύ για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Ήρθαμε στην Πάτρα πολύ καλά προετοιμασμένοι από πλευράς τακτικής. Στηθήκαμε όπως έπρεπε μέσα στο γήπεδο και προηγηθήκαμε δίκαια. Βάσει των ευκαιριών αξίζαμε περισσότερο τη νίκη. Συνεχίζουμε τη δουλειά προσηλωμένοι στον στόχο μας και πιστεύω ότι στο τέλος θα βγούμε δικαιωμένοι».

Ο προπονητής της Παναχαϊκής, Ηλίας Φυντάνης στη συνέντευξη Τύπου μετά την λήξη της αναμέτρησης με την ΑΕΛ ανέφερε: 
"Σήμερα έπαιξαν δύο ιστορικές ομάδες. Ο συνάδελφός μου είναι ενθουσιασμένος που πήρε ισοπαλία στην Πάτρα. Πρέπει να ήταν σε άλλο γήπεδο. Η ΑΕΛ δεν υπήρχε στο γήπεδο. Το γκολ που δέχτηκε η ομάδα του ήταν οφσάιντ, σε αντίθεση με αυτό που ακυρώθηκε". 
Μάλιστα, ο τεχνικός της ΑΕΛ, Μιχάλης Ζιώγας σε εκείνο το σημείο αποχώρησε.


Εξωαγωνιστικές σημειώσεις


Ανακοίνωση με την οποία στρέφεται κατά του διαιτητή,κ. Αμπάρκιολη εξέδωσε η ΠΑΕ Παναχαϊκή. Ο Μακεδόνας ρέφερι σφύριξε το Σάββατο (03/11) στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» την αναμέτρηση Ολυμπιακός-ΟΦΗ 2-0, με τους Κρητικούς να φωνάζουν για τη διαιτησία. Η ΠΑΕ Παναχαϊκή έχει προηγούμενα με τον εν λόγω διαιτητή από την περσινή αναμέτρηση στα play off με τον Πλατανιά, όπου είχε ηττηθεί με 3-2.

Την Τρίτη (06/11) το απόγευμα το ΔΣ της Παναχαϊκής θα συνεδριάσει για την υπερασπιστική γραμμή που θα κρατήσει στην εκδίκαση της έφεσης για τον ορισμό του αγώνα με την ΑΕΛ και υπάρχει η αισιοδοξία ότι θα κερδίσει η Πατρινή ομάδα τη μάχη και το παιχνίδι στα χαρτιά.


Ανακοίνωση ΠΑΕ ΑΕΛ 

Με έκπληξή μας πληροφορηθήκαμε τις δηλώσεις του κου Κούγια, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι την αναβολή εκδίκασης της υπόθεσης αιτήθηκε η ΠΑΕ ΑΕΛ 1964. Προς αποκατάσταση της αλήθειας ενημερώνουμε τη φίλαθλη κοινή γνώμη ότι η απόφαση για την αναβολή λήφθηκε κατόπιν συμφωνίας και των τριών δικηγόρων, συμπεριλαμβανομένης και της εκπροσώπου δια πληρεξουσίου του κου Κούγια και της ΠΑΕ Παναχαϊκή. Ακόμη ένα γεγονός, μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, που αποδεικνύει ξεκάθαρα ότι στόχος του συγκεκριμένου κυρίου δεν είναι τίποτε άλλο παρά η δημιουργία εντυπώσεων. Χάρισμά του…
ΠΑΕ ΑΕΛ 1964


Στις 10/11/2012 επανήλθε ο Αλέξης Κούγιας 
και με νέες του δηλώσεις, που έκανε σε ραδιοφωνικό σταθμό στην Κατερίνη το "Αθλητικό 106,7" αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στην ΑΕΛ.

Για την έφεση σε βάρος της ΑΕΛ: 
«Δεν ισχύει ότι εμείς ζητήσαμε αναβολή. Και η ΑΕΛ έκανε το ίδιο, διαφορετικά θα είχαμε κυρώσεις από τον δικηγορικό σύλλογο. Η ΑΕΛ χρωστά 2 εκατ. ευρώ σε παίκτες, τα μεγαλύτερα στη Football League. Οι αποφάσεις είναι αμετάκλητες. Της Νίκης Βόλου είναι σε επίπεδο εφέσεων. Ειδικά για τον Κανόμπιο έπρεπε να έχει πληρώσει στις 27 Οκτωβρίου. Κακώς, λοιπόν, η διοργανώτρια όρισε το ματς. Πρέπει η ΑΕΛ να χάνει από τότε τα ματς στα χαρτιά και να της αφαιρούνται τρεις βαθμοί».


1 Μαρτίου 2013
Όπως αναμενόταν, η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της FOOTBALL LEAGUE ΟΠΑΠ- FOOTBALL LEAGUE 2 απήλλαξε την ΠΑΕ ΑΕΛ μετά την έφεση της Παναχαϊκής κατά της ΑΕΛ για τον ποδοσφαιριστή Κανόμπιο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση
Απήλλαξε την ΠΑΕ Α.Ε. ΛΑΡΙΣΑ από την  αποδιδόμενη σε αυτήν πειθαρχική παράβαση. Απέρριψε την παρέμβαση του NESTOR FABIAN CANOBBIO. Απέρριψε την προσφυγή της ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ 2005 και διέταξε την κατάπτωση του καταβληθέντος παραβόλου υπέρ της διοργανώτριας αρχής (αίτηση – καταγγελία ποδοσφαιριστών).

Ανακοίνωση Παναχαϊκής για υπόθεση με ΑΕΛ (5 Μαρτίου 2013)

Ανακοίνωση για την προσφυγή που βγήκε υπέρ της ΠΑΕ ΑΕΛ και την απήλλαξε μετά την έφεση της Παναχαϊκής κατά της ΑΕΛ για τον ποδοσφαιριστή Κανόμπιο εξέδωσε η Πατρινή ομάδα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Π.Α.Ε. Παναχαϊκή
"H Π.Α.Ε. Παναχαϊκή πληροφορεί το φίλαθλο κοινό της Πάτρας αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας ότι κακώς δημοσιοποιήθηκε ότι η Π.Α.Ε. Λάρισα κέρδισε την υπόθεση με την ένσταση της Π.Α.Ε. Παναχαϊκή για τον κακό ορισμό του αγώνα λόγω των τότε χρεών της Π.Α.Ε. Λάρισα. Η πραγματικότητα είναι ότι η Π.Α.Ε. Παναχαϊκή ουδέποτε κλητεύθηκε να παραστεί στην συζήτηση για την ένστασή της μέχρι σήμερα και η απόφαση που εκδόθηκε, αφορά την προσφυγή του δικηγόρου Παναγόπουλου, ο οποίος παραιτήθηκε από αυτή και αυτονόητο είναι ότι λόγω αυτής της παραίτησης έπρεπε να εκδοθεί αυτή η απόφαση για την Π.Α.Ε. Λάρισα. Την απάντηση αυτή έδωσε στην δικηγόρο της Π.Α.Ε. Παναχαϊκή κα Βασιλική Πανταζή ο Πρόεδρος της Επιτροπής, πρώην Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Χασιώτης".


Δικαιώθηκε η ΑΕΛ για το ματς με την Παναχαϊκή (11 Απριλίου 2013)

Μετά την Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της Football League-Football League 2
που είχε απαλλάξει την ΠΑΕ ΑΕΛ, μετά την έφεση της Παναχαϊκής κατά της ΑΕΛ για τον ποδοσφαιριστή Κανόμπιο, που είχε γίνει για την 7η αγωνιστική και είχε λήξει ισόπαλη με 1-1, ήρθε η σειρά της Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ να απορρίψει την έφεση που είχε κάνει η ΠΑΕ Παναχαϊκή κατά της συγκεκριμένης απόφασης .

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Κατά την τελευταία της συνεδρίαση, η Επιτροπή Εφέσεων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας έλαβε τις εξής απόφαση:
1. Δέχεται τυπικά και απορρίπτει κατ’ ουσία την έφεση της ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ 2005 κατά της υπ΄αριθμ. 92/1-3-2013 απόφασης της ΠΕ/ EΝΩΣΗΣ Β-Γ και της ΠΑΕ Α.Ε. ΛΑΡΙΣΑ.









Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων