2011-12 : 17η : ΑΕΛ - Φωκικός 0-0

17η αγωνιστική : ΑΕΛ - Φωκικός 0-0

3 Μαρτίου 2012

ΑΕΛ (Νίκος Κεχαγιάς): Βοσνιάδης, Βενετίδης, Ψωμάς, Ααράμπ, Αραμπατζής, Χατζής (46' Καούνος), Νεμπεγλέρας, Πίνα, Βούζας (60' Γκονζάλες), Μπλέντι (71' Καρανίκας), Γκρούμπιεσιτς

Φωκικός (Κωνσταντίνος Τερζής): Βρονταράς, Φαρμάκης, Χαλούλος, Δημητρίου, Παϊζάνος, Κωστόπουλος, Καλλέργης, Διαμαντόπουλος, Ταμπάκης (74' Σίλας Αντράντε), Κανελλόπουλος (82' Νικόλτσης), Μπουλουλής (85' Κουρέλης)

Διαιτητής: Απόστολος Αμπάρκιολης (Μακεδονίας)
Επόπτες: Θανάσης Χαδημόγλου (Μακεδονίας), Παναγιώτης Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)
4ος: Κώστας Γαλάτσος (Μακεδονίας)
Παρατηρητής: Νίκος Ιωσηφόγλου (Αθηνών)

Γήπεδο: AEL FC Arena
Εισιτήρια: 2.628

Νέα βαθμολογική απώλεια είχε η ΑΕΛ και μάλιστα εντός έδρας απέναντι σ' έναν υποδεέστερο αντίπαλο, που ήταν ο Φωκικός, καθώς ήρθε ισόπαλη χωρίς τέρματα. Παρά την προσπάθεια που κατέβαλε η ομάδα του κάμπου δεν μπόρεσε να κάμψει την αντίσταση της ομάδας της Φωκίδας. Μονότονο και ανιαρό ποδόσφαιρο από την ΑΕΛ που συνέχισε τα ανεπιτυχή αποτελέσματα. Συγκλονιστική η παρουσία των φιλάθλων των βυσσινί που έδωσαν για ακόμη μια φορά δυναμικό παρών στην κερκίδα και δεν σταματήσανε να εμψυχώνουν τους παίκτες ούτε λεπτό! Tη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα έχασε ο Βούζας που από πλεονεκτική θέση έστειλε την μπάλα άουτ στο 36 λεπτό.

Δηλώσεις

Νίκος Κεχαγιάς:
«Συγγνώμη για το σημερινό αποτέλεσμα. Ντρέπομαι ειλικρινά. Κάναμε κακή εμφάνιση, ειδικά στο α’ ημίχρονο, που θεωρώ ότι ήταν το χειρότερό μας ημίχρονο. Παρόλα αυτά είχαμε δύο κλασικές ευκαιρίες, αλλά δεν καταφέραμε να τις κάνουμε γκολ. Στο δεύτερο αυξήσαμε την πίεση, προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε επικίνδυνες καταστάσεις στην αντίπαλη περιοχή, αλλά και πάλι το γκολ δεν ήρθε. Στο ποδόσφαιρο αν δεν βάζεις γκολ, δεν μπορείς να κερδίσεις. Τελειώνει ο πρώτος γύρος κι αν δείτε τα στατιστικά μας, έχουμε σκοράρει μόνο στα 7 από τα 17 ματς που έχουμε παίξει. Στα 10 δηλαδή, δεν έχουμε πετύχει γκολ. Υπάρχει πραγματικό πρόβλημα στην ομάδα, στην τελική πάσα και στο σκοράρισμα. Προσπαθούμε να βελτιωθούμε συνέχεια. Έχουμε δύσκολο δρόμο. Καταλαβαίνουμε ότι έχουμε απογοητεύσει πολύ τον κόσμο, αλλά πρέπει να σηκώσουμε κεφάλι και να συνεχίσουμε. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο. Δεν μπορώ να μην ευχαριστήσω τον κόσμο που ήρθε και μας βοήθησε από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Πρέπει να τους ανταμείψουμε κάποια στιγμή γιατί έχει σταθεί στο πλευρό μας. Και να συνειδητοποιήσουμε σε ποια ομάδα βρισκόμαστε».

-Τι εξήγηση δίνετε για τα χαμένα ημίχρονα;
«Με εξαίρεση το ματς με τον Θρασύβουλο, σε όλα τα άλλα παιχνίδια συνέβη το ίδιο. Θα πρέπει να βρούμε σταθερότητα ως ομάδα, γιατί δεν έχουμε. Και επίσης, να βρούμε αγωνιστική ταυτότητα. Παιδευόμαστε ένα γύρο…»

-Το ζήτημα της επιθετικής δυστοκίας πως λύνεται;
«Υπάρχουν παίκτες που λείπουν λόγω τραυματισμού και ήδη δουλεύουμε σε αυτό το κομμάτι. Όμως, 10 στα 17 ματς χωρίς γκολ είναι πολύ. Αν κέρδιζες δυο-τρια από αυτά τα ματς που δεν σκόαραρες, τώρα θα μπορούσες να είσαι αρκετά ψηλότερα. Αυτό είναι το πραγματικό πρόβλημα της ομάδας. Γιατί στην άμυνα έχουμε δεχτεί μόνο 11 και έχουμε την 3η ή 4η καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος. Δεν φτάνει, όμως, αυτό».

-Ο πρόεδρος είπε ότι κάποιες από τις μεταγραφές του Ιανουαρίου ήταν δικές σας εισηγήσεις. Γιατί δεν ζητήσατε περισσότερους επιθετικούς;
«Στην ομάδα ήρθα την τελευταία μέρα των μεταγραφών. Ουσιαστικά οι εισηγήσεις μου είχαν να κάνουν με τους ελεύθερους παίκτες. Όμως, στην αγορά των ελεύθερων, δεν έχεις πολλές επιλογές. Βρήκαμε έναν, τον Γκρούμπιεσιτς και τον Λαζιμάν, ο οποίος δεν είναι καθαρόαιμος επιθετικός».

-Παίζει ρόλο η ψυχολογία στις μεγάλες χαμένες ευκαιρίες;
«Σίγουρα υπάρχει πίεση και άγχος. Αλλά ποδόσφαιρο χωρίς πίεση γίνεται; Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτό, αλλιώς να πάμε στα σπίτια μας. Σε όλο τον κόσμο υπάρχει πίεση, σε κάθε δουλειά».

-Ακόμη και για τα πλέι οφ η ομάδα χρειάζεται αρκετούς βαθμούς στον δεύτερο γύρω για να μπει στην εξάδα…
«Είναι δύσκολο. Πρέπει, όμως, να συνειδητοποιήσουμε σε ποια ομάδα είμαστε. Οι 23 βαθμοί σε 17 ματς είναι πολύ μικρή συγκομιδή για την ΑΕΛ. Απομένουν 17 ματς, πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε».

-Το σχήμα με τους δυο φορ έδειξε να αποδίδει καλύτερα; Γιατί δεν τολμήσατε να το εφαρμόσετε από την αρχή;
«Έχουμε μόνο δυο διαθέσιμους φορ και πάντα πρέπει να έχουμε στο νου μας, ότι χρειάζεται εναλλακτική λύση σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά στη διάρκεια του αγώνα. Επιπλέον, ο Γκρούμπιεσιτς προέρχεται από αποχή 6 μηνών και δεν είναι εύκολο να στηριχθείς πάνω του για ολόκληρο αγώνα. Πάντως, όντως λειτουργήσαμε καλύτερα με δύο φορ».

-Είπατε ότι η ομάδα χρειάζεται δουλειά. Πως θα δουλέψετε ενώ ακολουθούν συνεχόμενοι αγώνες Κυριακή-Τετάρτη;
«Μπορεί να μας βγει και σε καλό αυτό. Έχω στο μυαλό μου το πώς θα δουλέψω και θα διαχειριστώ το ρόστερ. Το θέμα είναι να επιστρέψουν και οι τραυματίες για να μπορούμε να κάνουμε μια καλύτερη διαχείριση. Ελπίζω αυτή η ιδιαιτερότητα του προγράμματος να μας βγει σε καλό».

-Πότε περιμένετε τις επιστροφές των τραυματιών;
«Ζεκίνια και Χασομέρη σε περίπου 2 εβδομάδες. Λαζιμάν σε ένα δεκαήμερο»

-Μπλέντι, Βούζας, Καρανίκας. Παιδιά που πήραν χρόνο συμμετοχής επί ημερών σας, στα τελευταία παιχνίδια. Το κάνατε γιατί θέλετε να έχετε ετοιμοπόλεμους περισσότερους παίκτες ή γιατί ψάχνετε κάτι αγωνιστικά, που δεν μπορείτε να το βρείτε άλλου;
«Ξέρετε ότι στις επιλογές μου λειτουργώ με βάση αυτό που βλέπω στις προπονήσεις και τους αγώνες. Δεν ήθελα να αδικήσω την προσπάθειά τους. Επιπλέον, ήθελα να μπουν αυτά τα νέα παιδιά και να δώσουν ορμή και πάθος που μας έλειπε».

-Για τη δυστοκία στην επίθεση σκοπεύετε να δουλέψετε με περισσότερες ασκήσεις;
«Τρεις εβδομάδες τώρα αυτό κάνουμε».










Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων