2012-13 : 34η : Απόλλων Σμύρνης - ΑΕΛ 4-2

34η αγωνιστική : Απόλλων Σμύρνης - ΑΕΛ 4-2 

15 Απριλίου 2013 

Scorers: 45' Φαρινόλα, 47' (πέν.) Κατσίκης, 65' Μανιάς, 90+ 2' Μπάρκογλου - 20', 57' Αλεξάντροβιτς 

Απόλλων Σμύρνης (Αλέκος Βοσνιάδης): Γουμάγιας, Χατζηζήσης, Διαμάντης, Δεληζήσης, Κύργιας, Ρόβας, Κατσίκης (87’ Μπάρκογλου), Καμαρά, Μανιάς, Φαρινόλα (90+1’ Χιτζίδης), Τσιλιγκίρης (84’ Τσεμπερίδης)

ΑΕΛ (Τίμος Καβακάς): Σέρεμετ, Παπαγεωργίου, Παγώνης, Σκόνδρας, Γιώτας, Νεμπεγλέρας, Μπλέντι (74’ Τσόγκας), Κρητικός Τ. (56’ Ζεκίνια), Κρητικός Σ., Χασομέρης (60’ Τσιάρας), Αλεξάνδροβιτς 

Διαιτητής: Αθανάσιος Σέζος (Κιλκίς)  
Επόπτες: Τριαντάφυλλος Ναλμάντης (Κιλκίς), Χρήστος Πεντζερετζής (Κιλκίς) 
4ος: Γιώργος Χατζής (Δυτικής Αττικής)
Παρατηρητής: Ιωάννης Πορφύρης (Αρκαδίας)

Γήπεδο: Ριζούπολη "Γεώργιος Καμάρας" 
Εισιτήρια: 1.548 

Η ΑΕΛ από την αρχή μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και έδειξε ότι θα διεκδικήσει τη νίκη αλλά αυτό δεν φάνηκε στο διάστημα 10’-20’ που οι γηπεδούχοι κέρδιζαν διαδοχικά κόρνερ αλλά χωρίς αποτέλεσμα καθώς η αμυντική λειτουργία της λαρισινής ομάδας ήταν υποδειγματική. Και στην πρώτη ουσιαστικά επίθεση ο Αλεξάντροβιτς(που άλλαζε διαρκώς πλευρές με τον Τ.Κρητικό) έκανε το 0-1 δίνοντας «φτερά» στους παίκτες της ΑΕΛ που μέχρι το 30’ ήλεγχαν και το παιχνίδι. Από το λεπτό αυτό και μετά άρχισε μια πίεση του Απόλλωνα Σμύρνης που η καλύτερη στιγμή ήταν στο 36’ όταν ο Χατζηζήσης από κοντά δεν μπόρεσε να σκοράρει ύστερα από ένα κόρνερ του Κατσίκη. Τελικά το ημίχρονο τελείωσε αναπάντεχα με 1-1 καθώς στην τελευταία φάση ο Παπαγεωργίου μετά από ενέργεια του Φαρινόλα πέτυχε αυτογκόλ. Στο χειρότερο σημείο οι «βυσσινί» δέχονται την ισοφάριση.   Και σαν να μην έφθανε αυτό στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους στην πρώτη φάση ο Τσιλιγκίρης κερδίζει πέναλτι από τον Παπαγεωργίου που εκτελεί ο Κατσίκης και κάνει το 2-1. Η ΑΕΛ τα…είδε όλα και αντέδρασε έτσι στο 55’ με νέα βολίδα του Αλεξάντροβιτς κάνει το 2-2. Εκεί ο Καβακάς αρχίζει και τις αλλαγές . Βάζει τον ξεκούραστο Ζεκίνια στη θέση του Τ. Κρητικού και στη συνέχεια τον Τσιάρα στη θέση του Χασομέρη και κάνει αλλαγή τακτικής σε 4-2-3-1. Ο Απόλλων όμως δείχνει να έχει τα ηνία του αγώνα αφού η αμυντική γραμμή της ΑΕΛ είναι «ναυάγιο» και στο 66’ ο Μανιάς κάνει το 3-2 ενώ λίγο νωρίτερα μπορούσε να το διαμορφώσει ο Φαρινόλα. Στη συνέχεια η λαρισινή ομάδα άρχισε να πιέζει με τον Καβακά να ρίχνει στον αγώνα και τον Τσίγκα αντί του Μπλέντι (τρίτη αλλαγή)  με στόχο να φθάσει η ομάδα στην ισοφάριση.   Από την άλλη ο Βοσνιάδης άρχισε να «γεμίζει» με αλλαγές το κέντρο(Τσεμπερίδης, Μπάρκογλου) και τελικά οι γηπεδούχου πέτυχαν και ένα τέταρτο γκολ με τον Μπάρκογλου στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων. Το τελικό 4-2 ήρθε δίκαια για την ομάδα του Απόλλωνα…

* Στο 3’ του αγώνα εισχώρησαν τριάντα περίπου Λαρισαίοι φίλαθλοι στο γήπεδο από τη θύρα-2 με αποτέλεσμα αμέσως να προκληθούν επεισόδια και να επέμβει αστυνομική δύναμη των ΜΑΤ που κατέβασε τους Λαρισαίους για να τους προφυλάξει βάζοντάς τους σε μια γωνία χαμηλής ορατότητας...(υπήρχε και ένα πανό μπροστά τους). Τελικά στο 15’ η αστυνομική δύναμη τους οδήγησε στη Θύρα-6 για να δούνε κανονικά τον αγώνα. 
* Τρεις πρώην παίκτες της ΑΕΛ ήταν στο γήπεδο της Ριζούπολης. Ο Νίκος Νταμπίζας με τον Στέλιο Βενετίδη ήταν στα δημοσιογραφικά θεωρεία ενώ ο Στάθης Ταυλαρίδης είδε το ματς με τους φίλους της ΑΕΛ. 

Δηλώσεις 

Καβακας:
«Έγινε ένα πολύ ωραίο ματς αλλά δεν καταφέραμε να πάρουμε κάτι παρά το γεγονός πως ήρθαμε με προοπτική να κερδίσουμε. Σημαντικό ρόλο έπαιξε η ισοφάριση στις καθυστερήσεις. Στη συνέχεια ήρθε και το πέναλτι για το οποίο δεν έχω άποψη. Αντιδράσαμε - ισοφαρίσαμε. Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν καλύτεροι από τον Απόλλωνα. Ο Απόλλωνας πέτυχε ένα πολύ όμορφο γκολ. Στο 3-2 μια κόκκινη δεν δόθηκε ποτέ στον Χατζηζήση. Μετά πάλι με τον Χατζηζήση δεν δόθηκε δεύτερη κίτρινη με το χέρι. Ήρθε και η λάθος εκτίμηση αμυντική και έγινε το 4-2 αφού προηγήθηκε ένα καλό σουτ του Ζεκίνια. Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας καθώς τίποτα δεν έχει χαθεί. Δείχνουμε πως είμαστε μια καλή ομάδα και πως στο τέλος θα δικαιωθούμε. Δεν είμαι ευχαριστημένος από την αμυντική λειτουργία της ομάδας αφού φάγαμε τέσσερα γκολ σε ένα ματς τη στιγμή που τόσα είχαμε φάει σε 17 ματς. Θεωρώ πως περισσότερο φταίνε οι κακές εκτιμήσεις σε καίρια σημεία από τους ποδοσφαιριστές μου. Έχουν μείνει οκτώ παιχνίδια και θέλουμε πόντους, όχι άλλες εντυπώσεις».
Σε ερώτηση που του έγινε για το τι στόχο έχει η ομάδα αυτή, απάντησε με ερώτηση «ποιος είναι τρίτος;» ,ο Παναιτωλικός του είπαν και άφησε να εννοηθεί πως θέλει την απευθείας άνοδο...

Γιώτας
«Ήρθαμε για να πάρουμε βαθμούς, ή βαθμό. Καταφέραμε να προηγηθούμε στο παιχνίδι, αλλά ισοφαριστήκαμε στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου. Κρίμα για εμάς έπρεπε να πηγαίναμε στο ημίχρονο με 0-1. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Είπαμε θα μπούμε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και με το ξεκίνημα δεχτήκαμε και δεύτερο γκολ με πέναλτι, στη συνέχεια ισοφαρίσαμε και στη συνέχεια δεχτήκαμε πάλι ένα αστείο γκολ».

Ανακοίνωση για τη διαιτησία εξέδωσε η ΠΑΕ ΑΕΛ. 
«Εδώ και 33 αγωνιστικές δεν ψάξαμε ούτε μία στιγμή δικαιολογίες για τα αποτελέσματα της ομάδας μας σε τρίτους ή εξωγενείς παράγοντες. Πήραμε ό,τι δικαιούμασταν και πολλές φορές δεν πήραμε ούτε αυτό. Επειδή, όμως, 8 αγώνες πριν από το τέλος διακυβεύονται πολλά α) για την αξιοπιστία του πρωταθλήματος και β) για τον σεβασμό στον ιδρώτα 30 ποδοσφαιριστών και των προπονητών τους, στους κόπους μιας διοίκησης και στην αγωνία μιας ολόκληρης πόλης, καλούμε τους υπευθύνους να κάνουν αυτό που πρέπει για να μην συναντήσουμε ξανά – τουλάχιστον από εδώ και στο εξής – φαινόμενα όπως τα σημερινά στη Ριζούπολη. Καταστάσεις με πρωταγωνιστές τους διαιτητές, ιδίως τον κ. Σέζο και τον πρώτο βοηθό κ. Ναλμπάντη, οι οποίοι με τις αποφάσεις τους μας στέρησαν το δικαίωμα να διεκδικήσουμε επί ίσοις όροις τη νίκη και με την εξαιρετικά ευνοϊκή μεταχείριση του Απόλλωνα επηρέασαν καθοριστικά την εξέλιξη του αγώνα. Κι εξηγούμαστε: -Οι αμφισβητούμενες φάσεις δίνονταν μονίμως υπέρ των γηπεδούχων με τρόπο που προκαλεί πολλά ερωτηματικά και καταδεικνύει διάθεση. -Καταλογίστηκε με εξαιρετική ευκολία  πέναλτι υπέρ του Απόλλωνα - που κατά κοινή ομολογία δεν υπήρξε - δίνοντας τη μεγάλη ευκαιρία στους γηπεδούχους να ανατρέψουν το σκορ. -Το 3ο γκολ με το οποίο προηγήθηκε εκ νέου ο Απόλλωνας, ήταν οφσάιντ. -Ο ποδοσφαιριστής του Απόλλωνα, Χατζηζήσης, γλίτωσε δις την αποβολή, ενώ το σκορ ήταν στο «εύθραυστο» 3-2 και οι ισορροπίες θα μπορούσαν πολύ εύκολα να αλλάξουν. Τη μία για αντιαθλητικό τάκλιν με τα δύο πόδια στον Παγώνη και τη δεύτερη για χέρι. Όλα κραυγαλέα περιστατικά που ενισχύουν τη  γενικότερη αίσθηση ότι χρησιμοποιούσαν άλλα μέτρα και σταθμά για τον Απόλλωνα και άλλα για την ΑΕΛ. Παιχνίδια στην πλάτη της ΑΕΛ που σαμποτάρουν το παρόν και το μέλλον της δεν πρόκειται να ανεχτούμε. Ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους…».











Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων