1982-83 : 30η : Ολυμπιακός-ΑΕΛ 0-1

30η αγωνιστική : Ολυμπιακός-ΑΕΛ 0-1

29 Μαΐου 1983 

Scorer: 5' Μαλουμίδης

Ολυμπιακός (Γκόρσκι): Σαργκάνης, Γούναρης, (59΄Κοκολάκης), Βαμβακούλας, Στ. Παπαδόπουλος, Μίχος, Π. Ξανθόπουλος, Περσίας (75΄Εσταβίλιο), Κουσουλάκης, Αναστόπουλος, Μητρόπουλος, Λεμονής.


ΑΕΛ (Γκμόχ): Πλίτσης, Παραφέστας, Πατσιαβούρας, Γκαλίτσιος, Μητσιμπόνας, Βουτυρίτσας (66΄ Γκαμπέτας, Μαλουμίδης, Κμίετσικ (75΄Δράμαλης), Ζιώγας, Ανδρεούδης, Βαλαώρας.


Διαιτητής : Κανάρης


Γήπεδο : Καραϊσκάκη

Εισιτήρια : 35.353

Μέσα από την θύρα 13 στο στάδιο Καραϊσκάκη, οι φίλαθλοι της ΑΕΛ δημιούργησαν εκπληκτική ατμόσφαιρα και έγιναν μάρτυρες όταν είδαν την ΑΕΛ να πετυχαίνει την πρώτη της ιστορική νίκη κόντρα στον πρωτοπόρο -για τη σεζόν- Ολυμπιακό και πλέον η Ευρωπαϊκή έξοδος φαντάζει "λίγη" για την ομάδα μας, όπου μπορεί να ελπίζει και στην κατάκτηση του πρωταθλήματος εφόσον μειώνει την διαφορά στους -4 από την ομάδα του Πειραιά. Το τέρμα που έκρινε την αναμέτρηση ήρθε στο 5ο λεπτό όταν ο Μητσιμπόνας εκτέλεσε ελεύθερο από την εστία του Πλίτση, η μπάλα αναπηδάει μετά το κέντρο του γηπέδου, πιάνει κεφαλιά-πάσα ο Κμίετσικ και την στέλνει στον Μαλουμίδη που βγήκε αντιμέτωπος μόνος του με τον Σαργκάνη, τον οποίο "κρέμασε" με πλασέ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του. Μετά από αυτό το τέρμα η ΑΕΛ δεν κλείστηκε στην άμυνά της και επεδίωκε και στην επίτευξη κι άλλου τέρματος. Στο 16ο λεπτό του αγώνα δεν σφυρίχτηκε πέναλτι υπέρ της ΑΕΛ έπειτα από ανατροπή του Ζιώγα. Η ΑΕΛ τερματίζει το σερί του Ολυμπιακού που είχε να χάσει στην έδρα του από ομάδα εκτός κέντρου, 4 χρόνια (23 Απριλίου 1978 με τον Άρη 1-2).
Η ΑΕΛ αφήνει πίσω της με 38 βαθμούς ΠΑΟΚ, Άρη και ΑΕΚ.





Αναμνηστική φωτογραφία της αρχικής 11άδας της ΑΕΛ στο Καραϊσκάκη.


ΟΡΘΙΟΙ: Πατσιαβούρας, Πλίτσης, Γκαλίτσιος, Παραφέστας, Μητσιμπόνας, Κμίετσικ.

ΚΑΘΙΣΤΟΙ: Ζιώγας, Βουτυρίτσας, Ανδρεούδης, Βουτυρίτσας, Μαλουμίδης.




Ένα γκολ χάρμα οφθαλμών δίνει μια τεράστια νίκη. Ο δημιος του Ολυμπιακού Κώστας Μαλουμίδης "κρεμάει" τον Νίκο Σαργκάνη και ανοίγει το σκορ στο Φάληρο, μόλις στο 5ο λεπτό. Η ΑΕΛ θα κρατήσει την μεγάλη νίκη ως το τέλος.






Μαλουμίδης, Μήλιος, Γκμόχ, Δράμαλης, Τσιώλης.











Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων