2007-08 : 8η : Ηρακλής - ΑΕΛ 1-1

8η αγωνιστική : Ηρακλής - ΑΕΛ 1-1

11 Νοεμβρίου 2007

Scorers: 52' (πέν.) Έμερσον - 81' (πέν.) Κλέιτον

Ηρακλής (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Πάρντο, Ραγουέλ, Μαλαγκουένο, Κατσιαμπής, Ζμπόντσακ, Πουρσανίδης (46 Γκαρσία), Νικολόπουλος (76 Παπαδόπουλος), Χλωρός, Μαυρογενίδης, Ροντρίγκο (85 Μπένκο), Έμερσον.

ΑΕΛ (Γιώργος Δώνης): Κοτσόλης, Νταμπίζας, Φέρστερ, Γκαλίτσιος, Κατσιαρός, Γκίκας (62 Πάρα), Αλεξάνδρου (69 Κόζλεϊ), Φωτάκης, Σαρμιέντο, Κλέιτον, Μπακαγιόκο.

Διαιτητής: Βασίλης Αργυρόπουλος (Καστοριά)
Επόπτες: Ε.Ζαχαρόπουλος (Δράμας), Π.Τρύφων (Δράμας)

Γήπεδο: Καυτανζόγλειο

Ηρακλής και Λάρισα μοιράστηκαν βαθμούς και πέναλτι στο «Καυτανζόγλειο» και έμειναν στο 1-1 σκοράροντας αμφότεροι από την άσπρη βούλα: στο 53 ο «Γηραιός» με τον Έμερσον και στο 81, η ΑΕΛ με τον Κλέιτον. Εκτός από τους βαθμούς, οι δύο ομάδες μοιράστηκαν και τις εντυπώσεις, αφού ήταν σχεδόν ένα μοιρασμένο παιχνίδι.
Το πρώτο ζητούμενο για τον Ηρακλή και την Λάρισα, τουλάχιστον όπως φάνηκε στο πρώτο ημίχρονο, ήταν να μην χάσουν. Να ξεκινήσουν δηλαδή από τον ένα βαθμό και στην πορεία να ψάξουν και κάτι περισσότερο.
Πάνω σε αυτή τη λογική των δύο ομάδων, στο «Καυτανζόγλειο» έγινε ένα φτωχό πρώτο ημίχρονο, που δεν είχε φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες. Δεν είχε φάσεις, είχε όμως άλλα στοιχεία που έκαναν κάπως ενδιαφέρον το παιχνίδι.
Είχε πάθος, νεύρα και ένταση. Πολλές μονομαχίες ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές. Όλα αυτά, σε λογικά πλαίσια. Αλλωστε, περιορίστηκαν μόνο στις πέντε κίτρινες κάρτες που αναγκάστηκε να δείξει ο διαιτητής Αργυρόπουλος.
Αφού πέρασε το πρώτο ημίχρονο, όπου οι δύο ομάδες είχαν τον ένα βαθμό στο… τσεπάκι τους, αποφάσισαν ότι αυτός δεν τους αρκεί. Ήθελαν το κάτι παραπάνω. Και έτσι αποφάσισαν να παίξουν και λίγο μπάλα. Έγιναν πιο επιθετικές και κυνήγησαν το γκολ.
Οι προθέσεις τους φάνηκαν από το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Την αρχή έκανε η Λάρισα. Στο 46, από το στρώσιμο του Μπακαγιόκο, ο Φωτάκης έπιασε ένα δυνατό σουτ έξω από την περιοχή και η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.
Στη συνέχεια, τη σκυτάλη πήρε ο Ηρακλής. Στο 52 ο Χλωρός κέρδισε πέναλτι από μαρκάρισμα του Κατσιαρού, ένα πέναλτι που αμφισβητήθηκε έντονα από τους παίκτες και τον πάγκο της ΑΕΛ. Ο Εμερσον δεν πτοήθηκε από τα παράπονα των φιλοξενούμενων και δεν τους χαρίστηκε. Στο 53 ευστόχησε από την άσπρη βούλα και έκανε το 1-0 για τον Ηρακλή.
Χαρακτηριστική στιγμή των παραπόνων της ΑΕΛ για τη φάση του πέναλτι, ήταν και η αποβολή από τον πάγκο της Λάρισας του γενικού διευθυντή της ΠΑΕ, Νίκου Λυράκη, στο 56. Η Λάρισα δεν το έβαλε κάτω και στο 71 είχε μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση. Ο Κόζλεϊ βγήκε τετ α τετ, μετά από μπαλιά του Κλέιτον, ωστόσο το πλασέ που έκανε από πλάγια θέση έφυγε λίγο άουτ.
Η Λάρισα συνέχισε την πίεσή της και στο 79 είχε ακόμη μια καλή ευκαιρία, όταν μετά από τη σέντρα του Κλέιτον, ο Παπαδόπουλος στην προσπάθεια να διώξει με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι του Πάρντο, ενώ στη συνέχεια δεν μπόρεσαν να σπρώξουν την μπάλα οι Μπακαγιόκο και Κόζλεϊ.
Η πίεση της ΑΕΛ καρποφόρησε στο 80, όταν μετά από κόρνερ του Φωτάκη, ο Τόσι έβαλε ανόητα το χέρι του και ο διαιτητής Αργυρόπουλος έδωσε το δεύτερο πέναλτι στο παιχνίδι. Στο 81 ο Κλέιτον, όπως και ο Εμερσον νωρίτερα, ήταν εύστοχος από την άσπρη βούλα και έκανε το 1-1, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.









Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων