2017-18 : 18η : ΑΕΛ - ΑΕΚ 0-0

18η αγωνιστική : ΑΕΛ - ΑΕΚ 0-0 

20 Ιανουαρίου 2018 

ΑΕΛ (Ηλίας Φυντάνης): Μπόζοβιτς, Ρέντζας, Ζίζιτς, Γκόλιας, Γουάλας, Φατιόν, Λαγός, Ντέλετιτς (53' Μασούρας), Ναζλίδης (90' Περόνε), Μιλοσαβλιεβιτς, Κρίζμαν (86' Χούμπτσεφ).

ΑΕΚ (Φελίπε Ουφάνο - λ.τ. Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Μπακάκης, Τσιγκρίνσκι, Λαμπρόπουλος, Γκάλο, Κονέ, Μοράν, Χριστοδουλόπουλος (68' Μασούντ), Μπακασέτας (90' Γιακουμάκης), Λιβάγια (75' Κλωναρίδης), Αραούχο.

Διαιτητής: Εμμανουήλ Σκούλας
Επόπτες: Κωνσταντίνος Ποντίκης, Ράινχαρτ Μπούξμπαουμ
4ος : Γεώργιος Κομίνης

Γήπεδο: "AEL FC Arena"
Εισιτήρια: 5.519

Από το πρώτο λεπτό του παιχνιδιού φάνηκε πως ο προσανατολισμός της Λάρισας ήταν να «μπλοκάρει» την ΑΕΚ και να την κρατήσει μακριά από την εστία της. Μ’ ένα σχήμα 4-1-4-1, οι γηπεδούχοι έβαλαν διπλή ζώνη άμυνας και έκλεισαν τους διαδρόμους τόσο από τον άξονα, όσο και από τα άκρα. Και η αλήθεια είναι πως το "μπλόκο" δούλεψε άψογα.Η ΑΕΚ παρόλο που είχε στο μεγαλύτερο κομμάτι του πρώτου ημιχρόνου την κατοχή της μπάλας, δυσκολευόταν εξαιρετικά να βρει τρόπους να απειλήσει. Από τον άξονα οι κάθετες δεν περνούσαν και από τα πλάγια δεν υπήρχαν ανοικτή χώροι. Η ΑΕΚ είχε μεγάλο πρόβλημα και στην ανάπτυξη του παιχνιδιού, αλλά πολλές φορές ακόμα και στη διαχείριση του πολύ κακού αγωνιστικού χώρου.Είναι ενδεικτικό πως, παρόλο που η Λάρισα έπαιζε σχεδόν σ’ ολόκληρο το πρώτο 45άλεπτο, πίσω από την σέντρα, ήταν αυτή που απείλησε πρώτη. Μ’ ένα σουτ του Λαγού στο 24', το οποίο κόντραρε και έφυγε κόρνερ.Ενώ η ΑΕΚ σ’ ολόκληρο το πρώτο 45λεπτο, μόλις μια φορά απείλησε την εστία του Μπόζοβιτς. Στο 34' ο Λιβάγια έστρωσε με κεφαλιά την μπάλα στον Μπακασέτα, αλλά το δυνατό σουτ από τα όρια της περιοχής, κόντραρε και έφυγε κόρνερ. Πέραν αυτού, ουδέν.

 



Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων