1964-65 : 1η : Απόλλων Λάρισας - ΑΕΛ 0-4

1η αγωνιστική : Απόλλων Λάρισας - ΑΕΛ 0-4

18 Οκτωβρίου 1964

Scorers: Παπαδήμας 4’,16’, Κάσσας 60’,72’

Απόλλων Λάρισας : Φαρμάκης, Μπαντικούδης, Πελεκούδας, Σιμούδης Ι, Καραγεωργίου, Ευθυμιάκος, Μπισίλκας, Σιμούδης ΙΙ, Τσαπατώρης, Λουντούδης, Μπέης.

ΑΕΛ (Αλ.Πέτροβιτς) : Ευθυμιάδης, Ζάμπας, Κατσιάνης, Καρέλιας, Λιόκος, Αδάμος, Βουτσιλάς, Σαλταπίδας, Β.Κυριάκος, Παπαδήμας, Κάσσας.

Διαιτητής : Δουμουσιάρης

Γήπεδο : Αλκαζάρ
Θεατές : 2.000

Τοπικό ντέρμπι έμελλε να είναι ο πρώτος αγώνας στην ιστορία της ΑΕΛ. Αντίπαλος ο συμπολίτης Απόλλωνας τον οποίο οι βυσσινί νίκησαν εύκολα, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των γηπεδούχων. Η αναμέτρηση διεξήχθη στο στάδιο Αλκαζάρ με γηπεδούχο τον Απόλλωνα παρουσία όλων σχεδόν των τοπικών αρχόντων αλλά και περίπου 2.000 θεατών. Το παιχνίδι έγινε σε αθλητικά πλαίσια, αγωνιστικά η ΑΕΛ ήταν ανώτερη, πράγμα φυσιολογικό καθώς δομήθηκε με τους καλύτερους ντόπιους ποδοσφαιριστές της εποχής.
Το πρώτο επίσημο τέρμα της ΑΕΛ πετυχαίνει ο Τυρναβίτης Δημήτρης Παπαδήμας με κεφαλιά. Ο ίδιος θα πετύχει άλλο ένα τέρμα ενώ τα υπόλοιπα ο Σταύρος Κάσσας. Παρηγοριά για τον φιλότιμο Απόλλωνα ένα δοκάρι με τον Τσαπατώρη στο 84’.




Στη φωτογραφία η πρώτη επίσημη 11άδα της ΑΕΛ έτσι όπως παρατάχθηκε κόντρα στον Απόλλωνα Λάρισας.

ΟΡΘΙΟΙ από αριστερά : Ζάμπας, Κατσιάνης, Αδάμος, Λιόκος, Ευθυμιάδης, Καρέλιας.
ΚΑΘΙΣΤΟΙ : Κάσσας, Βουτσιλάς, Σαλταπίδας, Βασ.Κυριάκος, Παπαδήμας. 


Tο άρθρο της εφημερίδας «Ελευθερία» που δημοσιεύτηκε στις 20 Οκτωβρίου 1964

ΚΑΤΟΠΙΝ ΘΑΥΜΑΣΙΑΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΩΣ Η Α.Ε.Λ. ΕΠΕΒΛΗΘΗ ΠΡΟΧΘΕΣ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΟΣ ΜΕ 4-0

ΠΡΟ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΗΣ ΑΠΟΔΟΣΕΩΣ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ ΤΗΣ Α.Ε.Λ. ΟΙ ΑΠΟΛΛΩΝΙΣΤΑΙ ΕΚΑΜΦΘΗΣΑΝ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙ

Η έναρξις προχθές του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της β’ Εθνικής έφερε την σφραγίδα της απολύτου επιτυχίας αφού ο αγών που διεξήχθη εις το ενταύθα στάδιον μεταξύ των τοπικών ομάδων Α.Ε.Λ. – Απόλλωνος και που έληξε με σκορ 4-0 (ημίχρονον 2-0) υπέρ της πρώτης ομάδος, ικανοποίησε, και άφησε να σχηματισθή θετικά η ελπίδα μελλοντικών επιτυχιών και ανόδου.
Ο Δήμαρχος κ. Χονδρονάσιος, ο αντιδήμαρχος κ. Παπαδόπουλος, οι Δ.Σ. κ.κ. Καραγιαννίδης, Παπανδρέου, Ναθαναήλ, ο διοικητής της Διοικήσεως χωροφυλακής αντισυνταγματάρχης κ. Πούλιος. οι πρόεδροι Ε.Π.Σ.Λ. και Α.Ε.Λ. και Απόλλωνος και οι 2.000 φίλαθλοι που παρηκολούθησαν την προχθεσινήν αναμέτρησιν των αθλητών της πόλεως απεχώρησαν με αρίστας εντυπώσεις δια τας τοπικάς ομάδας.
Ταχύς, τεχνικός και με πλούσιες και θεαματικές φάσεις ο αγών που διεξήχθη σε άριστα αθλητικά πλαίσια υπό την αντικειμενικήν διεύθυνσιν του διατητού κ. Δουμουσιάρη, εκράτησε ζωηρό το ενδιαφέρον των θεατών μέχρι της λήξεώς του.
Με ενθουσιασμό χειροκροτήθηκε η προσφορά πλουσίας ανθοδέσμης υπό του γηπεδούχου Απόλλωνος προς την Α.Ε.Λ. δείγμα αθλητικής συνεργασίας και βάσις δια την τόσο πολιτισμένα διεξαγωγή της συναντήσεως.
Ανωτέρα του Απόλλωνος η Α.Ε.Λ. ενίκησε δικαίως και το καθαρό σκορ αντιγράφη απολύτως τις προσπάθειες των αθλητών της που απέδωσαν χωρίς διακρίσεις όλοι τους περίφημα, ομαδικά, σύμφωνα με τις οδηγίες που επί τετράμηνον έλαβαν από τον προπονητή τους.
Τα τέρματα του αγώνος εμοιράσθησανεις τα δύο ημίχρονα. Του πρώτου ημιχρόνου σκορέρ και των δύο τερμάτων υπήρξεν ο Παπαδήμας (εις το 4ον λεπτό άνοιξε το σκορ με κεφαλιά και εις το 16ον λεπτό με ατομική προσπάθεια) και σκορέρ των δύο τερμάτων της επαναλήψεως ο Κάσσας (εις το 60ον λεπτό «έκλεψε» με το κεφάλι την σφαίρα από τον τερματοφύλακα του Απόλλωνος και την ωδήγησε στα δίκτυα και στο 72ο λεπτό έκλεισε το σκορ με δυνατό συρτό σουτ).
Πλην της εις τέρματα επιτυχίας των νικητών υπήρξεν απολύτως επιτυχής κατά τον αγώνα αυτών η αγωνιστική τακτική των, η οποία επέτρεψε την δημιουργίαν αισιοδόξων, μελλοντικών προβλέψεων εις τους θεατάς.
Οι νικηταί προχθές εκινήθησαν ζωηρά, εκμεταλλεύθησαν επιτυχώς τον κενό χώρο, εφήρμοσαν ομαδικό παιχνίδι και έτσι διετήρησαν την εδαφικήν και τεχνικήν υπεροχήν. Η εξαιρετική απόδοσις των αθλητών όλων των γραμμών της Α.Ε.Λ. και η επιτυχής εφαρμογή ομαδικού παιχνιδιού υπήρξεν η αιτία καθαρής νίκης που εξησφάλισαν από τους ικανούς και δυνατούς αντιπάλους των.
Κατά γενικήν ομολογίαν και παρά το ευρύ σκορ με το οποίο ηττήθη ο Απόλλων ικανοποίησε τους φιλάθλους. Οι αθληταί του σε μεγάλα χρονικά διαστήματα του αγώνος έπαιξαν ζωντανά πρακτικά, συνδυασμένα και έφθαναν το σημείο αποδόσεως των νικητών των.
Οι κυνηγοί του και ιδιαιτέρως οι Ευθυμιάκος (7) και Τσαπατώρης (10) ταχείς και διεισδυτικοί υπεχρέωσαν σε πολλές φάσεις τους αμυνόμενους της Α.Ε.Λ. να εντείνουν τις προσπάθειές των δια να τους αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά.
Από τις αρκετές επικίνδυνες δια την Α.Ε.Λ. ενέργιές των κυριοτέρα υπήρξεν η του Τσαπατώρη εις το 84ο λεπτό, όταν ισχυρό του σουτ από τα αριστερά προσέκρουσε επί της οριζοντίας δοκού της εστίας της Α.Ε.Λ. και απεκρούσθη.
Οι αθληταί του Απόλλωνος που διαθέτουν τόσα προσόντα και αρκετή ποδοσφαιρική πείρα, αν τύχουν εντατικωτέρας προπονήσεως, απέδειξαν ότι την θέσιν των εις την β’ Εθνικήν που επαξίως εκέρδισαν μπορούν επιτυχώς να την διατηρήσουν.
Εδώ είναι και η διαφορά των δύο αντιπάλων συγκροτημάτων και ένας λόγος που δικαιολογεί και την υπεροχήν της Α.Ε.Λ. οι αθληταί της οποίας, εν αντιθέσει προς τους αντιπάλους των του Απόλλωνος, εκτός του ότι αποτελούν την συνισταμένην του καλυτέρου ποδοσφαιρικού δυναμικού υλικού των ομάδων της πόλεως που συνεχωνεύθησαν, έχουν και την πείραν μεγάλων αγώνων αφού επί σειρά ετών αγωνίζονται εις την Β’ Εθνικήν.

Οι αθληταί της Α.Ε.Λ. που αποστολή έχουν να οδηγήσουν εφέτος την ομάδα τους εις την Α’ Εθνικήν και όχι να την κρατήσουν απλώς εις την Β’ Εθνικήν, με το προχθεσινό πρώτο επιτυχημένο βήμα τους, απέδειξαν τις ικανότητές των. Η φίλαθλος οικογένεια της πόλεως που εκπροσωπούν και που θα τους συμπαρίσταται ηθικά εις την πραγματικά δύσκολη πορεία που άρχισαν, πιστεύουσα εις τας ικανότητάς των, τους εύχεται ολόψυχα επιτυχίαν εις την αποστολήν των.

Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων