1972-73 : 1η : Χαλκίδα - ΑΕΛ 1-1

1η αγωνιστική : Χαλκίδα - ΑΕΛ 1-1 

1 Οκτωβρίου 1972 

Scorers: 14' Δορκοφίκης - 37' Σεϊταρίδης Δ. 

Χαλκίδα (Αλ.Πέτροβιτς) : Γκοτζαμάνης, Τσάκαλος, Καβάσης, Γιαννακούρος, Δεληγιάννης, Μπρατσιώτης, Τοκπασίδης, Δορκοφίκης (46’ Ρούλης), Φωτόπουλος, Ζερβουδάκης (78’ Μπάικος), Ρόγκας.

ΑΕΛ (Στ.Καραμφίλοβιτς) : Σιαβάλας, Σημαντήρης, Μπούτος, Μιλτ.Σεϊταρίδης, Κυζίρογλου, Ντάους, Χαριτίδης, Στεργιάδης, Ρακιτζόγλου, Δημ.Σεϊταρίδης (90’ Ζάχος), Βαγιέχο (75’ Γκουντελίτσας).

Διαιτητής : Κοντογιάννης (Αθηνών)

Γήπεδο : Χαλκίδας

Αγώνας αφετηρία της πορείας για την πρώτη άνοδο στην Α' Εθνική, γήπεδο Χαλκίδας, παρουσία 7.000 φιλάθλων, 1,000 εκ των οποίων Λαρισαίοι, η ΑΕΛ πραγματοποίησε θαυμάσια εμφάνιση και πιθανότατα θα έφευγε νικήτρια, αν δεν αγωνιζόταν επί σχεδόν 75 λεπτά με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Μανώλη Ρακιτζόγλου ο οποίος διαμαρτυρήθηκε για επιθετικό φάουλ στον Σιαβάλα, στη φάση επίτευξης του τέρματος των γηπεδούχων. Οι βυσσινί φανέρωσαν από τη πρώτη αγωνιστική τις μεγάλες δυνατότητες, οι οποίες επιβεβαιώθηκαν στην πορεία και επιβραβεύτηκαν στο τέλος με την κατάκτηση της πρώτης θέσης και την άνοδο στην Α' Εθνική.


Αναμνηστική φωτογραφία από την πρεμιέρα του πρωταθλήματος 1972-73 στο γήπεδο της Χαλκίδας.

ΟΡΘΙΟΙ (απο αριστερά) : Μιλτ.Σεϊταρίδης, Σιαβάλας, Μπούτος, Ντάους, Ρακιτζόγλου, Δημ.Σεϊταρίδης. 
ΚΑΘΙΣΤΟΙ : Σημαντήρης, Χαριτίδης, Στεργιάδης, Κυζίρογλου, Βαγιέχο.



Ο Δημήτρης Σεϊταρίδης (πίσω απο τον παίχτη της Χαλκίδας) με δυνατό σουτ παραβιάζει την εστία του Γκοτζαμάνη και πετυχαίνει το γκολ ισοφάρισης της ΑΕΛ.


Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων