1973-74 : 2η : ΑΕΛ – Παναχαϊκή 1-0

2η αγωνιστική : ΑΕΛ – Παναχαϊκή 1-0 

30 Σεπτεμβρίου 1973 

Scorer: 19' Ρακιντζόγλου

Αποβολές: 57' Σημαντήρης - 57' Δανδέλης

ΑΕΛ (Λόζαν Κότσεφ) : Σιαβάλας, Χιλ, Μ.Σεϊταρίδης, Λέλλης, Σημαντήρης, Δράμαλης, Δ.Σεϊταρίδης, Μπούτος, Χαριτίδης (60’ Καβόλι), Ρακιντζόγλου, Παγκαρλιώτας (54’ Μαντζουράκης).

Παναχαϊκή (Γουιλ Μακ Γκίνες) : Τζανετουλάκος (7’ Πλιάτσικας), Ανδρούτσος, Λεβέντης, Σιδέρης, Καλφίν, Παππάς, Μιχαλόπουλος, Στραβοπόδης, Δανδέλης, Λεβεντάκος, Δαβουρλής (46’ Σπεντζόπουλος).

Διαιτητής : Πλατόπουλος
Επόπτες : Γαργαρόπουλος, Τσοπούρογλου

Γήπεδο : Αλκαζάρ
Εισιτήρια – Εισπράξεις : 11.247 - 591.775 δρχ.

Εκδόθηκαν 12.000 εισιτήρια για τον αγώνα. Η ανυπομονησία όμως των φιλάθλων για τον πρώτο αγώνα της ΑΕΛ στο Αλκαζάρ στην Α' Εθνική ήταν τόσο μεγάλη που πλήθος κόσμου είχε συρρεύσει αρκετή ώρα πριν το άνοιγμα των θυρών του σταδίου. Αποτέλεσμα ήταν να σπάσουν τις πόρτες και πολύς κόσμος να μπει στο γήπεδο χωρίς εισιτήριο. Υπολογίζεται πως περίπου 15.000 παρακολούθησαν τον αγώνα, 500 εκ των οποίων εκδρομείς από την Πάτρα. Η δε Παναχαϊκή διέθετε πολύ καλή ομάδα και εκείνη τη σεζόν συμμετείχε στο κύπελλο UEFA, όπου τρείς μέρες μετά θα αγωνιζόταν κόντρα στην Γκράτς. Αγωνιστικά, η πατρινή ομάδα είχε την ατυχία να χάσει νωρίς λόγω τραυματισμού τον τερματοφύλακα Τζανετουλάκο, που συγκρούστηκε σε εναέρια μονομαχία με τον Δράμαλη. Δυνατό παιχνίδι κατά το οποίο χάθηκαν ευκαιρίες εκατέρωθεν, η ΑΕΛ κυριάρχησε στο πρώτο ημίχρονο και η Παναχαϊκή στο δεύτερο. Το παρθενικό γκολ της ΑΕΛ στη μεγάλη κατηγορία -και γκολ νίκης στον συγκεκριμένο αγώνα- πέτυχε ο Μανώλης Ρακιντζόγλου με κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Παγκαρλιώτα. Κορυφαίος της ΑΕΛ ο Θωμάς Δράμαλης, ο οποίος δέσποζε στο χώρο του κέντρου. Στο 57' αποβλήθηκαν Σημαντήρης και Δανδέλης που αλληλοχτυπήθηκαν. Οι φιλοξενούμενοι είχαν δύο δοκάρια με τον Λεβεντάκο στο 48' και τον Στραβοπόδη στο 89'.Πριν την έναρξη του αγώνα ο πρόεδρος της ΕΠΣΛ (και πρώτος διατελέσας πρόεδρος της ΑΕΛ) Τζοβαρίδης απένειμε κύπελλο στην ΑΕΛ για την άνοδο στην Α' Εθνική, ενώ μεγάλος ενθουσιασμός υπήρχε μετά το τέλος της αναμέτρησης.Η απογοήτευση στο στρατόπεδο της Παναχαϊκής θα μετριαστεί τρεις ημέρες αργότερα, καθώς θα πετύχει μεγάλη νίκη στην Αυστρία επί της Γκράτσερ και θα περάσει στο β' γύρο του κυπέλλου Ουέφα.



Αναμνηστική φωτογραφία πρίν την έναρξη, με τους διαιτητές και τους αρχηγούς των δύο ομάδων (Παγκαρλιώτας και Λεβεντάκος) 


Πανηγυρισμός από το γκόλ του Ρακιτζόγλου, στο -ακόμη τότε- ξερό γήπεδο Αλκαζάρ. 


Οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ εισέρχονται στον αγωνιστικό χώρο λίγο πριν την έναρξη της αναμέτρησης. 


Η στιγμή του τραυματισμού του τερματοφύλακα της Παναχαϊκής Αντώνη Τζανετουλάκου στο κεφάλι μετά τη σύγκρουση με τον Θωμά Δράμαλη στο 7ο λεπτό. Ο Παναγιώτης Μπούτος με σηκωμένο το χέρι κάνει νεύμα στον διαιτητή να σταματήσει το ματς για να δοθούν οι πρώτες βοήθειες στον αντίπαλο τερματοφύλακα. Ο 29χρονος -τότε- πορτιέρο της πατρινής ομάδας μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο της πόλης, όπου διαπιστώθηκε πως είχε υποστεί απλά ένα θλαστικό τραύμα. 


Άρθρο της εφημερίδας "Ελευθερία" 


Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων