1980-81 : 30η : ΑΕΛ – Παναθηναϊκός 1-0

30η αγωνιστική : ΑΕΛ – Παναθηναϊκός 1-0 

17 Μαΐου 1981 

Scorer : 17' Μαλουμίδης

ΑΕΛ (Αντ.Γεωργιάδης) : Παπαδόπουλος, Παραφέστας, Ράμμος, Αργυρούλης, Γκαλίτσιος, Σταματίου (57’ Σπασόφσκι), Ανδρεούδης, Γκαμπέτας (69’ Βουρούκος), Χαραλαμπίδης, Μαλουμίδης, Βαλαώρας.

Παναθηναϊκός (Χ.Σενέκοβιτς) : Κωνσταντίνου, Αγουερόπολις, Τσιριγώτης, Κόβης, Καψής, Λιβαθηνός, Κατσιάκος, Νικολάε (63’ Σημαιοφορίδης), Αντρεούτσι, Ρότσα (76’ Μπανάσας), Υφαντίδης.

Διαιτητής : Λαγογιάννης

Γήπεδο : Αλκαζάρ
Εισιτήρια – Εισπράξεις : 10.310 - 2.528.450 δρχ.

Η ΑΕΛ είχε υποφερτή απόδοση μόνο στα πρώτα 30' του αγώνα όταν και πέτυχε το γκολ που της χάρισε τη νίκη. Στο 17' ο Βαλαώρας παρέκαμψε διαδοχικά Καψή, Κόβη, Λιβαθηνό και σούταρε, o τερματοφύλακας Κωνσταντίνου απέκρουσε και ο καραδοκών Μαλουμίδης με νέο σουτ σημείωσε το γκολ της νίκης της ΑΕΛ. Στο υπόλοιπο διάστημα οι ποδοσφαιριστές ταλαιπώρησαν τη μπάλα και τους περίπου 12.000 φιλάθλους που βρέθηκαν στο γήπεδο. Μέτρια η ΑΕΛ, θα μπορούσε, αν είχε λίγο καλύτερη απόδοση, να πετύχει περισσότερα γκολ απέναντι στον χειρότερο -ίσως- Παναθηναϊκό που πέρασε από το Αλακζάρ.


Άνθιμος Καψής και Τάκης Παραφέστας, έχοντας στο μέσο τον Πειραιώτη διαιτητή Νίκο Λαγογιάννη, ποζάρουν σε αναμνηστική φωτογραφία πριν τον αγώνα, ο οποίος έγινε ανήμερα της 17ης επετείου των "γενεθλίων" της ΑΕΛ. Πίσω διακρίνεται ο τερματοφύλακας Θεολόγης Παπαδόπουλος. 







Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων