1987-88 : 23η : Πανιώνιος - ΑΕΛ 0-1

23η αγωνιστική : Πανιώνιος - ΑΕΛ 0-1

13 Μαρτίου 1988

Scorer : 60' Ζιώγας

Πανιώνιος (Υρμπαίν Μπράμς): Μανίκας, Χαλκίδης, Κουτρόπουλος, Γραβάνης, Μπέριος, Λίμα, Τόγιας, Μαραγκός (76' Πόλακ), Τζούρισιτς (76' Αδαμόπουλος), Μαύρος, Καναράς.

ΑΕΛ (Γιάτσεκ Γκμόχ): Μιχαήλ, Κυριλλίδης, Κολομητρούσης, Γκαλίτσιος (81΄Αγορογιάννης), Μητσιμπόνας, Αλεξούλης, Βουτυρίτσας, Τσιώλης, Ζιώγας, Καραπιάλης, Βαλαώρας (63΄Αθανασίου).


Διαιτητής: Νίκος Ανδρέου (Αθηνών)

Γήπεδο : Νέας Σμύρνης

Εισιτήρια - εισπράξεις: 13.375 - 7.574.000 δρχ.

Το πρώτο «διπλό» στην Αττική. Κομβική νίκη πετυχαίνει η ΑΕΛ στην Νέα Σμύρνη με κεφαλιά του Μιχάλη Ζιώγα και παραμένει στην κορυφή παρά την ασφυκτική πίεση της ΑΕΚ που περνούσε νικηφόρα από τις Σέρρες (1-0) ενώ ΠΑΟΚ και ΟΦΗ γνώριζαν οδυνηρές ήττες από Ηρακλή και Βέροια αντιστοίχως. Τρεις ημέρες μετά, θα «έσκαγε» η υπόθεση αναβολισμού του Βούλγαρου επιθετικού των «βυσσινί», Τσίγκοφ…

Δηλώσεις 

Κυριλίδης:
Σχετικά με τον Θ.Μαύρο τι εντολές πήρες πριν τον αγώνα από τον Γκμόχ;
"Νομίζω ότι ο Μαύρος είναι ο 2ος σκόρερ του πρωταθλήματος κι αυτό τα λέει όλα, είναι ένας επικίνδυνος παίκτης και ο προπονητής μου μου είπε να τον φυλάω ειδικά μέσα στην περιοχή,έχει καλό εκτόπισμα και είναι πολύ δύσκολος, έχει πολύ καλό κοντρόλ και πιστεύω όσο μπόρεσα τον πρόσεξα εφόσον δεν μας έχει κάνει γκολ αυτό τα λέει όλα."
Δηλαδή σήμερα η αποστολή σου ήταν πετυχημένη;
"Αυτό θα το κρίνουν οι άλλοι, εγώ προσπάθησα όσο μπορώ να κάνω αυτά που μου είπε ο προπονητής." 
Αυτή η μεγάλη νίκη που σημείωσε η ΑΕΛ ισοδυναμεί με τίτλο;
"Σχεδόν ναι, πιστεύω ότι κατά 90% είμαστε πρωταθλητές, μ'αυτή τη νίκη κι απ'ότι άκουσα οι άλλες ομάδες εκτός της ΑΕΚ, χάσανε κι αυτό είναι καλό."


Ζιώγας:

Για το τέρμα που πέτυχες:
"Ναι, αυτές οι στημένες φάσεις γίνονται καθημερινά στις προπονήσεις, πιστεύω αν θυμάμαι καλά έγινε ένα φάουλ από την αριστερή πτέρυγα καθώς εκδηλώναμε επίθεση εμείς και ο Γιώργος ο Τόγιας με είχε σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού man to man, σε αυτή τη φάση πιστεύω ολιγώρησε και πιστεύω ξεπετάχτηκα στο 1ο δοκάρι, όπου έχουμε συμφωνήσει αυτός ο χώρος πάντοτε να μένει κενός και εκεί να βγαίνω εγώ από εκεί και πέρα πιστεύω και με λίγη τύχη και ικανότητα φυσικά, η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα."
Δηλαδή το γκολ ήταν ευθύνη του Τόγια;
"Όχι, πάντοτε για να μπει κάποιο γκολ ή κάποιο λάθος θα έχει γίνει ή υπάρχει ικανότητα από κάποιον ποδοσφαιριστή. Σε αυτή τη φάση μπορώ να πω ότι ικανότητα υπήρξε αλλά και τύχη."



Μιχαλης Ζιωγας και Γιαννης Βαλαωρας της Λαρισας εχοντας στη μεση τον Ηλια Μπεριο.










Η γυριστή κεφαλιά του Μιχάλη Ζιώγα στη Νέα Σμύρνη, χαρίζει άλλη μια νίκη στην ΑΕΛ κόντρα στον Πανιώνιο, και φέρνει τους βυσσινί ακόμη πιο κοντά στην κατάκτηση του τίτλου.



Στιγμιότυπο του αγώνα με τον Γιάτσεκ Γμόχ στο 81', να σηκώνει τις πινακίδες αλλαγής για την αλλαγή Γκαλίτσιου με Αγορογιάννη.


Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων