1987-88 : 25η : Λεβαδειακός - ΑΕΛ 1-0

25η Αγωνιστική : Λεβαδειακός - ΑΕΛ 1-0

27 Μαρτίου 1988

Scorer: 57′ (αυτ.) Αγορογιάννης

Λεβαδειακός (Αριστοτέλης Μπατάκης): Αρβανίτης, Μαρτιναίος, Κασδοβασίλης, Βονόρτας, Αρμόδωρος, Μπλέτσας, Καβαλιέρης, Τσάνας, Μπάριος, Ζελιλίδης (46' Περανο), Κάβουρας (86' Μπέλλος).

ΑΕΛ (Γκμόχ): Μιχαήλ, Αγορογιάννης (65' Αθανασίου), Κυριλίδης, Κολομητρούσης, Μητσιμπόνας, Αλεξούλης (86' Κανιέμπα), Βουτυρίτσας, Τσιώλης, Ζιώγας, Καραπιάλης, Βαλαώρας.

Διαιτητής: Θανάσης Μαντάς (Αθηνών) 

Γήπεδο: Λιβαδειάς
Εισιτήρια - Εισπράξεις: 5.663 - 4.230.150δρχ.

Έξι αγωνιστικές πριν από το τέλος, όλα πηγαίνουν καλά για την ΑΕΛ, ακόμα και όταν χάνει. Ο Λεβαδειακός τη νικά 1-0, αλλά και οι τέσσερις ομάδες που την ακολουθούν δεν παίρνουν βαθμό! Ο ΟΦΗ χάνει στην Καλαμαριά, η ΑΕΚ στη Βέροια, ο ΠΑΟΚ από τον Ολυμπιακό και ο Εθνικός από τον Άρη!
Τα ακραία καιρικά φαινόμενα με κόντρα τον φοβερό αέρα που υπήρχε στο 1ο μέρος, το άγχος των βαθμών να βαραίνει την προσπάθεια της ΑΕΛ, την επιθετική Λιβαδειά που καιγόταν για βαθμούς για να ξεφύγει από την ζώνη υποβιβασμού ήταν τα χαρακτηριστικά του αγώνα στην Λιβαδειά. Οι βυσσινί μέτρησαν σε όλο τον αγώνα μόλις μια απειλητική επίθεση ενώ το κερασάκι στην τούρτα ήρθε στο 57ο λεπτό με το αυτογκόλ του Αγορογιάννη.

Στον αγώνα με την Λιβαδειά με ναυλωμένο τρένο πήγανε οι φίλαθλοι της ΑΕΛ να παρακολουθήσουνε τον αγώνα. 3000 Λαρισαίοι φίλαθλοι, κατέβηκαν στον σταθμό της Λιβαδειάς και περπάτησαν διασχίζοντας όλη την πόλη μέχρι το γήπεδο...

Εξωαγωνιστικές σημειώσεις
Ο εκτός έδρας αγώνας με το Λεβαδειακό στο δεύτερο γύρο δεν πήγε όπως τον είχε σχεδιάσει ο Γιάτσεκ Γκμοχ, καθώς η ΑΕΛ ηττήθηκε 1-0 με ένα περίεργο γκολ, με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η πορεία προς τον τίτλο. Οι «βυσσινί» πήραν το δρόμο της επιστροφής σκεπτικοί και στενοχωρημένοι, αλλά πολύ περισσότερο ο Γκμοχ που είχε τσαντιστεί. Στη διαδρομή η ομάδα σταμάτησε στον Μπράλο για φαγητό, όμως ο Πολωνός δεν κάθισε στο τραπέζι. Για να… χωνέψει την ήττα, βγήκε έξω για να πάρει αέρα και να περπατήσει. Όταν ήρθε η ώρα να συνεχιστεί το ταξίδι, διαπιστώθηκε ότι ο κόουτς ήταν «εξαφανισμένος». Κινητά δεν υπήρχαν, βέβαια, τότε και η ομάδα αναχώρησε χωρίς αυτόν, αλλά τελικά εντοπίστηκε 2-3 χιλιόμετρα μακρύτερα… 


Δηλώσεις

Κανιέμπά:

Γιατί έχασε η ομάδα σου;
"Εγώ πιστεύω πρώτο προμπλέμ έχει προμπλέμ το αέρα, δεύτερο γήπεδο (...δεν μπορώ να μεταφράσω) ομάδα μου παίξει καλή μπάλα, εντάξει, αυτογκόλ, έχει πρώτο πρόμπλεμ το αέρα, όλοι οι παίκτες στο άμυνα έχει αυτό προμπλέμ."
Δηλαδή κι εσύ πιστεύεις ότι το πρόβλημα σήμερα η ήττα της ομάδας σου οφείλεται τον αέρα;
"Πρόμπλεμ το αέρα, αέρα έχει πιο πολύ δυνατά, μετά Λεβαδειακός θα παίξει πιο καλή μπάλα."





Η άτυχη στιγμή του αγώνα με το αυτογκόλ του Αγορογιάννη.








Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων