1988-89 : 12η : ΑΕΛ - ΟΦΗ 1-1

12η αγωνιστική : ΑΕΛ - ΟΦΗ 1-1

11 Δεκεμβρίου 1988

Scorers: 56' (πέν.) Ζιώγας - 93' Βέρα


ΑΕΛ (Ταμπόρσκι): Μιχαήλ, Κυριλλίδης, Γκαλίτσιος, Μητσιμπόνας, Αλεξούλης, Βουτυρίτσας, Τσιώλης, Ζιώγας (88' Κακανούλιας), Καραπιάλης, Κανιέμπα (83' Παπαντωνίου).

Διαιτητής: Φιλιππιάδης

Γήπεδο: Αλκαζάρ
Εισιτήρια: 7.225

Στο 17ο λεπτό ο Καραπιάλης ανατρέπεται από τον τερματοφύλακα Χανιωτάκη και η ΑΕΛ κερδίζει πέναλτι. Την εσχάτη των ποινών αναλαμβάνει να εκτελέσει ο Μητσιμπόνας αλλά ο Χανιωτάκης αποκρούει και κρατά  την εστία του απαραβίαστη. Το 2ο ημίχρονο είχε πολλές χαμένες φάσεις και για τις 2 ομάδες αλλά η ΑΕΛ έδειχνε να πατάει καλύτερα μέσα στο γήπεδο. Στο 56 μετά από χέρι του Ανδρεανίδη καθώς η μπάλα κατευθυνόταν σε κενή εστία αποτρέποντας το γκολ. Την εσχάτη των ποινών αναλαμβάνει αυτή τη φορά να εκτελέσει ο Ζιώγας που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Χανιωτάκη. Στις καθυστερήσεις του αγώνα ο ΟΦΗ ισοφαρίζει. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο διαιτητής είχε δείξει ένα (1) λεπτό καθυστέρηση, αλλά κράτησε τρία (3) λεπτά.
Για την ιστορία... το πέναλτι που απέκρουσε ο Χανιωτάκης στο 17', ήταν το μοναδικό χαμένο πέναλτι του αείμνηστου Γιώργου Μητσιμπόνα από τα συνολικά 12 που είχε εκτελέσει.

Η ΑΕΛ βρίσκεται στην 5η θέση, λίγες μέρες πιο πριν είχε αποκλειστεί από την Ξαμάξ στο πρωταθλητριών, ο κόσμος πριν την έναρξη της σεζόν φώναζε για μεταγραφές και όλο αυτό το συνονθύλευμα καταστάσεων, εξόργισε τους Λαρισαίους φιλάθλους που μετέφεραν την οργή τους στα αποδυτήρια αλλά και στην διοίκηση. Το ίδιο βράδυ η διοίκηση της ΑΕΛ, δηλώνει παραίτηση. Μετά από αυτό τον αγώνα ο φίλαθλος κόσμος δεν θα στηρίξει άλλο την προσπάθεια της ΑΕΛ και μεγάλη μερίδα κόσμου θα απομακρυνθεί από το γήπεδο.

Χαρακτηριστικό άρθρο από την εφημερίδα "Ελευθερία":
«Όλοι οι παίκτες της πρωταθλήτριας είναι ίδιοι. Δεν υπάρχουν άσπρα και μαύρα πρόβατα. Και ίδιοι πρέπει να είναι και για τους φιλάθλους. Υπάρχει η ομάδα και όχι τα πρόσωπα. Αυτά έρχονται και φεύγουν. Και πέρα από την ομάδα η διοίκησή της ήταν δοκιμασμένη και έπραξε για το καλύτερο. Έμεινε ανεξάρτητο, υπερήφανο το Λαρισινό ποδόσφαιρο. Δεν έγινε δορυφόρος και τα χρήματα του Κοσκωτά δεν συγκίνησαν τον πρόεδρο κ. Καντώνια και τους συνεργάτες του. Έκαναν αυτό που τους υπαγόρευε η συνείδησή τους. Αντί όμως να επιδοκιμάζονται για την πράξη τους, αποδοκιμάζονται, φυσικά για ότι έκαναν για την ΑΕΛ…Είναι πράγματι λυπηρό. Δεν θα ευχηθούμε να γίνει και δυσάρεστο για το ποδόσφαιρό μας».







Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων