2013-14 : 11η : Καστοριά - ΑΕΛ 0-2

11η αγωνιστική : Καστοριά - ΑΕΛ 0-2 

22 Δεκεμβρίου 2013 

Scorers : 7' Στεφανίδης, 34' Αραμπατζής

Καστοριά (Κώστας Κορμαρής) : Μουρζίδης, Σαββαΐδης, Κεφαλάς, Σουμέλας, Αναγνωστόπουλος, Ποπζαφίροφ, Βελλίδης (63΄Γεωργιάδης), Παναγιωτίδης, Αβραμίδης, Παπαδόπουλος (60΄Σολωμονίδης), Γανόλης (45΄Μαρτζάνας).

ΑΕΛ (Γιώργος Στράντζαλης) : Σικαλιάς, Καρανίκας, Μήτσης, Σιάκκας, Ρούσσης, Νεμπεγλέρας, Πλιάγκας (83΄Παπαϊωάννου), Αραμπατζής, Στεφανίδης, Γκούρτσας (73΄Κόιτς), Μπλέντι (88΄Πατινιώτης).

Διαιτητής: Φώτης Τερετίδης (Καβάλας)
Επόπτες: Γεώργιος Λάζαρης, Εμμανουήλ Μηναδάκης 

Γήπεδο: Δημοτικό Καστοριάς

Ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο ήταν αρκετό για να κάνει η ΑΕΛ το πρώτο της διπλό στην Καστοριά μετά από ακριβώς 30 χρόνια, μπροστά σε περίπου 300 πιστούς φίλους της που αψήφησαν τις χαμηλές θερμοκρασίες και βρέθηκαν στο πλευρό της. Τελικό σκορ 0-2 με την ομάδα μας να πιάνει τους 30 βαθμούς και να κλείνει το 2013 στο πρωτάθλημα με απόσταση 5 βαθμών από τον Οικονόμο και 8 από την 3η της βαθμολογίας Καστοριά.Η ΑΕΛ έβαλε τις βάσεις για τη νίκη από το πρώτοι 45λεπτο, σκοράροντας δις. Το δε πρώτο γκολ του Στεφανίδη στο 7’ (με διπλή προσπάθεια, αφού το πρώτο σουτ σταμάτησε στα σώματα των αμυντικών) αποδείχθηκε καθοριστικό, αφού έκοψε μονομιάς τον αρχικό ενθουσιασμό και την διάθεση με την οποία οι γηπεδούχοι είχαν μπει στο παιχνίδι. Το 0-2 έκανε με ωραίο σουτ έξω από την περιοχή ο Αραμπατζής (που αγωνίστηκε στον άξονα ως παρτενέρ του Νεμπεγλέρα) μετά από εξαιρετική ατομική ενέργεια και ωραίο «ένα-δύο» με τον Στεφανίδη. Οι «βυσσινί» είχαν και περισσότερες ευκαιρίες για ευρύτερο σκορ στο πρώτο 45λεπτο με τους Πλιάγκα (11’), Νεμπεγλέρα (14’) και Μπλέντι (37’).Στο β’ ημίχρονο η απόδοση της ΑΕΛ έπεσε, έγιναν ως επί το πλείστον προϋποθέσεις ευκαιριών και μοναδική μεγάλη φάση το χαμένο τετ-α-τετ του Παπαϊωάννου στο 89’. Οι γηπεδούχοι βρήκαν χώρους, πίεσαν περισσότερο, αλλά και στις δύο φορές που χρειάστηκε να επέμβει ο Σικαλιάς σε ισάριθμα τετ-α-τετ (Μαντζάνα στο 59’ και Σολομωνίδη στο 84’) κράτησε την εστία του ανέπαφη. 

Δηλώσεις 

Γιώργος Στράντζαλης:
«Είμαστε πολύ χαρούμενοι για το αποτέλεσμα που πήραμε σήμερα. Συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές. Θεωρώ ότι κάναμε το καλύτερο πρώτο ημίχρονο, εντός και εκτός έδρας. Σε αυτό συνετέλεσε και το γεγονός ότι η ομάδα της Καστοριάς θα έφτανε σε απόσταση αναπνοής αν κέρδιζε σήμερα, γι’ αυτό και θέλαμε να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Δείξαμε ποιότητα, αγωνιστικό πάθος, καταφέραμε να προηγηθούμε με 2-0 και να κάνουμε ένα κοντρόλ παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο. Στο δεύτερο 45λεπτο ο ρυθμός μας έπεσε σε ένα σημείο του παιχνιδιού. Αν εξαιρέσω τη φάση του δοκαριού και τη φάση που δημιουργήθηκε από δική μας αδράνεια, δεν θεωρώ ότι κινδυνεύσαμε. Καλές γιορτές, καλή συνέχεια στην Καστοριά, εμείς κοιτάμε το επόμενο ματς».
-Πως είδατε την ομάδα της Καστοριάς;
«Για να βρίσκεται εκεί που βρίσκεται σημαίνει ότι αξίζει και έχει συνέχεια στο πρωτάθλημα. Έχει κίνητρο, έχει πολλά νέα παιδιά και κάποια στιγμή αυτές οι ομάδες – που κάποτε ήταν στην Α’ Εθνική – καλό είναι μέσα από τους τοπικούς παράγοντες να προσπαθήσουν να δώσουν μια άλλη αξία στο ποδόσφαιρο».
-Θύμιζε ο σημερινός αγώνας ένα ντέρμπι από τα παλιά;
«Στο πρώτο ημίχρονο όχι. Στο δεύτερο που βρήκε ρυθμό η Καστοριά, έγινε καλύτερο παιχνίδι και από τις δύο ομάδες. Στο πρώτο υπερείχαμε ολοκληρωτικά εμείς»¨.
-Μετά και από το σημερινό αποτέλεσμα είναι πλέον ανοιχτός ο δρόμος για την άνοδο;
«Κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι. Η άνοδος θα έρθει όταν πρέπει. Κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά, μαζεύουμε τα θετικά και τα αρνητικά, δουλεύουμε πάνω σε αυτά όλη την εβδομάδα κι έχουμε συνέχεια. Το επόμενο ματς είναι στην Κοζάνη για τον θεσμό του Κυπέλλου, που μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα».



Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων