2013-14 : 12η : ΑΕΛ - Όλυμπος Κέρκυρας 4-0

12η αγωνιστική : ΑΕΛ - Όλυμπος Κέρκυρας 4-0 

5 Ιανουαρίου 2014 

Scorers : 18' Σαββίδης, 64', 70' Στεφανίδης, 86' Γκούρτσας

ΑΕΛ (Γ.Στράντζαλης) : Σικαλιάς, Καρανίκας (67' Πατινιώτης), Μήτσης (80' Αγτζίδης), Σαββίδης, Κυριακίδης, Νεμπεγλέρας, Αραμπατζής, Ρούσσης, Στεφανίδης, Γκούρτσας, Μπλέντι (71' Γαρυφαλλόπουλος).

Όλυμπος Κέρκυρας (Κ.Νέτης) : Βαρελής, Κροκίδης, Βάγιας, Βασιλάκης (71' Παπάς), Κουρής, Πανδής, Γκερέκος (77' Ανδριώτης), Ρομαντζάς, Κούδας, Ιωνάς, Καλούδης (69' Μπακοχρήστος).

Διαιτητής : Ρούσης (Θεσσαλίας)
Βοηθοί : Τριάντος, Κόκκαλης (Θεσσαλίας)

Γήπεδο : Αλκαζάρ

Με νίκη μπήκε το 2014 για την ΑΕΛ, η οποία επικράτησε 4-0 του Ολύμπου Κέρκυρας στο Αλκαζάρ για την 12η αγωνιστική του πρωταθλήματος και διατήρησε τη διαφορά των 5 βαθμών από τον 2ο της βαθμολογίας Οικονόμο Τσαριτσάνης.Η ΑΕΛ άνοιξε το νωρίς το σκορ – στο 18’ με κεφαλιά του Σαββίδη μετά φάουλ του Νεμπεγλέρα – και είχε ένα πρώτο ημίχρονο με πολλές μεγάλες ευκαιρίες οι οποίες σταμάτησαν στον γκολκίπερ των φιλοξενουμένων, Βαρέλη, ο οποίος παρά τα 4 συνολικά 4 γκολ που δέχτηκε πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση.Στο 7ο λεπτό απέκρουσε τη διπλή ευκαιρία με τις απανωτές κεφαλιές των Στεφανίδη και Μπλέντι, και στο 45’ τη νέα κεφαλιά του Στεφανίδη μετά από σέντρα του Γκούρτσα. Ενδιάμεσα, τα σουτ των Αραμπατζή (24’)και Νεμπεγλέρα (35’) πέρασαν λίγο άουτ, όπως και η κοντινή προβολή του Γκούρτσα στο 25’.Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΛ ανέβασε ρυθμό και παραγωγικότητα και με καλύτερη… ευστοχία, έφτασε στο άνετο 4-0. Δύο απανωτά γκολ από τον Στεφανίδη (με κεφαλιά στο 64’ και καταπληκτική ενέργεια και σουτ έξω από την περιοχή στο 70’) «καθάρισαν» ματς και ο Γκούρτσας με κεφαλιά στο 85’ μετά από εκτέλεση φάουλ ακριβείας του Νεμπεγλέρα έβαλε το… κερασάκι στην τούρτα.Το σκορ θα μπορούσε να είχε μεγαλύτερες διαστάσεις, αλλά ο Βαρέλης απέκρουσε εντυπωσιακά το βολ-πλανέ του Νεμπεγλέρα στο 75’ και την κοντινή κεφαλιά του Γκούρτσα στο 84’.

Να σημειωθεί οτι το 1ο γκολ του Γιώργου Σαββίδη είναι το υπ' αρίθμ. 2.500 στην ιστορία της ΑΕΛ σε όλες τις διοργανώσεις.

Δηλώσεις 

Γιώργος Στράντζαλης:
«Καταρχάς, καλή χρονιά σε όλους. Δεν μπορούμε να πούμε πολλά λόγια για το σημερινό παιχνίδι μιας και οι αντίπαλοι ήρθαν αυθημερόν στην Λάρισα και τους αξίζουν συγχαρητήρια για το γεγονός ότι κάνουν ένα τέτοιο κοπιαστικό ταξίδι και ταλαιπωρούνται. Εμείς θέλουμε σε αυτό το πρωτάθλημα να έχουμε ανταγωνισμό και να έρχονται ομάδες που μπορούνε να παίξουνε στα ίσια την ΑΕΛ. Όπως καταλαβαίνετε, αυτό είναι δύσκολο. Δεν αποτελεί ελαφρυντικό για εμάς, όμως ζητάμε ένα βαθμό δυσκολίας σε κάθε παιχνίδι ώστε να αποδείξουμε και εμείς σαν ΑΕΛ ότι είμαστε καλύτεροι. Θεωρώ ότι στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός ήταν αυτός που θέλαμε, αν και στο πρώτο δημιουργήσαμε πολλές φάσεις. Εμείς συνεχίζουμε και κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι με στην Φιλιππιάδα, το οποίο θεωρώ αρκετά δύσκολο μιας και τους είχαμε αντιμετωπίσει και στο Κύπελλο. Επί τη ευκαιρία, θα ήθελα να ευχαριστήσω τρεις ανθρώπους από το ιατρικό τιμ που κάνουν πραγματικά πολύ δουλειά. Τους φυσικοθεραπευτές τον κύριο Ζαχαρή και τον Θεόφιλο Ραχωβίτη, καθώς και τον γιατρό της ομάδας τον κο Τσαγκάλη που προσπαθούν να είναι κοντά στους παίκτες που έχουν πρόβλημα, ούτως ώστε να τους έχουμε κοντά μας όσο το δυνατόν πιο σύντομα».
-Βρισκόμαστε σε μεταγραφική περίοδο. Θα κινηθεί η ομάδα για παίκτες;
«Ναι η ομάδα θα κινηθεί , για μεταγραφές αλλά δε θα γίνουν πολλά πράγματα. Θεωρώ ότι αυτή η ομάδα δε χρειάζεται να αλλάξει τις ισορροπίες της. Μια προσθήκη θα γίνει, πολύ σύντομα. Ίσως μέσα στις επόμενες ώρες να ανακοινώσουμε ένα παίκτη που αγωνίζεται στο μεσοεπιθετικό κομμάτι, είναι εξελίξιμος παίκτης και θα είναι και μια επένδυση για την επόμενη χρονιά. Από εκεί και πέρα, εάν και εφόσον βρεθεί κάτι εξαιρετικό μακροπρόθεσμα θα γίνει μια ακόμη μεταγραφή».
-Με δεδομένες τις απουσίες των Πλιάγκα και Παπαϊωάννουν είδαμε τον Κόιτς να είναι εκτός αποστολής παρότι δεν αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα τραυματισμού. Σημαίνει κάτι αυτό;
«Μας παραπονέθηκε ότι είχε πυρετό. Καλά κάνετε όμως και ρωτάτε ώστε να μην αιωρούνται κάποια πράγματα. Το θέμα το αγωνιστικό είναι καθαρά δικό μου, για το αν θα είναι στην αποστολή ένας παίκτης ή στην ενδεκάδα. Ο Κόιτς την τελευταία στιγμή μας είπε ότι έχει πυρετό, οπότε δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι».
-Θα υπάρξουν αποχωρήσεις παικτών τον Γενάρη;
«Δεν έχουμε μπει ακόμη στη διαδικασία αυτή. Ενδεχομένως να το κάνουμε αυτό τις επόμενες μέρες. Ακόμη δεν έχω βρεθεί επίσημα με τον κ. Πλεξίδα και τη διοίκηση ώστε να μιλήσουμε για αυτό το θέμα. Έχουμε ένα ρόστερ, μας βγήκαν κάποιοι τραυματισμοί και θέλω εδώ να πω ότι τη νίκη σήμερα την αφιερώνουμε στον Γιάννη (σ.σ. Παπαϊωάννου) που τραυματίστηκε σοβαρά και όλοι μας ευχόμαστε να γυρίσει σύντομα στα γήπεδα. Και είπαμε πριν τον αγώνα στα αποδυτήρια, ότι σήμερα θα παίξουμε για αυτόν. Αυτό δείχνει ότι υπάρχει πολύ καλό κλίμα στην ομάδα».





Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων