2013-14 : 13η : Εθνικός Φιλιππιάδας - ΑΕΛ 1-0

13η αγωνιστική : Εθνικός Φιλιππιάδας - ΑΕΛ 1-0 

12 Ιανουαρίου 2014 

Scorer : 30' Παναγιωτόπουλος

ΑΕΛ (Γιώργος Στράντζαλης): Σικαλιάς, Αραμπατζής, Μήτσης (87’ Τζουμάκης), Ρούσσης, Σαββίδης (82’ Γαρυφαλλόπουλος), Κυριακίδης, Νεμπεγλέρας, Πλιάγκας (60’ Πατινιώτης), Μπλέντι, Στεφανίδης, Γκούρτσας.

Εθνικός Φιλιππιάδας (Γιώργος Γιάννος): Μπαντής, Μούτας, Θεοδώρου, Σιαπέρας, Παπαβασιλείου, Δάρδας, Γιάτσε, Τσακανίκας, Κολιάτης, Παναγιωτόπουλος, Γεωργίου.

Διαιτητής: Ανδρέας Καραλιόλιος (Γρεβενών)
Επόπτες: Παναγιώτης Ρίγκος, Βασίλειος Μωυσιάδης 

Γήπεδο: Δημοτικό Φιλιππιάδας

Γρουσούζικη αποδείχτηκε για την ΑΕΛ η 13η αγωνιστική του πρωταθλήματος αφού έχασε με 1 – 0 στην Φιλιππιάδα από τον τοπικό Εθνικό. Αυτή ήταν μόλις η δεύτερη ήττα για τους «βυσσινί» που πλέον νιώθουν καυτές στην πλάτη τους τις ανάσες τόσο του Οικονόμου Τσαριτσάνης, όσο και του Εθνικού Φιλιππιάδας. Η ομάδα πραγματοποίησε ένα μέτριο έως κακό παιχνίδι και μόνο στο πρώτο τέταρτο του δευτέρου ημίχρονο έπαιξε επιθετικά και είχε ευκαιρίες, χωρίς συνέχεια όμως. Η ΑΕΛ είχε και δοκάρι στο 69ο λεπτό, μετά από σουτ του Κυριακίδη. Τεράστια, διπλή ευκαιρία για την ΑΕΛ στο 51ο λεπτό, όταν ο Μπαντής «αρνήθηκε» το γκολ στις διαδοχικές προσπάθειες του Πλιάγκα και του Γκούρτσα.

Η ΑΕΛ ήταν πολύ μέτρια στο πρώτο ημίχρονο, καθώς οι παίκτες της έχαναν όλες τις προσωπικές μονομαχίες, ενώ δεν μπόρεσαν να αντεπεξέλθουν της έντονης πίεσης που άσκησαν οι γηπεδούχοι. Το γκολ για τον Εθνικό πέτυχε στο 30ο λεπτό ο Παναγιωτόπουλος, μετά από λάθος του Σικαλιά. Μεγάλη ευκαιρία έχασε για τους «βυσσινί» ο Πλιάγκας στο 22ο λεπτό, όταν από κοντά έστειλε την μπάλα άουτ. Πολύ καλή ευκαιρία είχαν οι γηπεδούχοι στο 17ο λεπτό, όταν ο Αραμπατζής αναγκάστηκε να διώξει την μπάλα πάνω από τη γραμμή της εστίας του Σικαλιά. Στη Φιλιππιάδα βρέθηκαν και περισσότεροι από 100 οπαδοί της ΑΕΛ. 


Δηλώσεις 

Γιώργος Στράντζαλης:
«Συμβαίνει για δεύτερη φορά να ερχόμαστε στη Φιλιππιάδα με τη συγκυρία ενός δραματικού γεγονότος, την απώλεια του πρώην προέδρου της ΑΕΛ του κου Παπανικολάου, ενός ανθρώπου που προσέφερε στην ομάδα μας και πριν από λίγες ημέρες έφυγε από κοντά μας. Επειδή χάσαμε δεν θα ήθελα να θεωρηθεί αδυναμία και με αφορμή την απώλεια αυτή να μην κάνω δηλώσεις.
Θα μιλήσω για την πρώτη ήττα της ομάδας μας από τη μέρα που βρίσκομαι στον πάγκο της. Καταρχήν, δεν ήμασταν καθόλου καλοί αγωνιστικά στο πρώτο ημίχρονο, δεν είχαμε ρυθμό, ούτε συνοχή στις γραμμές, με αποτέλεσμα ο αντίπαλος να έχει ουσιαστικά μία ευκαιρία, στη φάση του δοκαριού, και όχι στη φάση του γκολ που επί της ουσίας προήλθε από στιγμιαία αδράνεια.
Το δεύτερο ημίχρονο μας ανήκε ολοκληρωτικά κι αν είχαμε την απαραίτητη αυτοσυγκέντρωση στις φάσεις που είχαμε δημιουργήσει θα μπορούσα ίσως να είχαμε ισοφαρίσει και να μην είχαμε χάσει το ματς, έτσι όπως εξελίχθηκε. Η ευθύνη της ήττα καθαρά και ολοκληρωτικά βαραίνει εμένα.
Τέλος, θα ήθελα να σταθώ στις δηλώσεις του προπονητή της Φιλιππιάδας. Δεν μπορεί να βλέπω τον αρχηγό μας, τον Κώστα Νεμπεγλέρα, με την ιστορία που όλοι γνωρίζετε ότι έχει στο ελληνικό ποδόσφαιρο, να τον κυνηγάει εκνευρισμένος για να του πει δυο κουβέντες.
Καταλαβαίνετε, λοιπόν, με τι τρόπο έχει προκαλέσει αυτός ο κύριος για να υπάρξει αυτή η αντίδραση από τον αρχηγό μας και κατ’ επέκταση από τους υπόλοιπους παίκτες. Είναι ένα θλιβερό περιστατικό. Αν όντως ζήτησε συγγνώμη και για άλλα πράγματα που είπε, ελπίζω να μπορεί να μεταδώσει στους ποδοσφαιριστές του μια ευγενή άμιλλα με κάποιο τρόπο και όχι, πάντως, με κουβέντες του τύπου «σπάσε του τα πόδια» και άλλους χαρακτηρισμούς. Παρόμοια γεγονότα συνέβησαν και στο ματς του Κυπέλλου. Εύχομαι ο Θεός να τον φωτίσει να αλλάξει συμπεριφορά γιατί όποια ομάδα κι αν εκπροσωπούμε, σε όποια κατηγορία κι αν αγωνιζόμαστε, εκπροσωπούμε – πάνω απ’ όλα – το ποδόσφαιρο. Και το ποδόσφαιρο, πρώτα απ’ όλα, έχει ηθικές αρχές και μετά αγωνιστική κατάσταση».



Ανακοίνωση της Διοικούσας Επιτροπής

Λυπούμαστε πολύ για την ατυχή εμφάνιση της ομάδας μας.
Οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι το αποτέλεσμα στον τελευταίο εκτός έδρας αγώνα μας στεναχώρησε, πιστεύουμε όμως ότι έδειξε το δρόμο στους ποδοσφαιριστές και στο προπονητικό team, ώστε να μην επαναληφθεί ανάλογη αγωνιστική εικόνα. 
Σε ότι αφορά στα όσα συνέβησαν σε βάρος των ποδοσφαιριστών της ομάδας, δεν αποτελεί δικαιολογία όσα ανέφερε ο προπονητής του σωματείου του Εθνικού Φιλιππιάδας περί "χωριού", διότι και τα χωριά έχουν και οφείλουν να έχουν αξιοπρέπεια εντός των αγωνιστικών γραμμών. Οι ποδοσφαιριστές της ομάδας μας έτυχαν ιδιαίτερης φιλοξενίας, υπέρτερης της αναμενόμενης και αυτό αποτελεί ένδειξη του σεβασμού στον αντίπαλο.
Η ΑΕΛ δεν επιθυμεί την αντιπαράθεση με το σωματείο του Εθνικού Φιλιππιάδας και τα στελέχη του. Αντιθέτως, υπόσχεται να ανταποδώσει τη φιλοξενία.
Εκ της Διοικούσας Επιτροπής



Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων