1979-80 : 1η : Πανιώνιος - ΑΕΛ 0-1

1η αγωνιστική : Πανιώνιος - ΑΕΛ 0-1

30 Σεπτεμβρίου 1979

Scorer
36' Σπασόφσκι 


Πανιώνιος (Ζ.Μέλτζικ) : Κάκαρης, Ζαχαρόπουλος, Χαλκίδης, Γραβάνης, Εμβολιάδης, Λίμα, Σοφιανός (28’ Βαλλίδης), Μωραϊτέλης, Μαυρίκης (60’ Σαϊπάς), Λιόλιος, Αναστόπουλος.


ΑΕΛ (Κ.Πολυχρονίου) : Μπουντόλος, Παραφέστας, Ράμμος, Αργυρούλης, Γκαλίτσιος, Δράμαλης, Ανδρεούδης, Σπασόφσκι, Υφαντής (84' Σελιώνης), Χάντζιαμπιτς, Γκόλαντας (60' Τσιτσιλής).


Διαιτητής: Αγγελάκης

Γήπεδο: Νέας Σμύρνης
Εισιτήρια - Εισπράξεις: 7.426 - 1.437.236 δρχ.


Ήρωας της αναμέτρησης ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ Νικηφόρος Μπουντόλος, που απέκρουσε δύο πέναλτυ. Το πρώτο εκτέλεσε ο Λιόλιος στο 51' (ανατροπή Αναστόπουλου από Δράμαλη) και το δεύτερο ο Αναστόπουλος στο 89' (ανατροπή Αναστόπουλου από Σελιώνη). Το γκολ που έκρινε τον αγώνα σημείωσε με έξυπνο φάουλ ο Ιβάν Σπασόφσκι ενώ οι δύο ομάδες είχαν από ένα ακυρωθέν τέρμα. Η ΑΕΛ το σημείωσε στο 14' με τον Γκαλίτσιο, το οποίο ακυρώθηκε ως επιθετικό φάουλ και ο Πανιώνιος στο 80' με τον Βαλλίδη ως οφσάιντ.
Ο αγώνας έγινε 24 μέρες μετά τον άδικο χαμό των Δημήτρη Κουκουλίτσιου, Δημήτρη Μουσιάρη που είχαν σκοτωθεί σε τροχαίο. Στο τέλος της αναμέτρησης, η αποστολή της ΑΕΛ τρέχει στους φίλους της ΑΕΛ που ακολούθησαν την ομάδα, και οι 20 της αποστολής, πέφτουν πάνω στο πανό και κλαίνε όπως και οι 2.000 φίλοι της ΑΕΛ που ακολούθησαν την ομάδα να της συμπαρασταθούν …



Η ΑΕΛ όπως παρατάχθηκε στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης.

ΟΡΘΙΟΙ : Παραφέστας, Ράμμος, Δράμαλης, Μπουντόλος, Γκαλίτσιος, Αργυρούλης. 
ΚΑΘΙΣΤΟΙ : Υφαντής, Σπασόφκι, Ανδρεούδης, Χαντζιαμπιτς, Γκόλαντας.



Είναι το 89' του αγώνα και ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ Νικηφόρος Μπουντόλος αποκρούει το πέναλτι του Νίκου Αναστόπουλου δίνοντας τη νίκη στους βυσσινί. Νωρίτερα στο 51' είχε αποκρούσει ακόμη ένα πέναλτι που είχε εκτελέσει ο Θωμάς Λιόλιος.




Οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ πανηγυρίζουν τη μεγάλη νίκη στο γήπεδο του Πανιωνίου. Διακρίνονται από αριστερά οι Γιάννης Γκόλαντας, ο σκόρερ της αναμέτρησης Ιβάν Σπασόφσκι, ο Θωμάς Δράμαλης, ο Ηλίας Σελιώνης, ο ηρωϊκός τερματοφύλακας Νικηφόρος Μπουντόλος, ο Τάκης Παραφέστας και πίσω του ο Ενβέρ Χάντζιαμπιτς.


Οι φίλοι της ΑΕΛ αναρτούν πανό «ΑΕΛ=ΙΔΕΑ» και «Κουκολίτσιο, Μουσιάρη είστε μαζί μας» στη μνήμη των αδικοχαμένων Δημήτρη Κουκουλίτσιου, Δημήτρη Μουσιάρη που είχαν σκοτωθεί σε τροχαίο 24 μέρες πριν και φωνάζουν «Ζουν, ζουν αυτοί μας οδηγούν» και όλο το γήπεδο χειροκροτεί.

Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων