2007-08 : 30η : ΑΕΛ - ΠΑΟΚ 4-3

30η αγωνιστική : ΑΕΛ - ΠΑΟΚ 4-3

20 Απριλίου 2008

Scorers: 45'+ Κώτσιος, 59' Μετίν, 65' (πέν.), 72' (πέν.) Ζουράφσκι - 9', 42' Αθανασιάδης, 30' Μπαλάφας

ΑΕΛ (Γιώργος Δώνης): Κηπουρός, Γκίκας (46' Μπακαγιόκο), Κώτσιος, Φέρστερ, Βεργώνης (33' Κυριακίδης), Σαρμιέντο, Φωτάκης, Κλέιτον (88' Καλαντζής), Πάρα, Μετίν, Ζουράφσκι

ΠΑΟΚ (Φερνάντο Σάντος): Φερνάντες, Σνάουτσνερ, Μελίσσης, Μαλεζάς, Γεωργίου (74' Βαγγελής), Μπαλάφας, Ηλιάδης, Λάκης, Βερόν (76' Βερόν), Αθανασιάδης, Ίλιεφ (57' Μπαϊάνο)

Διαιτητής: Γ.Γιαννόπουλος (Αθηνών)
Επόπτες: Χ.Γενναίος (Αθηνών), Ν.Ιωσημόγλου (Αθηνών)
4ος: Γ.Δαλούκας (Θεσσαλίας)

Γήπεδο: Αλκαζάρ
Εισιτήρια: 6.428

Η Λάρισα ήθελε τη νίκη για να έχει ελπίδες …πρόκρισης στα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκα. Στο 41 βρέθηκε να χάνει 3-0 από τον ΠΑΟΚ στο «Αλκαζάρ». Με μία… επική, όμως, ανατροπή βρέθηκε μπροστά με 4-3, «άγγιξε» τα πλέι οφ, αλλά το γκολ του Χούτου στο 83 του ματς της Νέας Σμύρνη εξαφάνισε τα χαμόγελα των «βυσσινί», που είδαν την προσπάθειά τους να μην ολοκληρώνεται.
Ο 19χρονος μεσοεπιθετικός, έδειξε περίσσιο θράσος σε μία «καυτή» έδρα όπως το «Αλκαζάρ» και οδήγησε τον ΠΑΟΚ σε μία σπουδαία -από πλευράς γοήτρου- νίκη επί της Λάρισας με … Ο Αθανασιάδης σκόραρε στο 9ο και στο 42ο λεπτό, ενώ ενδιάμεσα και συγκεκριμένα στο 30ο λεπτό ο Μπαλάφας είχε κάνει το 2-0 για τον ΠΑΟΚ. Όσον αφορά στην Λάρισα, οι παίκτες του Γιώργου Δώνη -που πιθανότατα αποχαιρετά τους «βυσσινί» – προσπάθησαν να αντισταθούν στους φιλοξενούμενους και κατάφεραν να μειώσουν στο 44ο λεπτό με τον Κώτσιο.
Στο δεύτερο ημίχρονο, οι γηπεδούχοι μπήκαν αποφασισμένοι να …διορθώσουν την κατάσταση και στο 59 τα κατάφεραν με τον Μετίν ο οποίος μετά από ατομική προσπάθεια, μείωσε σε 3-2, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στον αγώνα. Τρία λεπτά αργότερα, ο Γεωργίου μάρκαρε τον Κυριακίδη μέσα στην περιοχή και ο Γιαννόπουλος έδειξε την «άσπρη βούλα». Ο Ζουράφσκι έστησε την μπάλα στα 11 βήματα και «νίκησε» τον Φερνάντεζ ισοφαρίζοντας σε 3-3.
Και ενώ όλοι περίμεναν την αντίδραση του ΠΑΟΚ, οι παίκτες του Σάντος έμοιαζαν «υπνωτισμένοι», αφού δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν στην «καταιγιστική» αντεπίθεση της Λάρισας. Έτσι, στο 72ο λεπτό ο Μπαλάφας ανέτρεψε τον Μετίν, ο Γιαννόπουλος υπέδειξε και πάλι πέναλτι και ο Ζουράφσκι διαμόρφωσε το 4-3, ολοκληρώνοντας την εντυπωσιακή ανατροπή του σκηνικού.
Ωστόσο, παρά την νίκη της η Λάρισα δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την συμμετοχή της στα πλέι οφ, καθώς ο Πανιώνιος νίκησε 2-1 τον Ατρόμητο και πήρε αυτός την 5η θέση της βαθμολογίας.

To film του αγώνα…
 9′ : ΠΑΟΚ GOAL! Σκοράρει ο Αθανασιάδης
 20′ : Κίτρινη κάρτα ο Γεωργίου
 30′ : ΠΑΟΚ GOAL! Σκοράρει ο Μπαλάφας
 31′ : Κίτρινη κάρτα ο Λάκης
 33′ : Αντικαταστάθηκε ο Βεργώνης
 33′ : Πέρασε στον αγώνα ο Κυριακίδης
 42′ : ΠΑΟΚ GOAL! Σκοράρει ο Αθανασιάδης
 45′ : ΑΕΛ GOAL! Σκοράρει ο Κώτσιος
 46′ : Αντικαταστάθηκε ο Γκίκας
 46′ : Πέρασε στον αγώνα ο Μπακαγιόκο
 53′ : Κίτρινη κάρτα ο Φερνάντες
 57′ : Κίτρινη κάρτα ο Κλέιτον
 57′ : Αντικαταστάθηκε ο Ιλιεφ
 59′ : ΑΕΛ GOAL! Σκοράρει ο Μετίν
 60′ : Κίτρινη κάρτα ο Βερόν
 62′ : Κίτρινη κάρτα ο Ηλιάδης
 63′ : ΑΕΛ GOAL! Σκοράρει με πέναλτυ ο Ζουράφσκι
 71′ : Κίτρινη κάρτα ο Μπαλάφας
 72′ : ΑΕΛ GOAL! Σκοράρει με πέναλτυ ο Ζουράφσκι
 74′ : Αντικαταστάθηκε ο Γεωργίου
 74′ : Πέρασε στον αγώνα ο Βαγγελής
 76′ : Αντικαταστάθηκε ο Βερόν
 76′ : Πέρασε στον αγώνα ο Ορφανός
 88′ : Αντικαταστάθηκε ο Κλέιτον
 88′ : Πέρασε στον αγώνα ο Καλαντζής

Δηλώσεις

Γιώργος Δώνης: 
"Έγινε ένα παιχνίδι σπάνιο για τα ελληνικά δεδομένα με τους παίκτες μου να κάνουν κατάθεση ψυχής. Δυστυχώς όμως ένα άλλο γκολ σε ένα άλλο γήπεδο μας στέρησε play offs. Όσο για το μέλλον μου δεν έχω αποφασίσει ακόμη. Την Πέμπτη θα ανακοινώσω την απόφαση. Ακόμα δεν έχω συμφωνήσει".










Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων