1979-80 : 12η : ΑΕΛ – Καστοριά 1-0

12η αγωνιστική : ΑΕΛ – Καστοριά 1-0

23 Δεκεμβρίου 1979

Scorer : 86' Βουρούκος


ΑΕΛ (Κ.Πολυχρονίου) : Μπουντόλος, Παραφέστας, Ράμμος, Αργυρούλης, Γκαλίτσιος, Δράμαλης, Ανδρεούδης, Σπασόφσκι (60’ Γκόλαντας), Μαλουμίδης, Χάντζιαμπιτς (77’ Βουρούκος), Βαλαώρας. 


Καστοριά (Κ.Γκόρσκι) : Παρουσιάδης, Παράσχος, Σιαπανίδης, Καπουσούζης, Κόπανος, Παπαβασιλείου, Σιάντζης, Αλεξιάδης, Λιόλιος, Δίντσικος (60’ Σημαιοφορίδης), Τσιρώνης (78’ Μπάκης).


Διαιτητής : Πρίντεζης


Γήπεδο : Αλκαζάρ

Εισιτήρια - Εισπράξεις : 5.440 – 866.800 δρχ.

Δραματικό παιχνίδι το οποίο οι καιρικές συνθήκες το έκαναν δραματικότερο καθώς διεξαγόταν κατά διαστήματα με ομίχλη. Η ΑΕΛ είχε την πρωτοβουλία, ήταν καλύτερη και νίκησε δίκαια. Όμως ο ατομισμός και η επιπολαιότητα των βυσσινί στην τελική προσπάθεια, καθώς και η εξαιρετική εμφάνιση του τερματοφύλακα Παρουσιάδη συνετέλεσε στο να μην μπει γκολ νωρίς, και το ματς να κριθεί τελικά στο τελευταίο πεντάλεπτο με το νικητήριο γκολ του Βουρούκου. Στη συγκεκριμένη φάση ο Παραφέστας εκτέλεσε πλάγιο, ο προωθημένος Γκαλίτσιος γύρισε με το κεφάλι τη μπάλα προς την εστία των φιλοξενουμένων, ο πολύ καλός Παρουσιάδης έκανε το μοιραίο λάθος και αντί να διώξει τη μπάλα με τα χέρια, τη βρήκε με την πλάτη και ο Βουρούκος με κεφαλιά την έστειλε στα ανυπεράσπιστα δίχτυα, πριν οι αμυντικοί προλάβουν να αντιδράσουν. H ΑΕΛ με αυτή τη νίκη και σε συνδυασμό της ήττας της ΑΕΚ από τον Ολυμπιακό επανέρχεται μόνη στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα.




Η ΑΕΛ όπως παρατάχθηκε στο παιχνίδι κόντρα στην Καστοριά στο στάδιο Αλκαζάρ, 2 ημέρες πριν τα Χριστούγεννα του 1979.

ΟΡΘΙΟΙ : Γκαλίτσιος, Δράμαλης, Μπουντόλος, Παραφέστας, Αργυρούλης, Ράμμος.
ΚΑΘΙΣΤΟΙ : Μαλουμίδης, Χαντζιαμπιτς, Ανδρεούδης, Σπασόφσκι, Βαλαώρας.



Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων