1979-80 : 26η : ΑΕΛ – Ολυμπιακός 0-0

26η αγωνιστική : ΑΕΛ – Ολυμπιακός 0-0

23 Μαρτίου 1980

ΑΕΛ (Κ.Πολυχρονίου) : Παπαδόπουλος, Παραφέστας, Ράμμος, Γκαλίτσιος, Δράμαλης, Ανδρεούδης, Σπασόφσκι (78’ Βουρούκος), Γκόλαντας, Μαλουμίδης, Χάντζιαμπιτς, Βαλαώρας.


Ολυμπιακός (Κ.Γκόρσκι) : Αρβανίτης, Κυράστας, Βαμβακούλας, Νοβοσέλατς, Μίχος, Κουσουλάκης, Καραβίτης, Νικολούδης, Καλτσάς (74’ Γκαβασιάδης), Άλστρομ (74’ Κοκολάκης), Γαλάκος.


Διαιτητής : Τικμόγλου


Γήπεδο : Αλκαζάρ 

Εισιτήρια - Εισπράξεις : 16.160 - 3.869.850 δρχ.

Η ΑΕΛ παρά τα προγνωστικά που την ήθελαν εύκολη λεία των Πειραιωτών, πάλεψε στα ίσια το ματς, κοίταξε στα μάτια τον επίδοξο πρωταθλητή και κατέκτησε δίκαια το βαθμό της ισοπαλίας. Φοβερή ατμόσφαιρα στο στάδιο Αλκαζάρ στο οποίο δεν έπεφτε καρφίτσα και αποκάλυψη της πινακίδας με τις προσωπογραφίες των Δημήτρη Κουκουλίτσιου και Δημήτρη Μουσιάρη στη κερκίδα των Ιερολοχιτών κατά τη είσοδο της ΑΕΛ στο γήπεδο. Η πινακίδα θα κοσμεί για αρκετά χρόνια την θύρα Ζ' του Αλκαζάρ θυμίζοντας στους παλιότερους και μαθαίνοντας στους νεότερους για το ποιοι ήταν οι δύο αδικοχαμένοι αθλητές.

Το χαρακτηριστικό της αναμέτρησης εκείνης της ημέρας ήταν η αποκάλυψη μιας πινακίδας με τις προσωπογραφίες των αδικοχαμένων αθλητών Κουκουλίτσιου και Μουσιάρη στην κερκίδα των Ιερολοχιτών.Το γεγονός που έλαβε χώρα μισή ώρα πριν την έναρξη του αγώνα, αποτυπώνεται στο πρώτο και έγχρωμο φωτογραφικό στιγμιότυπο της παρούσας ανάρτησης. Μέσα σε έντονα φορτισμένη συναισθηματικά ατμόσφαιρα, κάτω από το σύνθημα "ζουν, ζουν αυτοί μας οδηγούν" οι Ιερολοχίτες αποκάλυψαν τις προσωπογραφίες των θανόντων ποδοσφαιριστών που μέχρι τότε ήταν σκεπασμένες με σημαίες της ΑΕΛ.




Είναι η στιγμή της εισόδου της ΑΕΛ στον αγωνιστικό χώρο και ταυτόχρονα η στιγμή της αποκάλυψης της πινακίδας με τις προσωπογραφίες των Κουκουλίτσιου και Μουσιάρη στην κερκίδα των Ιερολοχιτών.


Ο Σουηδός επιθετικός του Ολυμπιακού Τόμας Άλστρομ έχει σεντράρει προς την περιοχή της ΑΕΛ ενώ ο Βασίλης Ράμμος προσπαθεί να τον παρεμποδίσει.

Ο Κώστας Μαλουμίδης προσπαθεί να γίνει κάτοχος της μπάλας ανάμεσα στον Νίκο Βαμβακούλα και τον Μάρτιν Νοβοσέλατς.

Μονομαχία στα καρέ της ΑΕΛ ανάμεσα στον τερματοφύλακα Θεολόγη Παπαδόπουλο και τον Τόμας Άλστρομ υπό το βλέμμα του Γιάννη Γκαλίτσιου.





Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων