1980-81 : 21η : ΑΕΛ – Ολυμπιακός 0-1

21η αγωνιστική : ΑΕΛ – Ολυμπιακός 0-1 

18 Φεβρουαρίου 1981 

Scorer : 16' Βαμβακούλας

ΑΕΛ (Αντ.Γεωργιάδης) : Θ.Παπαδόπουλος, Παραφέστας, Πατσιαβούρας, Αργυρούλης, Γκαλίτσιος, Σταματίου, Τσιτσιλής (46’ Γκόλαντας), Ανδρεούδης, Χαραλαμπίδης, Κουτάς (70’ Δρακόπουλος), Βαλαώρας.

Ολυμπιακός (Κ.Γκόρσκι) : Σαργκάνης, Κυράστας, Βαμβακούλας, Νοβοσέλατς, Στ.Παπαδόπουλος, Κουσουλάκης, Περσίας, Μίχος, Αναστόπουλος (82’ Ορφανός), Νικολούδης, Γαλάκος.

Διαιτητής : Καραθανάσης
Επόπτες: Παγώνης, Λανδράκης

Γήπεδο : Αλκαζάρ
Εισιτήρια – Εισπράξεις : 13.560 - 3.453.550 δρχ.

Ο αγώνας έγινε μεσοβδόμαδα, ημέρα Τετάρτη, αλλά παρά το εργάσιμο της ημέρας το Αλκαζάρ ήταν κατάμεστο. Οι ποδοσφαιριστές των ομάδων αγωνίστηκαν με μαύρα περιβραχιόνια ως ένδειξη πένθους για τα θύματα της θύρας 7 του σταδίου Καραϊσκάκη, τραγικό γεγονός που είχε λάβει χώρα την προηγούμενη αγωνιστική, δέκα ημέρες νωρίτερα. Στα του αγώνα, η ΑΕΛ εγκατέλειψε τον αγωνιστικό χώρο έχοντας τρομερά παράπονα από τη διαιτησία του Καραθανάση. Ούτε λίγο, ούτε πολύ, η λαρισινή ομάδα διαμαρτυρήθηκε για πέντε περιπτώσεις που ο διαιτητής θα μπορούσε να καταλογίσει την εσχάτη των ποινών. Σύμφωνα με μαρτυρίες παραγόντων της ΑΕΛ, ο ίδιος ο διαιτητής στα αποδυτήρια ζήτησε συγνώμη λέγοντας πως "έπρεπε να σας δώσω τουλάχιστον ένα πέναλτι". Οι βυσσινί ήταν πολύ καλύτεροι των αντιπάλων τους αλλά σταμάτησαν πάνω σε έναν εκπληκτικό Σαργκάνη που δήλωσε παρών όταν χρειάστηκε και φυσικά στον διαιτητή Καραθανάση. Μια κεφαλιά του Βαμβακούλα έπειτα από σέντρα του Γαλάκου έκρινε το παιχνίδι. Πρώτος παίκτης του αγώνα ήταν ο Κώστας Σταματίου, ο οποίος όργωσε κυριολεκτικά το γήπεδο, ενώ πολλοί καλοί οι Χαραλαμπίδης, Γκαλίτσιος, Βαλαώρας χωρίς να υστερήσουν οι υπόλοιποι.



Οι αρχηγοί των ομάδων Τάκης Παραφέστας και Σταύρος Παπαδόπουλος, φορώντας μαύρα περιβραχιόνια ως ένδειξη πένθους για τα θύματα του τραγικού ατυχήματος της θύρας 7 του σταδίου Καραϊσκάκη, γεγονός που είχε συμβεί την προηγούμενη αγωνιστική, ποζάρουν στον φωτογραφικό φακό μαζί με τον διαιτητή Νίκο Καραθανάση και του επόπτες Λανδράκη και Παγώνη, πριν την αναμέτρηση. 






Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων