1982-83 : 13η : ΑΕΛ – Ολυμπιακός 2-0

13η αγωνιστική : ΑΕΛ – Ολυμπιακός 2-0

9 Ιανουαρίου 1983

Scorers23', 36' (πεν.) Μαλουμίδης 

ΑΕΛ (Γ.Γκμοχ) : Πλίτσης, Παραφέστας, Πατσιαβούρας Μητσιμπόνας, Γκαλίτσιος, Βουτυρίτσας, Χάσεμπουργκ (79' Τσιώλης), Γκαμπέτας, Μαλουμίδης, Ανδρεούδης, Βαλαώρας (73' Κουτάς).


Ολυμπιακός (Αλ.Παναγούλιας) : Σαργκάνης, Γούναρης, Βαμβακούλας, Παπαδόπουλος, Μίχος, Κουσουλάκης, Άλμπερτσεν, Ξανθόπουλος (57' Κοκολάκης), Αναστόπουλος, Μητρόπουλος, Ορφανός (46' Λεμονής).


Διαιτητής : Μπασμπαρέλιας (Θεσ/νίκης)


Γήπεδο : Αλκαζάρ
Εισιτήρια – Εισπράξεις : 17.000 – 4.760.000 δρχ.

Μεγάλη εμφάνιση της ΑΕΛ στο πρώτο εντός έδρας παιχνίδι για το 1983, δείγμα της εκπληκτικής ομάδας που χτίζονταν σιγά-σιγά, έσπασε την παράδοση που ήθελε τον Ολυμπιακό να φεύγει πάντα αήττητος από το Αλκαζάρ. Σε φοβερή μέρα ο σκόρερ Κώστας Μαλουμίδης, έκανε ό,τι ήθελε την άμυνα του Ολυμπιακού έχοντας άξιους συμπαραστάτες τους Βαλαώρα, Γκαμπέτα και Βουτυρίτσα χωρίς όμως να υστερήσει κανείς από τους υπόλοιπους. Οι Πειραιώτες δεν δικαίωσαν τη βαθμολογική τους θέση και μάλλον έφυγαν ικανοποιημένοι από το χαμηλό σκορ, καθώς θα μπορούσαν να διασυρθούν. Η ΑΕΛ με αυτή τη νίκη βρίσκεται στην 7η θέση του βαθμολογικού πίνακα.



Ο μη διακρινόμενος Κώστας Μαλουμίδης με δυνατό σουτ στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Νίκου Σαργκάνη ανοίγοντας το σκορ. Δεξιά ο Κύπριος αμυντικός του Ολυμπιακού Σταύρος Παπαδόπουλος δεν μπορεί να κάνει τίποτα και πιο πίσω ο Γιάννης Γκαμπέτας που έδωσε την ασιστ με τακουνάκι στον σκόρερ. 

Ο σκόρερ Κώστας Μαλουμίδης "πετάει" από τη χαρά του μετά την επίτευξη του πρώτου γκολ ενώ σπεύδουν να τον συγχαρούν Χάσεμπουργκ και Ανδρεούδης (10).

Με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι ο Μαλουμίδης διπλασιάζει τα τέρματα των βυσσινί.

Ο "εκτελεστής" του Ολυμπιακού πνίγεται στις αγκαλιές των συμπαικτών του μετά το 2-0









Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων