1983-84 : 23η : ΑΕΛ - Παναθηναϊκός 1-0

23η αγωνιστική : ΑΕΛ - Παναθηναϊκός 1-0

4 Μαρτίου 1984

Scorer : 10′ Βαλαώρας

ΑΕΛ (Β.Σκότσικ): Πλίτσης, Παραφέστας, Κυριλλίδης, Μητσιμπόνας, Γκαλίτσιος, Βουτυρίτσας, Ανδρεούδης Τσιώλης, Ζιώγας (85’ Πατσιαβούρας), Κμίετσικ (72’ Μαλουμίδης), Βαλαώρας.

Παναθηναϊκός (Γ.Γκμοχ) : Λαφτσής, Ταράσης, Καρούλιας, Κυράστας, Καψής, Παπαβασιλείου (46’ Λιβαθηνός), Θ.Δημόπουλος, Αντωνίου, Χαραλαμπίδης, Ρότσα, Γαλάκος (57’ Λα Λινγκ).

Διαιτητής : Κουκουλάκης

Γήπεδο : Αλκαζάρ
Εισιτήρια Εισπράξεις : 16.900 – 4.963.600 δρχ.

Σε ένα κατάμεστο Αλκαζάρ (φίλαθλοι προσπαθούσαν με κάθε τρόπο χρησιμοποιώντας ακόμη και σκοινιά για να μπουν στο γήπεδο) η ΑΕΛ έσπασε το αήττητο που είχε ο Παναθηναϊκός μέχρι τότε στο πρωτάθλημα πετυχαίνοντας μια μεγάλη νίκη με φτωχό σκορ. Χάρμα οφθαλών η ΑΕΛ, ειδικά στο α' μέρος νίκησε με ένα εκπληκτικό σε εκτέλεση το γκολ του Βαλαώρα ο οποίος έχασε κι άλλες ευκαιρίες για να διευρύνει το σκορ, ειδικά στην επανάληψη. Αδικαιολόγητη υποχώρηση της ΑΕΛ στο τελευταίο τέταρτο του παιχνιδιού, έδωσε χώρο και δικαίωμα στον Παναθηναϊκό να απειλήσει, καρδιοχτυπώντας τον κόσμο στις κερκίδες.



Η μπάλα έχει φύγει με τρομερή δύναμη από το δεξί πόδι του Βαλαώρα, διαγράφει μία θεαματική πορεία , με τελικό προορισμό τα δίχτυα του Λαφτσή. Την φάση παρακολουθούν οι Παπαβασιλείου, Ταράσης, Κυράστας και Καψής .


Ένα από τα εντυπωσιακότερα γκολ στην ιστορία της ΑΕΛ... Ο Γιάννης Βαλαώρας με δυνατό σουτ, έξω από την μεγάλη περιοχή, εκτελεί τον Θωμά Λαφτσή και σπάει το αήττητο του μετέπειτα πρωταθλητή Παναθηναϊκού.









Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων