1983-84 : 8η : Παναθηναϊκός - ΑΕΛ 2-1

8η αγωνιστική : Παναθηναϊκός - ΑΕΛ 2-1

23 Οκτωβρίου 1983

Scorers : 45′ (πεν.) Χαραλαμπίδης, 65′ Μαυρίδης - 23′ Ζιώγας

Παναθηναϊκός (Γ.Γκμοχ) : Λαφτσής, Κυράστας, Βονόρτας (66’ Θ.Δημόπουλος), Ταράσης, Καψής, Καραβίδας, Μαυρίδης, Αντωνίου (46’ Καρούλιας), Χαραλαμπίδης, Ρότσα, Γαλάκος.

ΑΕΛ (Β.Σκότσικ): Παπαδόπουλος, Παραφέστας, Πατσιαβούρας, Μητσιμπόνας, Γκαλίτσιος, Τσιώλης, Χάσεμπουργκ (74’ Βουτυρίτσας), Μαλουμίδης, Ζιώγας, Ανδρεούδης, Βαλαώρας (74’ Γκαμπέτας). 

Διαιτητής : Κόντζαλης

Γήπεδο : «Απόστολος Νικολαϊδης»
Εισιτήρια Εισπράξεις : 23.711 – 7.132.980 δρχ.

Η ΑΕΛ πίστεψε στη νίκη αλλά η διαιτητική σφυρίχτρα είχε αντίθετη άποψη. Αν και προηγήθηκε με ένα εκπληκτικό σε εκτέλεση γκολ του Μιχάλη Ζιώγα -προηγήθηκε γρήγορος συνδυασμός Τσιώλη-Βαλαώρα και πάσα του τελευταίου στον σκόρερ- ισοφαρίστηκε εξαιτίας ενός ανύπαρκτου πέναλτι το οποίο καταλογίστηκε στο δεύτερο λεπτό των αδικαιολόγητων καθυστερήσεων του α' ημιχρόνου που κράτησε ο διαιτητής Κόντζαλης. Στο υποτιθέμενο πέναλτι υπέπεσε ο Χρήστος Ανδρεούδης στον Μάικ Γαλάκο. Στο 57' δεν καταλογίζεται πέναλτι υπέρ της ΑΕΛ σε ανατροπή του Βαλαώρα από τον Ταράση. Στο 65' ο Παναθηναϊκός θα πάρει τη νίκη με κοντινό σουτ του Μαυρίδη ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Ρότσα, αλλά η ΑΕΛ θα φύγει από το γήπεδο με πολλά παράπονα από τη διαιτητική συμπεριφορά.



H 11άδα της ΑΕΛ στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας .

ΟΡΘΙΟΙ : Πατσιαβούρας, Παπαδόπουλος, Παραφέστας, Χάσεμπουργκ, Γκαλίτσιος, Μητσιμπόνας.
ΚΑΘΙΣΤΟΙ : Τσιώλης, Ανδρεούδης, Ζιώγας, Μαλουμίδης, Βαλαώρας.




Στη φωτογραφία της πρώτης σελίδας της συγκεκριμένης έκδοσης του ΟΠΑΠ απεικονίζεται φάση από τον αγώνα Παναθηναϊκού-ΑΕΛ 2-1 της περιόδου 1983-84. Είναι η εύστοχη εκτέλεση του πέναλτι του Γρηγόρη Χαραλαμπίδη απέναντι στον Θεολόγη Παπαδόπουλο με το οποίο ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε.



Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων