1985-86 : 27η : ΑΕΛ - Παναθηναϊκός 0-2

27η Αγωνιστική : ΑΕΛ - Παναθηναϊκός 0-2

6 Απριλίου 1986

Scorers : 33′ Ζάετς, 84′ Σαραβάκος

Αποβολή: 86' Βαλαώρας (δεύτερη κίτρινη)

ΑΕΛ (Κώστας Τσάκος) : Πλίτσης, Κυριλίδης, Κολομητρούσης, Γκαλίτσιος, Μητσιμπόνας, Βουτυρίτσας, Άνταμτσικ (Αλεξούλης), Κούπσεβιτς, Ζιώγας, Ανδρεούδης (Τσιώλης), Βαλαώρας.

Διαιτητής : Νικάκης

Γήπεδο : Αλκαζάρ
Εισιτήρια Εισπράξεις : 16.436 - 5.255.500 δρχ.

Η ΑΕΛ υποδέχτηκε, για την 27η αγωνιστική του πρωταθλήματος, την ομάδα του Παναθηναϊκού στο στάδιο Αλκαζάρ. Το πρωτάθλημα βρισκόταν 3 στροφές πριν τη λήξη του κι ο Παναθηναϊκός ήταν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, απόλυτο φαβορί για ακόμα μία κατάκτηση πρωταθλήματος, ήθελε τη νίκη για να καταστεί και μαθηματικά πρωταθλητής. Από την άλλη για τους γηπεδούχους, το παιχνίδι δεν είχε κάποιο ιδιαίτερο βαθμολογικό ενδιαφέρον. Το γεγονός αυτό πάντως δεν απέτρεψε τους Λαρισαίους φιλάθλους να γεμίσουν το Αλκαζάρ  για να ενισχύσουν τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών της ομάδας τους. Δεκαπέντε χιλιάδες φίλαθλοι κατέκλυσαν εκείνη την ημέρα το γήπεδο, ανάμεσά τους περισσότεροι από 1500 οπαδοί του Παναθηναϊκού, στην πλειοψηφία τους εκδρομείς από την Αθήνα.
Η ατμόσφαιρα πάντως ήταν από νωρίς ηλεκτρισμένη και δεν άργησαν να δημιουργηθούν τα πρώτα επεισόδια ανάμεσα στους οπαδούς των δυο ομάδων. Συγκεκριμένα 50 περίπου λεπτά πριν από την έναρξη της αναμέτρησης κάποιοι λιγοστοί ένθερμοι φίλοι του ΠΑΟ μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο από την θύρα 8 όπου βρίσκονταν, αυτό έφερε την αντίδραση των Λαρισαίων οι οποίοι με τη σειρά τους εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο. Κατορθώθηκε πάντως να απομακρυνθούν οι οπαδοί των δυο ομάδων πριν να έρθουν σε επαφή μεταξύ τους από τη λιγοστή αστυνομική δύναμη που ήταν επιφορτισμένη με την τήρηση της τάξεως.Ωστόσο γρήγορα ξέσπασαν άγριες συμπλοκές στην θύρα 8 που φιλοξένησε τους φίλους του τριφυλλιού. Για αρκετά λεπτά της ώρας οι εξέδρες είχαν μετατραπεί σε ρινγκ, με τους οπαδούς των δυο ομάδων να συγκρούονται ανελέητα,ενώ η μικρή αστυνομική δύναμη ήταν ανήμπορη να επιβληθεί. 
Με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων η κατάσταση φάνηκε να βαίνει προς εκτόνωση. Παρόλα αυτά, στις 4:25 μ.μ., δηλαδή 35 λεπτά πριν από την έναρξη του παιχνιδιού, μια μεγάλη μερίδα οπαδών του Παναθηναϊκού αυτή τη φορά, μπήκε στον αγωνιστικό χώρο φέροντας μαζί τους μια μεγάλη σημαία, την οποία έστησαν στο κέντρο του γηπέδου. Οπαδοί της ΑΕΛ που θεώρησαν προκλητική την ενέργεια αυτή, εισέβαλλαν με την σειρά τους στον αγωνιστικό χώρο με αποτέλεσμα να μετατραπεί γρήγορα το τερέν σε αρένα. Οι συμποκές ήταν βίαιες, μάλιστα ένας οπαδός του παναθηναϊκού μεταφέρθηκε αιμόφυρτος για ράμματα στο τοπικό νοσοκομείο, ενώ  χτυπήθηκαν οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟ,  Δημόπουλος, Ζάετς, Ταράσης που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στον αγωνιστικό χώρο για ζέσταμα. Μάλιστα ο Χρήστος Δημόπουλος ο οποίος προοριζόταν για την βασική εντεκάδα  έπαθε εγκεφαλική διάσειση από χτύπημα με αλυσίδα στο κεφάλι του και την θέση του πήρε ο Χαραλαμπίδης.
Τελικά η αστυνομία κατάφερε να ελέγξει την κατάσταση και το παιχνίδι ξεκίνησε με 15 λεπτά καθυστέρηση. Έξι από τους ταραξίες συνελήφθησαν και κρατήθηκαν από την αστυνομία της Λάρισας. 
Στο αγωνιστικό κομμάτι η ΑΕΛ είχε αρκετές ευκαιρίες για τέρμα άλλα Παναθηναϊκός κέρδισε με 0-2 την Λάρισα και στέφτηκε και τυπικά πρωταθλητής Ελλάδος για το 1986, τρεις αγωνιστικές πριν από τη λήξη του πρωταθλήματος. Το δεύτερο τέρμα του Σαραβάκου σημειώθηκε από offside το οποίο δεν καταλόγισε ο διαιτητής Νικάκης. Καταλόγισε όμως κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρίες στον Βαλαώρα όπου ήταν και η δεύτερη στον αγώνα και τον έστειλε στα αποδυτήρια. 


Χαραλαμπίδης και Κυριλίδης σε στιγμιότυπο του αγώνα.



















Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων