ΚΥΠΕΛΛΟ ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΩΝ 1985-86 : Α’ γύρος

1ος αγώνας : ΑΕΛ - Σαμπντόρια 1-1 

18 Σεπτεμβρίου 1985 

Scorers : 39' Μητσιμπόνας - 82' Μαντσίνι

ΑΕΛ: Πλίτσης, Παραφέστας, Κολομητρούσης, Γκαλίτσιος, Μητσιμπόνας, Βουτυρίτσας, Τσιώλης (78' Στάμος), Κούπσεβιτς, Άνταμτσικ, Ανδρεούδης, Βαλαώρας (78' Αγορογιάννης).

Σαμπντόρια: Μπορντόν, Μανίνι, Γκαλία, Πάρι, Βιέρκοβουντ, Πελεγκρίνι, Σκαντσιάνι, Σούνες, Φράνσις (58' Βιάλι), Ματεόλι, Μαντσίνι.

Διαιτητής: Κάϊζερ (Βέλγος)

Γήπεδο: Αλκαζάρ

Την περίοδο 1984-1985 η ΑΕΛ κατακτά το Κύπελλο Ελλάδος στο Ολυμπιακό στάδιο, καθώς κερδίζει 4-1 τον πρωταθλητή εκείνης της χρονιάς ΠΑΟΚ και αυτομάτως παίρνει το εισιτήριο για το Κύπελλο Κυπελλούχων. Η Σαμπντόρια στις 2/10/1985 νίκησε με 1-0 στη ρεβάνς στη Γένοβα την ΑΕΛ με σκόρερ το Μαντσίνι στο 41ο λεπτό, με τον Γιάννη Αλεξούλη να χάνει τη μεγάλη ευκαιρία για να στείλει το ματς στην παράταση. Την πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης πήρε η Ιταλική ομάδα, καθώς η ΑΕΛ στο πρώτο ματς στις 18 Σεπτεμβρίου 1985 είχε έρθει ισόπαλη με 1-1 με την Σαμπντόρια στο στάδιο Αλκαζάρ με γκολ των Μητσιμπόνα 39' και Μαντσίνι 82'.

Η ΑΕΛ πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση και το σκορ είναι τελείως άδικο. Η Λαρισινή ομάδα είχε την κυριαρχία για 70 λεπτά στον αγώνα. Οι Ιταλοί έκαναν ότι γνωρίζουν να κάνουν, δηλαδή να αμύνονται. Στο 14' σε σουτ του Βουτυρίτσα η μπάλα βρήκε το δοκάρι και έπειτα πέρασε τη γραμμή χωρίς να κατακυρωθεί τέρμα. Οι προσπάθειες της ΑΕΛ καρποφόρησαν με το τέρμα του Μητσιμπόνα στο 39'. Στο β' ημίχρονο η ΑΕΛ προσπάθησε αρχικά να πετύχει και δεύτερο τέρμα, μετά όμως το 70' ο ρυθμός της έπεσε. Αυτό το εκμεταλλεύτηκαν οι Ιταλοί, που στη δεύτερη ουσιαστικά επίθεσή τους στα καρέ της ΑΕΛ πέτυχαν το τέρμα της ισοφάρισης. Στα εναπομείναντα λεπτά η ΑΕΛ δεν είχε το ψυχικό σθένος να κυνηγήσει ένα δεύτερο τέρμα.



Η ΑΕΛ όπως παρατάχθηκε στον αγώνα με τη  Σαμπντόρια.

ΟΡΘΙΟΙ: Πλίτσης, Κολομητρούσης, Γκαλίτσιος, Άνταμτσικ, Βαλαώρας, Μητσιμπόνας.
ΚΑΘΙΣΤΟΙ: Παραφέστας, Βουτυρίτσας, Τσιώλης, Ανδρεούδης, Κούπσεβιτς.ΣΕΒΙΤΣ -






Στην εικόνα, ο Γιώργος Μητσιμπόνας μαρκάρει τον, Ρομπέρτο Μαντσίνι.


Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων