1987-88 : 13η : Εθνικός - ΑΕΛ 0-0

13η Αγωνιστική : Εθνικός - ΑΕΛ 0-0

3 Ιανουαρίου 1988

Εθνικός (Π.Πάκερτ) : Δοξάκης, Π.Κατσικογιάννης, Γεωργάρας, Καμπόλης, Δημητρόπουλος (73’ Γ.Κατσικογιάννης), Κουτσιβίτης, Λυρής, Αντωνόπουλος, Μπατίστα, Κοτίδης, Ιλούνγκα.

ΑΕΛ (Γ.Γκμοχ) : Μιχαήλ, Αγορογιάννης, Κυριλλίδης, Κολομητρούσης, Γκαλίτσιος, Βουτυρίτσας, Αλεξούλης, Τσιώλης, Ζιώγας (61’ Κακανούλιας), Καραπιάλης (83’ Αθανασίου), Βαλαώρας.

Διαιτητής : Ναούμ
Βοηθοί : Συρμανίδης, Ζαχαριάδης

Γήπεδο: Καραΐσκάκη
Εισιτήρια – Εισπράξεις : 16.035 – 8.818.250 δρχ.

Παρουσία 22.000 περίπου θεατών, η ΑΕΛ παρατάχθηκε με πολλά προβλήματα στο στάδιο Καραϊσκάκη. Απουσίαζε ο τιμωρημένος Μητσιμπόνας, Τον αντικατέστησε στο κέντρο της άμυνας ο Κολομητρούσης και το αριστερό άκρο κάλυψε ο Κυριλλίδης. Με πυρετό αγωνίστηκαν οι Τσιώλης και Ζιώγας ενώ ο Καραπιάλης χάνοντας προπονήσεις λόγω τραυματισμού όλη την εβδομάδα δεν είχε την απόδοση που έπρεπε. Παρόλα αυτά η ΑΕΛ παρουσίασε συνοχή, είχε σε εξαιρετική μέρα του άλλους δύο μέσους Βουτυρίτσα και Αλεξούλη και ήταν καλύτερη του αντιπάλου της στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Πότε, όμως, η άμυνα του Εθνικού, πότε ο τερματοφύλακας Δοξάκης, πότε η ολιγωρία των επιθετικών δεν επέτρεψαν στην ΑΕΛ να φτάσει στην επιτυχία. Από την άλλη ο Εθνικός περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο, αλλά θα μπορούσε να προηγηθεί αν ο Μιχαήλ δεν έκανε την απόκρουση της χρονιάς, διώχνοντας σε κόρνερ στο 36', σουτ στο "Γ" του Παναγιώτη Κατσικογιάννη από 40 μέτρα. Αξίζει να σημειωθεί μια "σύγχυση" του διαιτητή Ναούμ που φαίνεται να σφύριξε το τέλος του πρώτου ημίχρονου στο 44:14 κόβοντας μια αξιόλογη επίθεση της ΑΕΛ στην μέση. Στο β' ημίχρονο ο Γιάτσεκ Γκμοχ παρά το ότι αντικατέστησε τον ταλαιπωρημένο Ζιώγα και τον ανέτοιμο -ουσιαστικά- Καραπιάλη, οι βυσσινί εξακολουθούσαν να ελέγχουν το ματς, περιόρισαν όμως σταδιακά τη επιθετικότητα τους, προτιμώντας να διασφαλίσουν τον βαθμό, αφού αδυνατούσαν να σκοράρουν.

Δηλώσεις

Γκμόχ:
Που μπορεί να φτάσει η ΑΕΛ ;
"Αν έξω από τίτλο είναι Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, όλα γίνεται, ακόμη μένει στο, ναι λέμε εμείς μπορώ να πω πολλές φορές λέω έτσι ότι εμείς παλεύουμε για πρωτάθλημα επαρχία φέτος, αυτό είναι από πίσω και άλλο το στόχος αλλά έτσι είναι τα φαίνεται γιατί κι εμείς κι ο ΟΦΗ προχωράμε εμπρός, ΟΦΗ είναι μόνο ένα βαθμούς πίσω από εμάς και τα δύο παίζουμε έξω έδρα, εμείς με Ηρακλής ΟΦΗ παίζει με ΠΑΟΚ μάλλον, θα δούμε, αυτό το παιχνίδι ίδιο μεγάλο για μας αν θα πάρουμε αυτό που δεν πήραμε τώρα, θα είναι για μας μεγάλο χαρά, αλλά πάλι λέω και τέτοιο, δημιουργώ τέτοιο ψυχολογία από εμένα ότι θέλουμε ότι παιδιά θα παίζουμε μπάλα και εχουν και χαρά όχι μόνο επαγκελματικό σκέψη, θα παίζουμε μπάλα και σήμερα είδα ορισμένους παίχτες, βασικά όλους, Αγορογιάννης, Ζιώγας, Βουτυρίτσας, Τσιώλης, πρόσφεραν κάτι, λέω και εγώ είμαι ευχαριστημένος σήμερα για 2-3 αποκρούσεις του Χρήστο Μιχαήλ, αυτό το αποκρούσεις που Κατσικογιάννης σουταρε απο 30-40 μέτρα, απο 10 τερματυφύλακες 9 φάνε αυτό σήμερα πραγματικά πήρε... (δεν μπορώ να μεταφράσω)
Συγνώμη, 2 λόγια θέλω να πω γιατί συνέχεια βγάζετε εμένα μπροστά, έχω άλλους ανθρώπους και κοντά μου έναν, Οράσιο Μοράλες, συνεργάτης μου 2 χρόνια είμαστε μαζί, χρυσό παιδί, πολλά πρόσφερε για Λαρισινό και Ελληνικό ποδόσφαιρο, να πει 2 λόγια και αυτός."

Μοράλες:
"Λοιπόν, εγώ είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος με τη δουλειά που κάνουμε με τον κύριο Γκμόχ και με όλη την διοίκηση και με τους ποδοσφαιριστάς την προσπάθεια που κάνουμε φέτος είναι πάρα πολύ μεγάλη και πιστεύω αν συνεχίσουμε έτσι μπορούμε να κάνουμε το καλύτερο της επαρχίας."

Γκαλίτσιος:
Πώς ήταν στο κέντρο της άμυνας χωρίς τον Μητσιμπόνα;
"Δεν υπάρχει "απών" γιατί όλα τα παιδιά είμαστε το ίδιο, επάξια κάλυψε θέση ο Κολομητρούσης και πιστεύω ότι και οποιοσδήποτε παίκτης λείψει από μέσα από την ομάδα ότι υπάρχουν τα ταλέντα που μπορούν να καλύψουν αυτή τη θέση."

Αλεξούλης:
Ο ρόλος σου είναι πολυσύνθετος μέσα στην ομάδα, πώς τα καταφέρνεις;
"Ναι, ο ρόλος ο δικός μου είναι ο ρόλος του χαμάλη που λένε, είμαι για όλες τις δουλειές και για όλες τις θέσεις, αλλά πιστεύω με καλή προπόνηση βγαίνουν όλα."

Μιχαήλ:
Σχετικά με την απόκρουση που όπως είπε ο προπονητής σου 9 στους 10 θα το τρώγανε τι έχεις να πεις;
"Κοίταξε, ήταν μια καλή απόκρουση, ήταν δύσκολο το σουτ από μακριά, αλλά ευτυχώς είχα ορατότητα, τι άλλο να σου πω (;) εντάξει ... ήταν μια καλή απόκρουση."








Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων