1987-88 : 28η : ΑΕΛ - Εθνικός 3-0

28η Αγωνιστική : ΑΕΛ - Εθνικός 3-0

24 Απριλίου 1988

Scorers : 18′ Τσιώλης, 64′ Βαλαώρας, 89΄ Ζιώγας

ΑΕΛ (Γκμόχ): Μιχαήλ, Κολομητρούσης, Κυριλλίδης, Μητσιμπόνας, Αλεξούλης, Αθανασίου (76΄Παπαντωνίου), Βουτυρίτσας, Τσιώλης, Ζιώγας, Καραπιάλης (89΄Κανιέμπα), Βαλαώρας.

Διαιτητής: Κόρτσαρης

Γήπεδο : Αλκαζάρ
Εισιτήρια - Εισπράξεις: 10.062 - 4.543.950δρχ

O Εθνικός έχασε κάποιες ευκαιρίες και έκανε αξιοπρεπή εμφάνιση, αλλά η ΑΕΛ είχε περισσότερες ευκαιρίες και δοκάρι.
Στη βαθμολογία ΑΕΛ 40β, ΠΑΟΚ 37β, ΟΦΗ, ΑΕΚ 36β.
Έτσι η ΑΕΛ αν κέρδιζε τον Ηρακλή στην έδρα της την επόμενη αγωνιστική εξασφάλιζε και μαθηματικά τον τίτλο...

Εξωαγωνιστική σημείωση
Αν και η ΑΕΛ προσπάθησε να χωρέσει δύο καρπούζια σε μία μασχάλη και να κυνηγήσει το νταμπλ εκείνη τη χρονιά, δεν τα κατάφερε, καθώς αποκλείστηκε από τον Παναθηναϊκό στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας με ήττα 3-1 στο Αλκαζάρ (ήττα 1-0 στο πρώτο ματς). Οι «βυσσινί» ξεκίνησαν δυνατά το παιχνίδι και προηγήθηκαν με γκολ του Αλεξούλη, ωστόσο το γκολ του Σαραβάκου στο 45’ τους «έκοψε» τα πόδια. Από τη στιγμή που δύσκολα θα ανέτρεπαν την κατάσταση (για πρόκριση ήθελαν άλλα δύο γκολ), σταδιακά (αυτοβούλως και χωρίς να τους έχει πει τίποτα ο Γκμοχ) κατέβασαν ταχύτητα, καθώς σε τρεις ημέρες έπαιζαν πρωτάθλημα. Ο Γκμοχ, όμως, που τους πήρε… είδηση αποφάσισε να τους κάνει καψώνι. Το επόμενο Σάββατο (το ματς του Κυπέλλου ήταν Τετάρτη), παραμονή του αγώνα με τον Εθνικό, στο ξενοδοχείο πήρε μαζί του και κάποιους παίκτες από τη δεύτερη ομάδα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα βάλει νεαρούς στο παιχνίδι. Το κόλπο έπιασε, οι «βυσσινί»… ταρακουνήθηκαν και η ΑΕΛ με τη βασική ομάδα νίκησε άνετα τον Εθνικό 3-0.




Ο Σάκης Τσιώλης στέλνει τη μπάλα στην κενή εστία του Εθνικού, ανοίγοντας το δρόμο για την επικράτηση της ΑΕΛ κόντρα στους Πειραιώτες.






Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων