1988-89 : 16η : ΑΕΛ - ΠΑΟΚ 2-1

16η αγωνιστική : ΑΕΛ - ΠΑΟΚ 2-1 

22 Ιανουαρίου 1989 

Scorers: 70' Μητσιμπόνας, 79' Καραπιάλης - 21' Γιάγκος

Αποβολή: 79' Αθανασίου (κόκκινη)

ΑΕΛ (Ταμπόρσκι): Κυριακούλης, Παπαντωνίου, Κυριλλίδης, Γκαλίτσιος, Μητσιμπόνας, Αλεξούλης (66' Τσιλιάκος), Αθανασίου, Αγορογιάννης (46' Βαλαώρας), Ζιώγας, Καραπιάλης, Μπάραν.

ΠΑΟΚ (Ρίνους Ίσραελ): Γκιτσιούδης, Καραγεωργίου, Μαυρέας, Μήτογλου, Γιάνκος, Τσουρέλας, Αναστασιάδης, Λεοντιάδης (73' Μαλιούφας), Σμολ, Σκαρτάδος, Όσβαλντ (60' Αλεξανδρίδης) 

Διαιτητής: Δημήτρης Γιακουμάτος (Αθηνών)

Γήπεδο: Αλκαζάρ
Εισιτήρια: 10.986

Είναι το 21ο λεπτό της αναμέτρησης και το Αλκαζάρ παγώνει όταν με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ελληνο-αυστραλού Τσάρλι Γιάγκος η μπάλα βρίσκεται στα δίχτυα. Με τον ΠΑΟΚ να είναι μπροστά στο σκορ, ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης, όμως στην επανάληψη οι βυσσινί μπήκαν στο γήπεδο και ανέβασαν την απόδοσή τους, έτσι έφτασαν στην ανατροπή. Αρχικά ισοφάρισε ο Μητσιμπόνας στο 69', για να έρθει στο 79' ο Καραπιάλης να γράψει το 2-1, που ήταν και το τελικό σκορ στην αναμέτρηση. Στο ίδιο λεπτό ο διαιτητής Γιακουμάτος, απέβαλε τον Αθανασίου και ο ΠΑΟΚ αν και έχοντας αριθμητικό πλεονέκτημα δεν το εκμεταλλεύτηκε.

Αυτό ήταν το τελευταίο παιχνίδι του Ρίνους Ίσραελ στον πάγκο του ΠΑΟΚ, καθώς ο Ολλανδός τεχνικός απολύθηκε και στη θέση του προσλήφθηκε ο Αλέφαντος.

 

Ο διαιτητής του αγώνα Δημήτρης Γιακουμάτος, πριν την έναρξη, με δική του πρωτοβουλία, μεταβαίνει μαζί με τους αρχηγούς των δυο ομάδων (Μητσιμπόνας και Σκαρτάδος), για να καταθέσει ανθοδέσμη στο σημείο που δολοφονήθηκε ο Χαράλαμπος Μπλιώνας, απο φίλαθλο του ΠΑΟΚ στις 26 Οκτωβρίου 1986.



Ο μη διακρινόμενος Καραπιάλης κάνει το 2-1 και δίνει την νίκη στην ΑΕΛ.



Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων