1988-89 : 15η : Ολυμπιακός - ΑΕΛ 3-1

15η αγωνιστική : Ολυμπιακός - ΑΕΛ 3-1

15 Ιανουαρίου 1989

Scorers11', 41' Τσιαντάκης, 84' Χαντζίδης - 37' Καραπιάλης


Ολυμπιακός (Γκμόχ): Ταληκριάδης, Καραταΐδης, Καλταβερίδης, Αλεξίου, Τσαλουχιδης, Τσιαντάκης, Χατζίδης (89' Παχατουρίδης), Φούνες (69' Μουστακίδης), Ντέταρι, Μητρόπουλος. 

ΑΕΛ (Ταμπόρσκι) Μιχαήλ, Παπαντωνίου, Κυριλλίδης, Γκαλίτσιος, Μητσιμπόνας, Αλεξούλης, Βουτυρίτσα (70' Αθανασίου), Αγορογιάννης, Ζιώγας, Καραπιάλης, Κανιέμπα (62' Βαλαώρας).

Γήπεδο: Στην Πάτρα λόγω τιμωρίας Ολυμπιακού.
Εισιτήρια16.839

Στο αγωνιστικό κομμάτι η ΑΕΛ στο 2ο ημίχρονο μπήκε στον αγώνα με ψυχή και πίεζε για την ισοφάριση κυρίως με στατικές φάσεις αλλά δέχθηκε εν τέλη 3ο τέρμα. Ο Ολυμπιακός με αυτή τη νίκη, αναδείχθηκε πρωταθλητής χειμώνα.
Για την ιστορία... ο Ολυμπιακός τιμωρήθηκε με 1 αγωνιστική σε ουδέτερη έδρα λόγω επεισοδίων που προκάλεσαν οι οπαδοί του στο ΟΑΚΑ, στα πλαίσια του θεσμού του κυπέλλου κόντρα στον ΟΦΗ. Στον συγκεκριμένο αγώνα ο ΟΦΗ απέκλεισε από τον θεσμό την ομάδα του Πειραιά. Οι οπαδοί του Ολυμπιακού, αδύνατοι να ξεπεράσουν το σόκ του αποκλεισμού και αφού είχαν τιμωρηθεί, συνέχισαν τα επεισόδια και στην Πάτρα, ξεσπώντας εις βάρος των ΜΑΤ, της αποστολής της ΑΕΛ και των φιλάθλων της.







Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων