ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΩΝ 1988-89 : Α’ γύρος

1ος αγώνας : ΑΕΛ – Ξαμάξ 2-1 

7 Σεπτεμβρίου 1988 

Scorers : 6' Ζιώγας, 90' Μητσιμπόνας - 67' Χέρμαν

ΑΕΛ (Βλ.Ταμπόρσκι) : Μιχαήλ, Κυριλίδης, Κολομητρούσης, Γκαλίτσιος, Μητσιμπόνας, Βουτυρίτσας, Τσιλιάκος (62' Αθανασίου), Αγορογιάννης (33' Αλεξούλης), Ζιώγας, Καραπιάλης, Βαλαώρας.

Ξαμάξ (Ζ.Γκρες) : Κάρμπιμπεφ, Μοτιέ, Φιάσελ, Βίντμερ (Λουτί), Ντεκαστέλ, Σμάγιτς (81' Περρέ), Σούτερ, Χέρμαν, Λουτί, Ραβέλο, Ζούικερ.

Διαιτητής: Κάρλ-Ζόζεφ Ασενμάνχερ (Γερμανία)
Επόπτες:  Πέτερ Ρίνσμαν, Βέρντελ Νιούμαν

Γήπεδο: Αλκαζάρ
Εισιτήρια - Εισπράξεις: 9.717 - 8.152.700 δρχ.

Την περίοδο 1987-1988 η ΑΕΛ τερματίζει 1η με 43 βαθμούς και εξασφαλίζει για πρώτη φορά στην ιστορία της, την έξοδό της στην Ευρώπη σαν πρωταθλήτρια Ελλάδας στο Κύπελλο Πρωταθλητριών (γνωστό ως Champions League σήμερα). Η ΑΕΛ στις 7 Σεπτεμβρίου 1988 κέρδισε την Ελβετική Νοσατέλ Ξαμάξ με 2-1 στο στάδιο Αλκαζάρ με γκολ των Ζιώγα 6΄ και Μητσιμπόνα 90΄ για το κύπελλο Πρωταθλητριών, ωστόσο στη ρεβάνς που έγινε στις 5 Οκτωβρίου 1988, έχοντας τη θερμή υποστήριξη 3000 και πλέον φιλάθλων της, αποκλείστηκε με ήττα με 3-0 στα πέναλτι. Aν και προηγήθηκε η ΑΕΛ με το Βασίλη Καραπιάλη στο 58 λεπτό, ηττήθηκε στην κανονική διάρκεια με 2-1 με γκολ του Ραβέλο στο 61 λεπτό μετά από ένα πολύ αυστηρό πέναλτι και στο 70 λεπτό με το Λούτι. Έτσι ο αγώνας οδηγήθηκε στην παράταση με το Μπανόν να χάνει για την ΑΕΛ στο 113'τεράστια ευκαιρία να δώσει την πρόκριση στην ομάδα του κάμπου.

Αρχικά φαινόταν ότι η ΑΕΛ Θα νικήσει εύκολα. Προηγήθηκε νωρίς και έπειτα έχασε ευκαιρίες στο 19' με τον Βουτυρίτσα, στο 23' με τον Βαλαώρα και στο 26' με τον Μητσιμπόνα. Σιγά σιγά ο ρυθμός της ΑΕΛ έπεφτε και οι Ελβετοί έβγαιναν μπροστά. Στο 38' ο Μιχαήλ πραγματοποίησε έξοχη απόκρουση σε σουτ του Ζούικερ. Στο β' ημίχρονο η Ξαμάξ ήταν καλύτερη. Ισοφάρισε και προσπάθησε να πάρει ακόμα και τη νίκη. Προς το τέλος η ΑΕΛ "ξύπνησε" και στο 87' ο Μητσιμπόνας έχασε μεγάλη ευκαιρία. Ο ίδιος παίκτης όμως έπειτα από απόκρουση του Ελβετού τερματοφύλακα με σουτ έδωσε τη νίκη στην ΑΕΛ. Αυτή η νίκη επέτρεψε στη Λαρισινή ομάδα να ταξιδέψει με αρκετές ελπίδες στην Ελβετία.


Η αρχική ενδεκάδα της αναμέτρησης:

ΟΡΘΙΟΙ: Γκαλίτσιος, Αγορογιάννης, Κολομητρούσης, Βαλαώρας, Μιχαήλ, Μητσιμπόνας.
ΚΑΘΙΣΤΟΙ: Καραπιάλης, Ζιώγας, Βουτυρίτσας, Τσιλιάκος, Κυριλίδης

Το γκολ του Ζιώγα στο 6ο λεπτό της αναμέτρησης. 

Το γκολ του Μητσιμπόνα στο 90'. 



Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων