2006-07 : 6η : ΑΕΛ - Ξάνθη 1-0

6η αγωνιστική : ΑΕΛ - Ξάνθη 1-0

1 Οκτωβρίου 2006

Scorer: 75' Αλωνεύτης 

ΑΕΛ: Κοτσόλης, Φέρστερ, Νταμπίζας, Γκαλίτσιος (57' Γαβριλόπουλος), Κατσιαρός, Μπασιλά, Γκίκας (67' Αλεξάνδρου), Διγκόζης, Αλωνεύτης, Κλέιτον, Καλαντζής (76' Στουρνάρας).

Ξάνθη: Μάλαρτζ, Βίσιο (26' Μπάρκογλου), Κοντοδήμος, Μεσέρα, Τοροσίδης, Βρύζας, Κιντάνα (71' Κόρσος), Γαρπόζης, Λαμπριάκος, Μαχράτζε, Ζουέλα (80' Καζάκης).

Διαιτητής: Κ.Παπασταμάτης (Αθηνών)
Επόπτες: Χ.Καλαϊτζίδης, Ι.Κουζάκης

Γήπεδο: Αλκαζάρ
Εισιτήρια: 5.666

Συνεχίζει την εντυπωσιακή πορεία της η Λάρισα, που ξεπέρασε και το εμπόδιο της Ξάνθης με 1-0, διατήρησε το εφετινό αήττητό της και ανέβηκε στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας, μαζί με τον Παναθηναϊκό που αγωνίζεται στο Ηράκλειο.
Αντιθέτως, η Ξάνθη συνέχισε την αγωνιστική κατρακύλα της μένοντας στους 2 βαθμούς και στην 15η και προτελευταία θέση.
Το ματς δεν διεκδίκησε δάφνες ποιότητας, καθώς οι δύο ομάδες φρόντισαν πρώτα από όλα να «κλειδώσουν» τις άμυνές τους και στη συνέχεια να ψάξουν κάποιο γκολ στην επίθεση.
Ο Γιώργος Δώνης παρέταξε την ομάδα του με τον Καλαντζή στην κορυφή της επίθεσης και τους Κλείτον και Αλωνεύτη να βοηθούν τον Έλληνα επιθετικό από πίσω, ενώ τα σχέδια του Γιάννη Ισπυρλίδη άλλαξαν μόλις στο 26ο λεπτό, όταν ο Βίσιο τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε από τον Μπάρκογλου.
Η πρώτη σπουδαία ευκαιρία του αγώνα έγινε από τον Σταύρο Λαμπριάκο μόλις στο 2ο λεπτό, το σουτ, όμως, του Έλληνα επιθετικού έδιωξε σε κόρνερ ο Στέφανος Κοτσόλης.
Στη συνέχεια, οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοσή τους και έχασαν αρκετές ευκαιρίες (7 ο Μάλαρζ αποκρούει σουτ του Γκαλίτσιου, 29 ο Πολωνός τερματοφύλακας σώζει την ομάδα του από σουτ του Διγκόζη, 39 ο Νταμπίζας από πλεονεκτική θέση σουτάρει άουτ, 44 παρόμοια τύχη για το σουτ του Αλωνεύτη).
Στο δεύτερο ημίχρονο, η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε, παρά τις αλλαγές που πραγματοποίησαν οι δύο προπονητές. Ολα αυτά, μέχρι το 74ο λεπτό, όταν ο Στάθης Αλωνεύτης πέτυχε το χρυσό γκολ για τη Λάρισα.
Ο Χρήστος Καλαντζής μπήκε στην περιοχή του Μάλαρζ, ο Πολωνός τερματοφύλακας απέκρουσε το σουτ του, όμως ο επερχόμενος Αλωνεύτης με πλασέ έγραψε το τελικό 1-0.
Στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, ο Κλέιτον έχασε τεράστια ευκαιρία για να κάνει το 2-0, το πλασέ του προ κενής εστίας, όμως, σταμάτησε ο Σταύρος Λαμπριάκος.






Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων