2007-08 : 21η : ΑΕΛ - Πανιώνιος 1-0

21η αγωνιστική : ΑΕΛ - Πανιώνιος 1-0

16 Φεβρουαρίου 2008

Scorer: 85' Μετίν

ΑΕΛ (Γιώργος Δώνης): Κηπουρός, Βενετίδης, Γκαλίτσιος, Νταμπίζας, Κώτσιος, Σαρμιέντο, Κυριακίδης (56` Μετίν), Φωτάκης, Μπακαγιόκο (82` Καλαντζής), Πάρα (68` Ζουράφσκι), Κλέιτον

Πανιώνιος (Εβαλντ Λίνεν): Κρέσιτς, Μαϊστόροβιτς, Μανιάτης (+90` Γουνδουλάκης), Ντιαβαρά, Κουτσόπουλος, Νικολάου, Μάκος, Κουμορτζί (64` Καπετάνος), Φερνάντες, Αραβίδης (+90` Σκούφαλης), Χούτος

Διαιτητής: Μαζαράκος (Άρτας)
Επόπτες: Ίτσιος (Σερρών), Βλάχος (Γρεβενών)

Γήπεδο: Αλκαζάρ
Εισιτήρια: 3.034 (Θεατές: ~5.000)

Με σκόρερ και πρωταγωνιστή τον Μετίν Τουμέρ η Λάρισα νίκησε δύσκολα με 1-0 τον Πανιώνιο στο Αλκαζάρ πετυχαίνοντας την τέταρτη σερί νίκη της στο πρωτάθλημα. Με τη νίκη αυτή οι βυσσινί μπαίνουν για τα καλά σε τροχιά πλέι οφ, ενώ ο Πανιώνιος έχασε και άλλο έδαφος στη βαθμολογία.
Διστακτικά ξεκίνησαν και οι δύο ομάδες και μέχρι το πρώτο 20λεπτο δεν είχε δημιουργηθεί κάποια αξιόλογη φάση μπροστά στις δύο εστίες, πλην ενός μακρινού σουτ του Κυριακίδη που δεν ανησύχησε όμως τον Κρέσιτς. Ο Πανιώνιος στεκόταν πολύ καλά αμυντικά, με τη Λάρισα να μην μπορεί να βρει διαδρόμους.
Οπως και να έχει, οι γηπεδούχοι πλησίασαν κοντά στο γκολ λίγο μετά το ημίωρο με το γυριστό του Πάρα που απέκρουσε ο Κρέσιτς. Αυτή ήταν και η καλύτερη φάση του πρώτου μέρους με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στην ανάπαυλα με το 0-0.
Με την έναρξη της επανάληψης ο Πανιώνιος απείλησε με τον Χούτο, ενώ ο Δώνης βλέποντας τη δημιουργική αδυναμία της ομάδας του πέρασε μέσα τον Τουμέρ στη θέση του Κυριακίδη και λίγο μετά τον Ζουράφσκι, αλλά ο Πανιώνιος στεκόταν πολύ ανασταλτικά.
Ο τούρκος μεσοεπιθετικός τελικά δικαίωσε τον Δώνη, καθώς στο 85` με ωραίο σουτ νίκησε τον Κρέσιτς και έκανε το 1-0, γκολ το οποίο έδωσε στην ΑΕΛ τους τρεις βαθμούς, σε ένα χρονικό σημείο όπου ο Πανιώνιος φαινόταν οτι θα μπορούσε να φύγει με την ισοπαλία.
Η χρυσή λοιπόν αλλαγή του Δώνη, ο Τουμέρ (στην πρώτη του συμμετοχή) έκανε τη διαφορά, ενώ η ΑΕΛ πήρε σημαντική ψυχολογική και βαθμολογική ώθηση με τη νίκη αυτή.


Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων