2008-09 : 22η : Πανθρακικός - ΑΕΛ 0-1

22η αγωνιστική : Πανθρακικός - ΑΕΛ 0-1

15 Φεβρουαρίου 2009

Scorer: 37' Γιαννακόπουλος

Πανθρακικός (Εμίλιο Φερέρα): Ρόκα, Βελάσκο, Ρομπίνιο, Τροϊζε, Κανωτίδης (41’ Αργυρίου), Ολίσε, Λόπεζ, Πόνσε (75’ Βιντάλ), Ματέις (45’ Δανίδης), Ντιαλό, Ριέρα.

ΑΕΛ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Κοτσόλης, Κώτσιος, Ααράμπ, Βενετίδης, Μπουκουβάλας, Κυριακίδης, Σαρμιέντο, Γιαννακόπουλος (85’ ΄Ιγκλέσιας), Γκουέλα (66’ Πάρα), Ίλιτς (79’ Μετίν), Ζουράφσκι.

Διαιτητής: Παπασταμάτης Κ. (Αθηνών)
Επόπτες: Ιωσηφόγλου Ν. (Αθηνών), Νικολακόπουλος Α. (Αθηνών)
4ος: Γιαννόπουλος Γ. (Αθηνών)

Γήπεδο: ΔΑΚ Κομοτηνής
Εισιτήρια: 3.304

Αποφασιστικό βήμα για την κατάληψη της πέμπτης θέσης έκανε στην Κομοτηνή η ΑΕΛ. Οι Θεσσαλοί επικράτησαν με 1-0 του Πανθρακικού με σκόρερ τον Στέλιο Γιαννακόπουλο στο 35ο λεπτό έμεινε μόνη 5η στον βαθμολογικό πίνακα της Super League.
Αυτή η νίκη ήταν η όγδοη για τους "βυσσινί" στη φετινή περίοδο και τρίτη εκτός έδρας. Η ξέφρενη πορεία της ΑΕΛ προς τα πλέι οφ συνεχίζεται, με τους βυσσινί να αποκτούν πλέον διαφορά από τους διώκτες της πέμπτης θέσης (-3 ο Άρης, -5 ο Πανιώνιος) και να σπάνε ένα μοναδικό ρεκόρ. Οι Λαρισαίοι, μάλιστα, έφτασε τους 11 σερί αγώνες χωρίς ήττα, καταρρίπτοντας το ρεκόρ που είχε σημειώσει τη σεζόν ΄82-΄83.
Για τον Πανθρακικό αυτή η ήττα ήταν η 11η φέτος και πέμπτη στην Κομοτηνή. Θα μπορούσε, όμως, να χαρακτηριστεί "αναίμακτη", καθώς η απόσταση από τις ομάδες που βρίσκονται κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού μειώθηκε μόλις κατά ένα βαθμό (είναι στους 7), λόγω της μη νίκης του ΟΦΗ.
Ο Στέλιος Γιαννακόπουλος δέχεται τα συγχαρητήρια των συμπαικτών του για το γκολ που σημείωσε
Πλέον με νίκη επί του Άρη την ερχόμενη Κυριακή στο Αλκαζάρ έχει τη χρυσή ευκαιρία να αποκτήσει απόσταση ασφαλείας από τους ανταγωνιστές της και να κάνει ένα πολύ μεγάλο βήμα για την είσοδο στην πρώτη πεντάδα. Το τελικό σκορ μοιάζει «φτωχό», μπροστά στην εξαιρετική εμφάνιση, αλλά και τις μεγάλες ευκαιρίες που δημιούργησαν οι «βυσσινί» στη διάρκεια του αγώνα. Θα μπορούσαν κάλλιστα να είχαν «καθαρίσει» το ματς νωρίτερα σε τρεις περιπτώσεις, με Σαρμιέντο (73’), Πάρα (74’) και Γιαννακόπουλο (84’). Με τη νίκη της αυτή η ΑΕΛ δημιούργησε νέο ρεκόρ αήττητου σερί στη μεγάλη κατηγορία φτάνοντας τους 11 συνεχόμενους αγώνες.
Ντεμπούτο με τα «βυσσινί» έκανε ο Τουμέρ Μετίν, ο οποίος στο 79ο λεπτό πέρασε ως αλλαγή στη θέση του Ίλιτς και αποθεώθηκε από τους φίλους της ομάδας, οι οποίοι κέρδισαν τη μάχη της εξέδρας στο γήπεδο της Κομοτηνής.
Το φιλμ του αγώνα
Με 4-4-2 παρέταξε την ομάδα του ο Εμίλιο Φερέρα. Κάτω από τα δοκάρια έκατσε ο Ρόκα, την αμυντική τετράδα αποτελούσαν οι Βελάσκο, Ρομπίνιο, Τροϊζί και Κανωτίδης, στη μεσαία γραμμή ξεκίνησαν οι Ματάις, Ολίσε, Λόπεζ και Πόνσε, ενώ το επιθετικό δίδυμο ήταν οι Ντιαλό και Ριέρα.
Από τη μεριά των φιλοξενούμενων ο Μαρίνος Ουζουνίδης έδωσε φανέλα βασικού στον Κοτσόλη, στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά ήταν οι Μπουκουβάλας, Ααράμπ, Κώτσιος και Βενετίδης. Στη μεσαία γραμμή οι Σαρμιέντο και Κυριακίδης ήταν τα δύο αμυντικά χαφ, δεξιά ξεκίνησε ο Γιαννακόπουλος, αριστερά ο Γκουέλα. "Αιχμή του δόρατος" ήταν ο Ζουράφσκι και πίσω του, ως "συνδετικός κρίκος" της επιθετικής και της μεσαίας γραμμής ήταν ο Ίλιτς.




Οι 350 φίλαθλοι της ΑΕΛ ήταν σε μία γωνία στο ένα «πέταλο» που έχει το γήπεδο του Πανθρακικού. Υπήρχε ανάμεσα σε αυτούς και τους φιλάθλους του Πανθρακικού μία «νεκρή ζώνη» με ελάχιστους αστυνομικούς παρόλα αύτα δεν δημιουργήθηκε το παραμικρό παρά μόνο κάποια υβριστικά συνθήματα 'απο τους φίλους της Κομοτηνής.'Ενα πούλμαν με οργανωμένους φιλάθλους της ΑΕΛ βρέθηκε στην Κομοτηνή ενώ οι υπόλοιποι Λαρισαίοι έφθασαν με ιδιωτικά αυτοκίνητα.Βροντερό παρών έδωσαν και οι φίλοι της ομάδας άπο τον Έβρο.Η παρουσία των Λαρισαίων στην Κομοτηνή ήταν εντυπωσιακή καθώς χθες το πρωί η πλατεία Ειρήνης της ακριτικής πόλης θύμιζε Λάρισα μια και όλες οι καφετέριες αλλά και οι χώροι της πλατείας είχαν κατακλυσθεί από Λαρισαίους.


Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων