2008-09 : 23η : ΑΕΛ - Άρης 1-1

23η αγωνιστική : ΑΕΛ - Άρης 1-1

22 Φεβρουαρίου 2009

Scorers: 77' (πέν.) Ζουράφσκι - 88' (πέν.) Κόκε

ΑΕΛ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Κοτσόλης, Κώτσιος, Βενετίδης, Νταμπίζας, Κυριακίδης, Μπουκουβάλας, Γιαννακόπουλος (23 Ζουράφσκι), Γκουέλα (46 Μετίν), Πάρα Φακούντο, Σαρμιέντο (67 Φωτάκης), Ίλιτς.

Άρης (Ιομάρ Μαζίνιο): Σηφάκης, Νέτο, Καράμπελας, Ρομπέρζ, Γιάχιτς, Γκαρσία, Μπατιόν (85 Κάμπορα), Χαβίτο (52 Βλόνταρτσικ), Κάλβο, Κόκε, Ρεγκέιρο (74 Ζεντίλ).

Διαιτητής: Βασίλης Παμπορίδης (Κιλκίς)
Επόπτες: Δ. Γούκος (Ηπείρου), Κ. Βλάχος (Γρεβενών)
4ος: Χ. Μήτσιος (Ηπείρου)

Γήπεδο: Αλκαζάρ
Εισιτήρια: 4.542

Δύο πέναλτι έκριναν τον αγώνα Λάρισα – Αρης 1-1 στο Αλκαζάρ, στο πλαίσιο της 23ης ημέρας του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας. Ο Ζουράφσκι στο 77 άνοιξε στο σκορ για τους γηπεδούχους, ενώ ο Κόκε ισοφάρισε στο 88, με αποτέλεσμα η μάχη για την κατάκτηση της 5ης θέσης, που οδηγεί στα πλέι οφ, να παραμένει ανοιχτή για τους δύο σημερινούς αντιπάλους.
Η σημασία του αγώνα ήταν κομβική, αφού ο νικητής θα έκανε το πλέον αποφασιστικό βήμα για είσοδο στα πλέι οφ. Ως εκ τούτου, στο πρώτο ημίχρονο κυριάρχησε η σκοπιμότητα και οι δυνατές μονομαχίες.
Σε μία από αυτές, μάλιστα, τραυματίστηκε ο Στέλιος Γιαννακόπουλος από μαρκάρισμα του Νάτσο Γκαρσία (λανθασμένα δεν τιμωρήθηκε με κίτρινη κάρτα) κι έτσι ο πιο φορμαρισμένος παίκτης της ΑΕΛ αποχώρησε πολύ νωρίς, μόλις στο 23ο λεπτό.
Μια κεφαλιά του Νταμπίζα στο 4, την οποία εξουδετέρωσε ο Σηφάκης, ήταν η μία και μοναδική ευκαιρία που δημιουργήθηκε σε ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο.
Οσοι περίμεναν να αλλάξει κάτι στο υπόλοιπο του αγώνα, διαψεύσθηκαν. Είναι χαρακτηριστικό ότι πέρασαν 64 λεπτά παιχνιδιού μέχρι ο Αρης να καταγράψει την πρώτη τελική προσπάθεια, μία εντελώς ακίνδυνη κεφαλιά του Βλόνταρτσικ.
Οπως πήγαινε το ματς, ένα λάθος θα μπορούσε να κρίνει τα πάντα και αυτός που το διέπραξε ήταν ο Ρομπέρζ. Στο 77 ο άσος του Αρη ανέτρεψε τον Τουμέρ Μετίν στην περιοχή του Σηφάκη, πολύ πλάγια και σε μία όχι και τόσο επικίνδυνη φάση.
Ομως, το πέναλτι ήταν καθαρό, ο Ματσέι Ζουράφσκι ανέλαβε την εκτέλεση του και «έγραψε» το 1-0. Το ματς, όμως, είχε χρόνο και για ακόμα ένα… λάθος, αυτή τη φορά με «δράστη» τον Ηλία Κώτσιο, ο οποίος στο 88 έχασε τη μπάλα, ανέτρεψε τον Κάμπορα και παραχώρησε πέναλτι στον Αρη.
Ψύχραιμα ο Κόκε διαμόρφωσε το τελικό 1-1, σκορ που στέρησε από την ΑΕΛ τη «χρυσή» ευκαιρία να βρεθεί «αγκαλιά» με την 5η θέση και τη συμμετοχή στα πλέι οφ, έστω κι αν επέκτεινε το αήττητο σερί της στους 12 αγώνες.




Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων