2007-08 : 3η : Ατρόμητος - ΑΕΛ 2-0

3η αγωνιστική : Ατρόμητος - ΑΕΛ 2-0

29 Σεπτεμβρίου 2007

Scorers: 51' Μαρσέλο, 68' Λουτσιάνο

Ατρόμητος (Γκιγιέρμο Όγιος): Μιχαηλίδης, Γελαδάρης, Ανατολάκης, Ολιβέιρα, Μαρίνος, Ιωάννου, Ρέγες, Λαζανάς (63' Ρόβας), Σίριο (79' Σάντσεθ) Λουτσιάνο (86' Κατεμής), Κορακάκης

ΑΕΛ (Γιώργος Δώνης): Κοτσώλης, Γκαλίτσιος, Νταμπίζας, Φέρστερ (74' Μπουκουβάλας) Κατσιαρός, Σαρμιέντο, Κυριακίδης (61' Πάρα) Μπακαγιόκο, Φωτάκης, Κλέιτον, Αλεξάνδρου, (83' Καλαντζής)

Διαιτητής: Γιώργος Ζολώτας (Θεσ/νίκης)
Επόπτες: Μαυρόπουλος, Θανασακούδης (Θεσ/νίκης)
4ος: Σπάθας (Πειραιά)

Γήπεδο: Δημοτικό Περιστερίου

Ο Ατρόμητος νίκησε 2-0 την Λάρισα, οι παίκτες της οποίας ακόμα προσπαθούν να καταλάβουν τι έγινε τόσο στο πρώτο γκολ, που όλοι κοιτούσαν τη μπάλα μέχρι αυτή να καταλήξει στα δίχτυα, όσο και στο απίστευτο δεύτερο γκολ που ο Λουτσιάνο εκτέλεσε μόνος του ένα φάουλ, πήρε τη μπάλα σούταρε και έτσι απλά… 2-0. Οι φιλοξενούμενοι περικύκλωσαν τον διαιτητή Ζολώτα, που προσπαθούσε να βρει την άκρη με τον βοηθό του.
Το παιχνίδι ξεκίνησε πάντως με τους παίκτες του Ατρομήτου να μπαίνουν με σαφείς επιθετικούς προσανατολισμούς. Στο πρώτο πεντάλεπτο οι παίκτες του Γκιγιέρμο Όγιος θέλησαν να αιφνιδιάσουν τους αντιπάλους τους και να πετύχουν ένα γρήγορο γκολ. Ο Ατρόμητος ήταν η ομάδα που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων στο πρώτο πεντάλεπτο του ημιχρόνου. Στα υπόλοιπα 40 λεπτά, όμως, η Λάρισα ήταν καλύτερη και περισσότερο απειλητική, κυρίως χάρη στις ενέργειες του Μπακαγιόκο.
Η πρώτη καλή στιγμή της ΑΕΛ στο παιχνίδι δημιουργήθηκε στο 8ο λεπτό και μετατράπηκε σε γκολ από τον Κλέιτον, το οποίο πάντως ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ. Ο Μπακαγιόκο ήταν ορεξάτος και στο 12 έχασε μεγάλη ευκαιρία, αφού μετά από σέντρα του Κλέιτον βρέθηκε μόνος απέναντι στον Μιχαηλίδη, αλλά η κεφαλιά που έπιασε πέρασε πάνω από τα δοκάρια.
Ο Ατρόμητος απάντησε με ένα σουτ του Σίριο στο 14, αλλά οι Μπακαγιόκο και Αλεξάνδρου ταλαιπώρησαν την άμυνα του Ατρομήτου μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου, χωρίς, ωστόσο, να καταφέρουν να φτάσουν στο γκολ.
Η αδυναμία των παικτών της Λάρισας να φτάσουν στο γκολ τούς στοίχισε στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου. Στο 51 ο Λουτσιάνο εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά, οι παίκτες της ΑΕΛ δεν κατάφεραν να διώξουν. Την σύγχυση εκμεταλλεύθηκε ο Ολιβέιρα, ο οποίος μπροστά από τον Κοτσόλη πλάσαρε και έκανε το 1-0.
Η Λάρισα δεν το έβαλε κάτω και έφτασε κοντά στην ισοφάριση στο 55ο λεπτό με τον Αλεξάνδρου. Ο επιθετικός της ΑΕΛ, εκμεταλλευόμενος την ταχύτητά του, μπήκε στην περιοχή του Ατρομήτου από τα αριστερά, αλλά το πλασέ του κατέληξε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Μιχαηλίδη.
Ο Ατρόμητος, πάντως, δεν κλείστηκε στα καρέ του και προσπάθησε να διατηρήσει το προβάδισμά του. Δυστυχώς, όμως, στο 68 μία λάθος απόφαση του διαιτητή… χάλασε την καλή εικόνα που παρουσίαζαν έως τότε οι δύο ομάδες μέσα στον αγωνιστικό χώρο.
Ο Ατρόμητος είχε κερδίσει φάουλ έξω από την περιοχή της ΑΕΛ και ο Λουτσιάνο πήρε φόρα για να το εκτελέσει. Αντί, όμως να κάνει αυτό που προβλέπει ο κανονισμός, πήρε την μπάλα, πέρασε δύο παίκτες και με δυνατό σουτ έκανε το 2-0. Παρόλα αυτά ο διαιτητής Ζολώτας δεν σφύριξε την παράβαση και μέτρησε το γκολ!
Από εκεί και πέρα ο ρυθμός του αγώνα έπεσε. Οι παίκτες της Λάρισας έδειχναν εκνευρισμένοι και δεν είχαν τα ψυχικά αποθέματα για να ξαναμπούν στο παιχνίδι. Έτσι, το 2-0 παρέμεινε ως το τέλος, με τους «βυσσινί» πάντως, να έχουν πολλά παράπονα από τη διαιτησία.


Δηλώσεις

Γιώργος Δώνης: 
"Υπόσχομαι στους έλληνες φιλάθλους και ιδιαίτερα στους φιλάθλους της ΑΕΛ πως θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για την πρόκριση στο ματς με την Μπλάκμπερν, η οποία είναι μια ομάδα που μετέχει σε ένα σπουδαίο και αξιοκρατικό πρωτάθλημα, όχι σαν αυτό στο οποίο αγωνιζόμαστε εμείς. Εμείς εδώ μπορεί να κάνουμε χίλιες ώρες δουλειάς αλλά κάποιοι δεν μας επιτρέπουν να δείχνουμε αυτά πάνω στα οποία δουλεύουμε. Είμαι περήφανος για την ΑΕΛ αλλά δεν είμαι περήφανος που υπηρετώ το ελληνικό ποδόσφαιρο".



Πέντε αγωνιστικές μακριά από τα γήπεδα θα μείνει ο ρέφερι του αγώνα Ατρόμητος-Λάρισα, όπως ανακοίνωσε η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας. Ο Θεσσαλονικιός διαιτητής δεν είναι βέβαια ο μόνος που θα απέχει από την αγωνιστική δραστηριότητα της Σούπερ Λίγκας, καθώς ποινή τεσσάρων αγωνιστικών επιβλήθηκε και στον βοηθό του στην εν λόγω αναμέτρηση, Π. Μαυρόπουλο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΕΔ (11/10/2007):

Η ΚΕΔ/ΕΠΟ, ανακοινώνει τις ποινές που επέβαλε το Πειθαρχικό Οργανο στους διαιτητές πρωταθλήματος Super League περιόδου 2007-2008:

1.Στον βοηθό διαιτητή Μαυρόπουλο Π. (ΣΔΠ Θεσσαλονίκης) επέβαλε την ποινή των 4 αγωνιστικών από 1/10, για τον αγώνα Ατρόμητος Αθηνών-Λάρισα (29/09/07).

2.Στον διαιτητή Φωτιάδη Θ. (ΣΔΠ Θεσσαλονίκης) επέβαλε την ποινή των 4 αγωνιστικών από 24/9 , για τον αγώνα Ολυμπιακός-ΟΦΗ (23/09/07).

3.Στον διαιτητή Τεροβίτσα Β. (ΣΔΠ Αιτ/νιας) επέβαλε την ποινή των 4 αγωνιστικών από 1/10, για τον αγώνα Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ (29/09/07).

4.Στον διαιτητή Ζολώτα Γ. (ΣΔΠ Θεσσαλονίκης) επέβαλε την ανωτέρα των αγωνιστικών ημερών ποινή (5 αγωνιστικές) από 1/10, για τον αγώνα Ατρόμητος Αθηνών-Λάρισα (29/09/07).



Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων