2007-08 : 5η : ΑΕΚ - ΑΕΛ 1-0

5η αγωνιστική : ΑΕΚ - ΑΕΛ 1-0

20 Οκτωβρίου 2007

Scorer: 4' Μαντούκα

Αποβολή: 12' Μάχο (κόκκινη)

ΑΕΚ (Λορένσο Σέρα Φερέρ): Μάχο, Ράμος, Ζεράλντο, Δέλλας, Αρουαμπαρένα, Ζήκος, Καφές, Μαντούκα (46 Παπασταθόπουλος), Σέζαρ (12 Μορέτο), Λυμπερόπουλος (58 Μανού), Μπλάνκο

ΑΕΛ (Γιώργος Δώνης): Κοτσόλης, Βενετίδης, Κυριακίδης (46 Μπαχράμης), Γκαλίτσιος, Πάρα (67 Μπουκουβάλας), Κλέιτον, Σαρμιέντο, Φωτάκης, Φέρστερ (60 Κόζλεϊ), Βενέτης, Μπακαγιόκο

Διαιτητής: Γιώργος Κασναφέρης (Αθηνών)
Επόπτες: Κ.Δάλας (Ηπέίρου), Δ.Μπερσής (Αρκαδίας)
4ος: Μιχάλης Κουκουλάκης (Ηρακλείου)

Γήπεδο: ΟΑΚΑ
Εισιτήρια: 13.752

Ήταν ένα παιχνίδι που μέσα σε 12΄ γύρισε... τούμπα. Η ΑΕΚ κατάφερε στην πρώτη καλή επιθετική ενέργειά της να προηγηθεί. Στο 4΄ ο Μαντούκα πήρε την μπάλα σχεδόν από τη γραμμή του πλαγίου, πέρασε τρεις αντιπά- λους και με δυνατό αριστερό βολέ σημείωσε το 1-0 που έμελλε να είναι και το μοναδικό γκολ του αγώνα.
Στο 12΄ ο Παρά δέχτηκε βαθιά μπαλιά, έφυγε μπροστά, πέρασε τον Μάχο, ο οποίος τον ανέτρεψε. Ο Κασναφέρης σωστά έδωσε φάουλ και απέβαλε τον γκολκίπερ της ΑΕΚ. Ο Αυστριακός γκολκίπερ με αυτή την ενέργεια βγήκε από τον αγωνιστικό χώρο, αλλά γλίτωσε την ομάδα του από ένα γκολ.
Στη συνέχεια τα πράγματα εξελίχθηκαν κάπως... μυστήρια. Η Λάρισα από αουτσάιντερ του παιχνιδιού έγινε ξαφνικά το φαβορί, αφού έπαιζε με έναν παίκτη περισσότερο και ήταν η ομάδα που έπρεπε να σημειώσει γκολ. Φαίνεται όμως ότι οι παίκτες της δεν αντέχουν ακόμα αυτό τον τίτλο. Έτσι, παρότι είχαν την μπάλα ως επί το πλείστον στην κατοχή τους, εν τούτοις δημιούργησαν μόνο δύο φάσεις για να σημειώσουν γκολ. Οι φιλοξενούμενοι είχαν την υπεροχή αλλά από ουσία μηδέν. Η ΑΕΚ δημιούργησε διπλή ζώνη άμυνας και προσπάθησε με όπλο την εμπειρία των ποδοσφαιριστών της να κρατήσει μακριά από την περιοχή του Μορέτο τους αντιπάλους της. Είναι χαρακτηριστικό πως η Ένωση, παρότι αμυνόταν συνεχώς, δημιούργησε περισσότερες ευκαιρίες από όσες οι φιλοξενούμενοι. Η Λάρισα ήθελε, αλλά δεν μπορούσε να χτυπήσει το ματς. Της δόθηκε η ευκαιρία να κάνει τη μεγάλη έκπληξη, λόγω των περιστάσεων του αγώνα και δεν την εκμεταλλεύτηκε. Ένα σουτ του Βενετίδη στο 30΄ ήταν η μοναδική ευκαιρία της στο πρώτο μέρος.
Στο δεύτερο, ο Μπακαγιόκο στο 49΄ παρότι είχε τον Δέλλα κολλημένο πάνω του, γύρισε αστραπιαία, έκανε το σουτ και η μπάλα χτύπησε στο δεξί δοκάρι του Μορέτο. Ο Παρά προσπάθησε στη συνέχεια να τη στείλει στα δίχτυα, αλλά ο Αρουαμπαρένα τον τράβηξε από τη φανέλα και τον έριξε κάτω. Ήταν καθαρή περίπτωση πέναλτι, το οποίο όμως ο Κασναφέρης αγνόησε αδικώντας τους φιλοξενούμενους.
Ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που έδειξε ότι προσπαθούσε να κάνει κάτι για τη ν ομάδα της Λάρισας ήταν ο Μπακαγιόκο, ενώ ο Παρά φάνηκε στη φάση της αποβολής του Μάχο.
Ο Φερέρ είδε ότι η ομάδα του θα έχει προβλήματα στο δεύτερο μέρος και έκανε έξυπνες κινήσεις. Πέρασε τον ταχύτατο Ράμος δεξί χαφ, τον Παπασταθόπουλο δεξί μπακ, τον Μανού αριστερά και προσπάθησε να χτυπήσει με την ταχύτητα των δύο μέσων του. Μάλιστα, αν οι παίκτες του ήταν λίγο πιο προσεκτικοί, θα μπορούσαν να είχαν καθαρίσει το ματς νωρίτερα.
Ο διαιτητής Κασναφέρης δεν ήταν σε καλή ημέρα, το ίδιο και οι βοηθοί του. Δεν έδωσε πεντακάθαρο πέναλτι υπέρ της Λάρισας. Έκανε αρκετά ακόμα λάθη. Για παράδειγμα, έδωσε φάουλ για χέρι στον Μαντούκα χωρίς να του δείξει κίτρινη κάρτα. Οι βοηθοί του έκαναν πολλά λάθη στον καταλογισμό των οφσάιντ.

Δηλώσεις

Δώνης:
«Είχαμε μια πολύ μεγάλη ευκαιρία να νικήσουμε την ΑΕΚ και δυστυχώς τη χάσαμε. Το ματς άρχισε με την ομάδα μας να δέχεται ένα γκολ στα πρώτα λεπτά. Μετά ήταν ανοιχτό ματς όπου έπαιξε ρόλο η αποβολή του Μάχο», είπε ο προπονητής των Θεσσαλών και συνέχισε: «Η ομάδα μου έπαιξε με πολλούς τρόπους προκειμένου να φτάσει στην περιοχή. Οι τελικές προσπάθειες δεν ήταν οι κατάλληλες. Είναι απαράδεκτο, γιατί ενώ φτάναμε την μπάλα στην περιοχή ήμασταν ατομιστές. Η ΑΕΚ είχε δέκα παίκτες στο μισό γήπεδο και δεν είναι εύκολο να διασπάσεις μια τέτοια άμυνα. Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας για να πάρουμε αποτελέσματα και να κάνουμε καλή πορεία στην Ευρώπη».
Για τη φάση του πέναλτι, υπογράμμισε: «Μου είπαν ότι είναι πέναλτι. Η διαιτησία δεν έπαιξε κανέναν ρόλο σήμερα (σ.σ.: χθες). Άλλα πράγματα μού κάνουν εντύπωση. Όταν μέσα στο Αλκαζάρ πριν από μία εβδομάδα οι καθυστερήσεις ήταν πέντε λεπτά χωρίς λόγο και εδώ τρία όταν ο γκολκίπερ έκανε ένα λεπτό να κτυπήσει το κάθε άουτ».






Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων